Kompastuuko Suomen Nato-tie Turkin väittämiin terroristeihin (Isis-naisiin)?
Olen ehdoton Naton kannattaja. Nyt en sotkisi tähän prosessiin muita asioita. Natoon mennään maailmanluokan turvatakuita hakemaan Venäjän brutaaleiden historiallisten käyttäytymisten vuoksi, nyt viimeisimpänä hyökätessä Ukrainaan.
Mutta nuo Turkin terrosistiväitteet, ovatko ne ihan tuulesta temmattuja? Turkki on päällimmäisenä puhunut nyt Kurdistanin PKK-terroristeista, mutta pinnan alla saattaa kyteä muutakin?
Vähän aikaa sitten oli Syyriassa monikeskistä julmaa vuosia kestänyttä sodankäyntiä. Tuskin nuo vihollisuudet ovat sieltä vieläkään mihinkään kadonneet? Isis-terroristit taiseli oman ideologiansa puolesta, Syyrian hallitus ja vastarintaliikkeet omiensa, Turkki ja Kurdit vastakkain, Venäjä Syyrian hallituksen puolella ja USA tukien omia intressejään alueella.
Siellä oli suomalaisiakin Isis-terroristinaisia lapsineen, jotka Suomi kotiutti sitten vähin äänin. Missä nämä nyt ovat ja mitä heille kuuluu, siitä ei ole kerrottu? Ulkoministeri Haavisto oli voimallisesti asialla heidän saamiseksi Suomeen.
Tulisiko Suomen hallituksen nyt tehdä perusteellinen, avoin ja aukoton selvitys terroristikytköksistään? Haavisto lienee tässä suhteessa avainasemassa?
Nato-prosessia ei pitäisi näillä kytköksillä turmella, se olisi kaikkein epäviisainta tässä tilanteessa. Turkin julmaa Erdogania en puolusta millään tavalla, mutta olisiko Suomella itselläkin nyt siivottavaa ja jopa peiliin katsottavaa?
Asiat eivät valitettavasti näytä aina olevan lähellekään mustavalkoisia. Mitä enemmän pimitetään kansalta asioita, sitä vaikeampaa on saada kansalta tukea silloin kun sitä eniten tarvitaan.
Nyt olemme onneksemme menossa Natoon yhtä jalkaa. Tulisiko yhtäjalkaa poliittisella taholla selvittää myös poliittiset ja turvallisuuteen liittyvät sotkut, jos niitä on? Terrorismikin on yhtälainen uhka maailmassa, kuten valtioiden hyökkäykset toisiin maihin.
Vastaus: ei
Ilmoita asiaton viesti
Tietenkin toivotaan, ettei kompastu.
Ilmoita asiaton viesti
Tayyip Erdoğan on varsin väkivaltainen ja diktaattorin omainen hallitsija, joka on ahdistellut vastustajiaan ja mukavia kurdeja väkivaltaisesti.
Tuollaisille hallitsijoille ei tule antaa periksi ollenkaan, vaan toivoa hänen hallintokaudelleen pikaista loppua.
Ehdottaisinkin että Naton johtokunta erottaa Turkin jäsenyydestä ja vähintää antaa varotuksen sopimattomasta käytöksestä täysin mallikelpoisia pohjoismaita kohtaan.
Ilmoita asiaton viesti
Joo Erdoganista samaa mieltä.
Ilmoita asiaton viesti
Niin pitäisi ainakin antaa jälki-istuntoa tai laittaa nurkkaan seisomaan.
Ilmoita asiaton viesti
Suoraan näihin asioihin vastaamista ei tarvitse edes lähteä pohtimaan. US on se taho, jolle ongelma kuuluu, jolle kysymys suurin piirtein on todennäköisesti tähdättykin.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt en ymmärtänyt. Eikä US on taho, jolle ongelma kuuluu, eikä sille ole tietenkään kysymystä esitetty. Tämä on yhtälainen blogikirjoitus, kuin mikä muu tahansa. Keskustelua, mitä US:n blogisivustolla käydään.
Ilmoita asiaton viesti
Varmuuden vuoksi: tarkoititko lyhenteellä ”US” Uutta Suomea, vai ”United States of Americaa”?
Itse tarkoitin jälkimmäistä. Ei ollut tarkoitus kritisoida siis.
Ilmoita asiaton viesti
Joo menin helppoon, tarkoitin Uuutta Suomea… Otsikkoni on lähinnä tarkoitettu Suomen hallitukselle.
Ilmoita asiaton viesti
Tai Petteri Orvon ja Juha Sipilän vuosien 2015-2016 päättämättömyys ?
Ilmoita asiaton viesti
Turkin venkoilu johtunee asekaupasta. Turkkia kiukuttaa kun emme myyneet sille aseita joilla tappaa kurdeja. Miksi olisimme myyneet, kurdithan kukistivat Isisin.
Ilmoita asiaton viesti