Kompastuuko Suomen Nato-tie Turkin väittämiin terroristeihin (Isis-naisiin)?

Olen ehdoton Naton kannattaja. Nyt en sotkisi tähän prosessiin muita asioita. Natoon mennään maailmanluokan turvatakuita hakemaan Venäjän brutaaleiden historiallisten käyttäytymisten vuoksi, nyt viimeisimpänä hyökätessä Ukrainaan.

Mutta nuo Turkin terrosistiväitteet, ovatko ne ihan tuulesta temmattuja? Turkki on päällimmäisenä puhunut nyt Kurdistanin PKK-terroristeista, mutta pinnan alla saattaa kyteä muutakin?

Vähän aikaa sitten oli Syyriassa monikeskistä julmaa vuosia kestänyttä sodankäyntiä. Tuskin nuo vihollisuudet ovat sieltä vieläkään mihinkään kadonneet? Isis-terroristit taiseli oman ideologiansa puolesta, Syyrian hallitus ja vastarintaliikkeet omiensa, Turkki ja Kurdit vastakkain, Venäjä Syyrian hallituksen puolella ja USA tukien omia intressejään alueella.

Siellä oli suomalaisiakin Isis-terroristinaisia lapsineen, jotka Suomi kotiutti sitten vähin äänin. Missä nämä nyt ovat ja mitä heille kuuluu, siitä ei ole kerrottu? Ulkoministeri Haavisto oli voimallisesti asialla heidän saamiseksi Suomeen.

Tulisiko Suomen hallituksen nyt tehdä perusteellinen, avoin ja aukoton selvitys terroristikytköksistään? Haavisto lienee tässä suhteessa avainasemassa?

Nato-prosessia ei pitäisi näillä kytköksillä turmella, se olisi kaikkein epäviisainta tässä tilanteessa. Turkin julmaa Erdogania en puolusta millään tavalla, mutta olisiko Suomella itselläkin nyt siivottavaa ja jopa peiliin katsottavaa?

Asiat eivät valitettavasti näytä aina olevan lähellekään mustavalkoisia. Mitä enemmän pimitetään kansalta asioita, sitä vaikeampaa on saada kansalta tukea silloin kun sitä eniten tarvitaan.

Nyt olemme onneksemme menossa Natoon yhtä jalkaa. Tulisiko yhtäjalkaa poliittisella taholla selvittää myös poliittiset ja turvallisuuteen liittyvät sotkut, jos niitä on? Terrorismikin on yhtälainen uhka maailmassa, kuten valtioiden hyökkäykset toisiin maihin.

0
PekkaSkkinen
Sitoutumaton Seinäjoki

Kirjoitan ja luen varsin paljon. Myös puhun silloin kun on puhuttavaa. Olen harkitseva, näen ongelmat ja ratkon niitä mielelläni. Enimmäkseen ratkon muiden aiheuttamia, usein monikeskeisiä ongelmia. Ratkaisen asiat harkiten, mutta nopeasti. Olen seurallinen ja viihdyn mielelläni ihmisten keskuudessa. Pitkä elämänkokemus, kouluttautuminen ja monivaiheinen työura merkittävissä vastuullisissa tehtävissä ja yrittäjänä on tuonut osaamista ja varmuutta. Työura insinöörinä johtavissa tehtävissä on takana, mutta olen yhä utelias näkemään myös monien muiden alojen sisälle ja näkemään yhteiskunnan kokonaisena. Oikeudenmukaisuus-, tasavertaiauus- ja laillisuusasiat ovat tulleet entistä tärkeimmiksi seuratessani yhteiskunnallista keskustelua. Positiivisen ajattelun voima, innovatiivisuus ja idealistisuus kannattelevat elämääni. Asioiden hoidossa pyrin yhteiseen sovittelevaan ratkaisuun, mutta jos asiat eivät etene, teen ne sitten omalla tavallani, tai en tee ollenkaan. "Its my way or no way".

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu