Jälkisuomettujat varmistivat Venäjän toiveen, ettei Suomi liittynyt Natoon

Iltalehden selvitys: Asiakirjat paljastavat, miten Suomi toppuutteli Baltian maiden Nato-jäsenyyshaluja.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.iltalehti.fi%2Fpolitiikka%2Fa%2F2096f4d7-f6f3-4644-9566-26f04f061872%3Ffbclid%3DIwAR04Me0MFa5EKwfa7Ise_hPnr_z2-3yrFxFOHUaD4A_7Cdp84abOVpGtcKc&h=AT0u2YNeUpKBmk4tsmKbFrm_VvXD_wskC_7zCnavmk8VH3rSXzaK8BYwzKVK4QV5CRVzprB-hpSSsRPflWO1ZRkT4gH-yUrQbkUBJnwLk8woyc9V9TgZXf3gkJV5MGoYOxCJ&__tn__=%2CmH-R&c[0]=AT10-U4MpaYhrNmhMWyEupolkO34mO9kfKicotmJB0K3DW62lJWsK-L2tWiHQM-1xRXNTj6CcaM_xHW40kK4mhEg9Jqqmd5debRVNhCZz5ZaGaz6YsTw7h_pg6uNrGtQNDgI4Hh8UrHmiOux5y9GKpozGg

 

Oma arvioni asiasta:

Kun Venäjä oli Puolan, Viron, Latvian ja Liettuan natojäsenyyden liittymistä vastaan, niin oli sitten Suomikin Lipposen ja Halosen johdolla, johon vastarintaan pakotettiin myös heikko presidentti Ahtisaarikin, joka on aina henkilökohtaisesti kannattanut ei vain noiden maiden, mutta myös Suomen natojäsenyyttä.

Jos tämä ei ole jälkisuomettumista, niin mikä sitten? Jos suomettumisella tarkoitetaan pitkää Kekkosen valtakautta.

Nämä samaiset sosialidemokraattiset jälkisuomettujat ovat haukkuneet Kekkosen kautta, mutta mitä nämä itse ovat?

On hyvä, että näitä historian kirjoittajia ja edes jonkinlaisen totuuden paljastajia löytyy.

Halosen punakone käveli Ahtisaaren yli. Ahtisaari ei saanut mahdollisuutta pyrkiä toiselle kaudelle. Aho hävisi täpärästi Halosen punakoneelle. Loppu onkin sitten historiaa. Halonen viihtyi Putinin seurassa ja päin vastoin.

Puola ja Baltian maat menivät Natoon, mutta Venäjä ja Putin varmistivat Halosen kautta, ettei Suomi saanut edes hakea jäsenyyttä. Sitten Venäjä ja Suomi allekirjoittivat Naton rauhankumppanuussopimuspaperit, joilla papereilla Venäjä pyyhki sitä kuuluisaa puolta.

Lopputulos: Suomi pysyy Venäjän toiveiden mukaisesti ulkona Natosta, mutta saa kumppanoida Naton kanssa, kunhan ei mene sen syvemmälle.

Natoa ja EU:ta rakastavalla presidentti Niinistölläkään ei ole valtaa muuhun kuin tämän tästä vaikerointiin asian ympärillä.

Olemme tasavalta, mutta todellista valtaa on vain pääministerillä ja hallituksella, ei presidentillä. Tähän ollaan tultu, kun omana aikanaan vielä valtaa käyttävä Koivisto käynnisti vallan riisumisen presidentiltä.

+1
PekkaSkkinen
Sitoutumaton Seinäjoki

Insinööri.
Työura johtavassa asemassa erityisasiantuntijana suunnittelu- ja konsulttialalla.
Erikois- ja päätoimialoja:
- Maan käyttö ja kaavoitus
- Rakennuttamis-, valvonta- ja ylläpitopalvelut
- Geotekniikka
- Tie-, katu- ja aluetekniikka
- Vesihuoltotekniikka
- Vesirakennustekniikka
- Ympäristösuunnittelu

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu