Kansanedustaja Päivi Räsänen, syytetty – Piispa Teemu Laajasalo, puolustusasianajaja

Piispa Teemu Laajasalo sanoo, että ”On uskonnonvapauden loukkaus, kun Raamatun siteeraamisesta joutuu syytetyksi”. Laajasalo on tullut pitkän hiljaiselon jälkeen vihdoin julkisuuteen puhumaan Päivi Räsäsen saamasta ”sananvapaus- tai uskonnonvapaussyytteestä”.

Laajasalon perusviesti Päivi Räsäsen kohdalla on asettuminen häntä puolustavalle kannalle, vaikkakin hän ehkä jopa turhan herkästi myötäilee ns. vallalla olevia yleisiä uusilmiöitä.

Itse rohkenen kysellä, miksi tätä asiaa ei haluta tai uskalleta pohtia tieteen kautta, eli geneettisestä ja evoluutiollisesta näkökulmasta?

Ihmisten erilaisuutta täytyisi voida pohtia muistakin, kuin pelkästään uskonnollisista tai ajan henkeen ilman tarttumapintaa nostettujen uusilmiöiden lähtökohdista.

Vai onko jo niin, että enää ei tunnusteta miehen ja naisen olemassaoloa ja tämän kehityksen kautta syntynyttä suvunjatkamistodellisuutta?

Tätä aikaa hallitseva keskustelu on mielestäni liian yksipuolista ja suppeaa. Tuomitaan kaikki muu, mikä ei ole ajan ilmiöitä myötäilevää. Sallitaan vain yksi mielipide. Jopa uskonnon- ja sananvapautta pyritään oikeusteitse rajoittamaan.

Piispa Laajasalo on samaan aikaan sekä väärässä että oikeassa. Hän asettuu yhtäaikaa kahtaalle ja hänen näkemyksiään ohjaa tieteen sijaan uskonto ja ajan henkeen nostetut ilmiöt. Päivi Räsänen on lääkäri, mutta hänenkin näkemyksiään ohjaa tieteen sijaan uskonto.

Mutta he kumpikaan eivät sananvapauttaan noudattaen ole tehneet mitään väärää tai osallistuneet rikokseen, esiintyvät vain julkisuudessa suppeissa katekorioissaan.

Itse ottaisin rohkeasti keskusteluun mukaan tieteellisen näkökulman, eli genetiikan ja tästä seuranneen evoluutiokehityksen, siis lääketieteellisen näkökulman.

Kun lapsi syntyy, hän saa syntymälahjanaan genetiikan mukaansa elämälleen. Lapsi ei itse valitse, onko hänestä tullut hetero vai homo, se on tullut hänelle syntymälahjana.

Lapsi siis ei ole ollut syntyessään ”synnitön tai syntinen”, hän on ollut viaton.

Genetiikka siis kunkin kohdalla määrää, miksi hän on syntynyt ja onko hänestä tullut suvun jatkaja vai ei.

Yksin uskonnon kautta pohdittuna asiassa ei koskaan päästä eteenpäin eikä se johda mihinkään, eikä voikaan johtaa, koska jokaisella on oma henkilökohtainen vakaumus ja uskomus.

Juridiikalla ei myöskään asiaa ratkaista. Sen kautta tuomioita jaetaan kunkin omaa henkilökohtaista filosofiaansa ja vakaumustaan vastaan. Juridiikan kautta tehdään vain oikeudellisia murhia yksilöitä kohtaan.

Kysymys ei ole myöskään minkäänsorttisesta kiihottamisesta jotakin kansanryhmää vastaan tai jonkun kansanryhmän puolesta. On puhtaasti henkilökohtaisen vakaumuksensa puolesta käytetyn sananvapauden noudattamisesta.

Asiassa on siis vain yksi relevantti mahdollisuus päästä ihmisarvoa loukkaamattomaan syvempään keskusteluun. Itse nostaisin keskustelun keskiöön puhtaasti tieteellisen lähestymistavan – genetiikan ja evoluutiokehityksen. Pohtisin tästä näkökulmasta ihmisarvoa loukkaamatta ihmiskunnan ja suvunjatkamisen kehitystä.

 

+1
PekkaSkkinen
Seinäjoki

Insinööri.
Pitkä elämäntyö takana johtavassa asemassa erityisasiantuntijana suunnittelu- ja konsulttialalla.
Erikois- ja päätoimialoja:
- Maan käyttö ja kaavoitus
- Rakennuttamis-, valvonta- ja ylläpitopalvelut
- Geotekniikka
- Tie-, katu- ja aluetekniikka
- Vesihuoltotekniikka
- Vesirakennustekniikka
- Ympäristösuunnittelu

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu