Moniko nykypoliitikko Suomessa tietää nappia painaessaan, mitä nappia painaa?

Margaret Thatcher oli niitä harvoja poliitikkoja Euroopassa, joka tiesi Euroopan yhtenäisvaluutan tuhoavan Etelä-Euroopan heikoimmat taloudet. Niin on yhtenäisvaluutta tehnyt Suomellekin, jonka talous on kitunut ja kasvua ei ole tullut odotetun kaltaisesti. Olemme talouskasvussa Euroopan heikoimpien maiden joukossa, puhumattakaan esim. naapurimaahan Ruotsiin verrattuna.

Euroopasta on tulossa pysyvä tulonsiirtounioni Saksan ja Ranskan pelätessä, että Englannin perässä Italia ja Espanja ja joukko muita maita eivät karkaisi Unionista.

Nyt sitten suomalaisillekin omien poliitikkojemme toimesta syötetään propagandistista valhetta, että jättimäisestä koronatukipaketista olisi jotakin apua Euroopan sisämarkkinoiden toiminnan kannalta. Esimerkiksi Norja ei ole mukana EU:ssa, mutta toimii sisämarkkinoilla jopa Suomeakin tehokkaammin.

Olen varma, että nykypoliitikoista tuskin monikaan edes ymmärtää mihin ollaan mm. yhteisveloilla menossa, mutta silti painavat vihreätä nappia, kun vallalla pidetään vain yhtä totuutta, eikä kuunnella viisaita.

Nyt tämäkin kohtalokas asia on keskustapuolueesta kiinni, joka on paljon vartijana nykyhallituksessa. Jos puolue sanoisi, että kiitos nyt riitti Suomen vieminen liian syvälle eurosuohon, Suomi erkaantuisi yhteisveloista. Suomellakin kun on veto-oikeus asiassa.

Sisämarkkinat eivät tietenkään millään muotoa edellytä EU:n elvytyspakettia eivätkä pysyviä tulonsiirtoja. Ne kyllä toimivat ilman sitäkin. Tällaisen valheen levittäminen on täysin vastuutonta.

Tarve elvytyspaketille ei nouse sisämarkkinoista vaan tavoitteissaan epäonnistuneesta rahaliitosta. Vastoin optimistisia odotuksia rahaliitto ei lähentänytkään jäsenmaiden talouksia toisiinsa vaan kasvatti niiden eroja entisestään.

Vain harva poliitikko osasi ennustaa tämän. Näitä harvoja oli Margaret Thatcher, joka kirjoitti 1993 ilmestyneissä muistelmissaan rahaliitosta: ”Yhtenäisvaluutta tuhoaa heikoimmat taloudet, mutta nämä toivovat saavansa riittävästi tukiaisia, jotta heidän myöntyväisyytensä olisi kannattavaa”. Nyt on juuri näin käymässä, suurimmat tuet menevät heikoimmille Etelä-Euroopan talouksille.

Tämä kaikki vain sen vuoksi, että epäonnistunut yhtenaisvaluutan EU halutaan pitää pystyssä.

+2
PekkaSkkinen
Seinäjoki

Insinööri.
Pitkä elämäntyö takana johtavassa asemassa erityisasiantuntijana suunnittelu- ja konsulttialalla.
Erikois- ja päätoimialoja:
- Maan käyttö ja kaavoitus
- Rakennuttamis-, valvonta- ja ylläpitopalvelut
- Geotekniikka
- Tie-, katu- ja aluetekniikka
- Vesihuoltotekniikka
- Vesirakennustekniikka
- Ympäristösuunnittelu

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu