Poro keskellä Helsinkiä hakemassa turvapaikkaa

Poronhoitoalueelta karanneet äärettömän stressaantuneet ja nälkiintyneet heitteille jätetyt porot (yksityisomistuksessa olevat tuotantoeläimet, eli kotieläimet) ovat lähteneet hakemaan turvapaikkaa.

Suurin osa on joutunut matkalla petojen raadeltaviksi ja liikenteessä autojen alle. Nyt yksi on löytynyt keskeltä Helsinkiä.

Missä ovat keskustapuolueen johtama maatalousministeriö, ”viherpiipertäjät” ja eläinsuojelijat?

Etelän poliisi piiritti vuorokausikaupalla turvapaikkaa hakenutta poroa. Onneksi poro lopulta pääsi omistajiltaan eläintarhaan turvaan.

Tämä on Suomi 2022. Täällä ei noudateta eläinsuojelulakia, perustuslakia, poronhoitolakia eikä muitakaan yksittäisiä lakeja. Täällä suojelua, turvaa ja ruokintaa kaipaavat tarhaan kuuluvat tuotanto/koti-eläimet on jätetty heitteille, ja tästä pahasta näille heitteille jättäjille maksetaan valtion pussista suuret korvaukset, eli palkitaan eläinsuojelurikoksista, kotirauhan rikkomisista ja muista pahoista teoista kanssaihmisille ja heidän omaisuudelleen.

Lainsäätäjä ja oikeuslaitos tälle kaikelle karmeudelle ummistavat vain silmänsä.

Maan hallitus pysyy hiljaa, keskustapuolueen johtama maatalousministeriö pysyy hiljaa, 200 kansanedustajaa pysyvät hiljaa, Pohjois-Suomen poliisi pysyy hiljaa, aluehallintovirastot pohjoisessa pysyvät hiljaa sekä riippumattomaksi sanotut eduskunnan oikeuskanslerivirasto ja oikeusapumiehen virasto ja oikeuslaitos maan johtavien oikeusoppineiden täydentämänä kaikki pysyvät hiljaa, vaikka kaikille näille tahoille on kansalaisjärjestöt, kansalaisryhmät ja yksittäiset kansalaiset tehneet lukuisia valituksia ja pyytäneet korjaamaan poronhoitolain niin, että nämä karmeudet eivät olisi enää mahdollisia ja tuotatoeläimet porotkin saisivat asiaan kuuluvan kohtelun ja hoidon.

+2
PekkaSkkinen
Sitoutumaton Seinäjoki

Insinööri.
Työura johtavassa asemassa erityisasiantuntijana suunnittelu- ja konsulttialalla.
Erikois- ja päätoimialoja:
- Maan käyttö ja kaavoitus
- Rakennuttamis-, valvonta- ja ylläpitopalvelut
- Geotekniikka
- Tie-, katu- ja aluetekniikka
- Vesihuoltotekniikka
- Vesirakennustekniikka
- Ympäristösuunnittelu

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu