Hajaannuksen partaalla oleva keskustapuolue joka paikassa ilman selkeää linjaa

Keskustapuolueessa mataa ikuiset hitaasti etenevät valtapoliittiset kiistat. Kun samassa puolueessa on täysin toisiinsa nähden vastakkaisia alkiolaisia (väyrysläisiä) ja liberalisteja (sekava määrä kaikenlaisia), valtapoliittiset kiistat eivät voikaan poistua. Mitään sovinnollista rinnakkaiseloa näiden kahden toisistaan valovuosien päässä olevien poliittisten linjojen välille ei voi syntyä.

Kun puolue on ajautunut tai tietoisesti ajettu yltiöliberaaliseksi liikkeeksi, se kutistuu ajan saatossa yhtä kääpiöpuolueeksi, mitä oli aikanaan piskuinen liberaalipuolue, jota jopa alkiolaiseen keskustapuolueeseen yritettiin naittaa. Sekin oli silloin iso virhe. Siinäkin olivat valtapoliittiset pyrkimykset saada keskustapuolueesta suurempi vastapaino Kalevi Sorsan sosialidemokraattien ylivallalle.

Keskustalainen alkiolainen aate on parhaimmillaan ihmiselle paras poliittinen voima, mutta keskustapuolue itsekään ei ole juurikaan koskaan Alkion ajoista lähtien kyennyt sitä noudattamaan. Heikoimmista ei ole pidetty huolta, vaikka aate niin sanoo.

Keskustapuolue on linkittänyt itsensä kaikkialle Suomen sydänmaille, ja sitä myöten siitä on tullut pöyhkeä vallankäyttäjä ja heikoimpien polkija juuri siellä, missä sen tulisi niitä heikoimpia puolustaa.

Pöyhkeänä vallankäyttäjänä puolue on paatunut itseään tunnistamattomaksi liikkeeksi, missä heikoimpien puolustamisen sijaan etusijalle on tullut itseriittoisuus ja vallankäyttäjien omien ja lähipiirin etujen ajaminen. Puolue on etääntynyt siitä kansasta, jota se väittää puolustavansa.

Puoluetta eivät enää kiinnosta kotimaan asiat, vaan maailman kolkkien syleily, ja kotimaassakin verovarojen ja velkarahan syytely pohjattomiin kaivoihin ja omilleen. Se heikommassa asemassa oleva kansa ei enää luota puolueeseen, eikä pidäkään luottaa, koska puolue ei ole enää suomalaisten heikoimpien puolella.

Heikommassa asemassa oleva kansa, jota alkiolaisaatteen piti puolustaa, hakee uutta puolustajaa itselleen, ja se näkyy nykyisissä kannatusmittauksissa ja näkyi jo viime vaaleissa.

Koko maailmaa syleilevälle liberalismille, johon keskustapuoluekin on sortunut, ei ole lopulta tilaa vielä itsetuntoansa hakevassa vasta satavuotiaassa kansakunnassa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu