Maria Ohisalo ja Donitsitalous

Maria Ohisalo on poliitikko, kuten kaikki muutkin puoluepoliitikot. Minä en ole. Olen filosofinen ajattelija, kuten kaikista julkisista kirjoituksistani sen kyllä näkee. Sanon asiat halki, enkä silitä kenenkään päätä filosofisissa pohdiskeluissani enkä varsinkaan poliitikoille lausuessani.

Olen jo pitkään puhunut ja kritisoinut monelta kantilta nykyisenkaltaista maailman menoa. Nykyisessä globaalissa menossa ei ole paljonkaan järkeä.

Elämme materiaalisen oksennuksen keskellä. Ylensyömme itsemme sairaiksi. Tuotamme tarpeettomia tavaroita, joiden keskelle hukumme. Kuljetamme tavaroita ja ruokaa ristiin rastiin ympäri planeettaamme. Heitämme ruokaa hukkaan, ja toisella puolen planeettaamme ihmiset kuolevat nälkään. Emme ymmärrä ihmispopulaatiomme rajoja, mitä tälle planeetalle sen kestokyvyn ja nykyisen kulutushysterian keskellä mahtuu. Annamme mytologisten uskomustemme vaikuttaa olemassaoloomme ja vaikuttaa ennenkaikkea ylisyntyvyyteen siellä, missä nälänhätä on suurin. Saastutamme ilmastoamme, mutta tästäkin puhumme vastuuttomalla tavalla, koska se palvelee ei ilmastomme tilaa, vaan jatkuvaa talouskasvua huutavien makrotaloushaiden miljardiomaisuuksien kassoja.

Ihmeellistä: Olen Maria Ohisalon oheisessa kirjoituksessa esittämistä ihmiskunnan globaaleista elämisteeseistä kaikista muista samaa mieltä, paitsi fossiilittomasta taloudesta. Hänen teoreettinen filosofiansa on kaunista luettavaa, mutta vihreiden oma poliittinen toiminta toimii juuri päin vastoin.

Ihmiskunnalla ei ole viisasta olla hyödyntämättä maapallon fossiilisia energialähteitä niin kauan, kun niitä on edullisesti saatavissa, ja niin kauan kun niiden hyödyntämisessä maapallon elinympäristö ja ilmastomme ovat tasapainossa, ja niin kauan kun korvaavat energialähteet ovat saavuttaneet saman hinta/energiatuottosuhteen.

Meidän on viisastä käyttää molempia, fossiilisia ja uusiutuvia energialähteitä rinnan. Mutta kaikkein oleellisinta on ihmiskunnan ylellisen elämänmenon ja hukkakulutuksen leikkaaminen sekä globaalin tasapainon hakeminen vähentämällä globaalia rekka- ja laivarallia tavaroiden siirtelyssä. Ilmastopäästäjen leikkaaminen tapahtuu siedettyihin rajoihin ei paikallista elinkeinoa ja ruuan tuotantoa alas ajamalla, vaan sinne paikallisuuteen palaamalla pois globaalista tavaroiden ja ruuan siirtelystä.

Tämä on toinen asia fossiilitalouden lisäksi, jota nämä vihreät eivät selvästikään näytä tajuavan. Heidän globaalia taloutta korostava filosofia toimii juuri päin vastoin, mitä kuuluttavat.

PekkaSkkinen
Sitoutumaton Seinäjoki

Kirjoitan ja luen varsin paljon. Myös puhun silloin kun on puhuttavaa. Olen harkitseva, näen ongelmat ja ratkon niitä mielelläni. Enimmäkseen ratkon muiden aiheuttamia, usein monikeskeisiä ongelmia. Ratkaisen asiat harkiten, mutta nopeasti. Olen seurallinen ja viihdyn mielelläni ihmisten keskuudessa. Pitkä elämänkokemus, kouluttautuminen ja monivaiheinen työura merkittävissä vastuullisissa tehtävissä ja yrittäjänä on tuonut osaamista ja varmuutta. Työura insinöörinä johtavissa tehtävissä on takana, mutta olen yhä utelias näkemään myös monien muiden alojen sisälle ja näkemään yhteiskunnan kokonaisena. Oikeudenmukaisuus-, tasavertaiauus- ja laillisuusasiat ovat tulleet entistä tärkeimmiksi seuratessani yhteiskunnallista keskustelua. Positiivisen ajattelun voima, innovatiivisuus ja idealistisuus kannattelevat elämääni. Asioiden hoidossa pyrin yhteiseen sovittelevaan ratkaisuun, mutta jos asiat eivät etene, teen ne sitten omalla tavallani, tai en tee ollenkaan. "Its my Way or not".

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu