Poronhoito lain muutoksella yhteiskuntakelpoiseksi

PORONHOITO LAIN MUUTOKSELLA YHTEISKUNTAKELPOISEKSI

”Tämän porottomien  FB-ryhmän päätarkoitus Kainuu, Koillismaa ja Etelä-Lappi -alueilla on saada porojen vapaa laidunnusoikeus muutettua yhteiskuntakelpoiseksi eduskunnan tekemällä poronhoitolain uudistuksella, jossa poronhoito on sallittua vain tarhattuna. Tavoitteena on saada vapaasti laidunnettava poronhoito muiden Pohjoismaiden tavoin vain saamelaisille kuuluvaksi, perinteiseksi paimentolaiselinkeinoksi.”

Tuossa edellä on tiivistettynä sanottu tämän fb-kansalaisryhmän tavoite. Tämän tavoitteen eteen olemme tehneet tiiviisti työtä jo liki 10 vuotta. Työ jatkuu, ja viestiämme lainsäätäjään päin on tehostettava entisestään.

Kaikessa toiminnassamme, kuten kirjoitukset somessa, lehdistössä sekä poliittiselle järjestelmälle, kuten myös keskusteluissamme livenä kansalaisten ja poliitikoiden kesken, on pysyttävä asiasisällöltään yllä esitetyssä tämän ryhmän virallisessa tavoitteessa.

Mikään muu kuin tämä tavoite ei tule kysymykseen. Millään muulla kuin Saamen alapuolisella porojen tarhaamisella ei päästä tavoitteeseen saadaksemme poronhoito yhteiskuntakelpoiseksi ja perustuslain mukaiseksi.

Taas on yksi vuosi vaihtunut. Toivon, että tämä uusi vuosi tuo tässä suhteessa ja muutenkin parempaa tullessaan. Toivon ymmärrystä poliitikoille tässä lähes ikuisuuskysymyksessä. Jätetään kaikki muut edut sivuun ja keskitytään kaikkien kansalaisten ja yhteiskunnan etuun. Toivon jaksamista kaikille ponnistellessaan tavoitteemme eteen.

Kaikille hyvää alkanutta uutta vuotta 2022!

Pekka Säkkinen

PekkaSkkinen
Sitoutumaton Seinäjoki

Kirjoitan ja luen varsin paljon. Myös puhun silloin kun on puhuttavaa. Olen harkitseva, näen ongelmat ja ratkon niitä mielelläni. Enimmäkseen ratkon muiden aiheuttamia, usein monikeskeisiä ongelmia. Ratkaisen asiat harkiten, mutta nopeasti. Olen seurallinen ja viihdyn mielelläni ihmisten keskuudessa. Pitkä elämänkokemus, kouluttautuminen ja monivaiheinen työura merkittävissä vastuullisissa tehtävissä ja yrittäjänä on tuonut osaamista ja varmuutta. Työura insinöörinä johtavissa tehtävissä on takana, mutta olen yhä utelias näkemään myös monien muiden alojen sisälle ja näkemään yhteiskunnan kokonaisena. Oikeudenmukaisuus-, tasavertaiauus- ja laillisuusasiat ovat tulleet entistä tärkeimmiksi seuratessani yhteiskunnallista keskustelua. Positiivisen ajattelun voima, innovatiivisuus ja idealistisuus kannattelevat elämääni. Asioiden hoidossa pyrin yhteiseen sovittelevaan ratkaisuun, mutta jos asiat eivät etene, teen ne sitten omalla tavallani, tai en tee ollenkaan. "Its my way or no way".

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu