Suomen susiviha keskustapuolueen masinoimaa – puolue kalastelee vihan lietsonnalla ääniä kuihtuvaan laariinsa

Luke on laskenut Suomen susikannan suotuisan suojelutason demografiseksi viitearvoksi 24 perhelaumaa. Tämä koskee ilmeisesti koko Suomea? Mutta nyt keskustapuolueen esitys suden kannanhoidollisesta metsästyksestä koskee poronhoitoalueen ulkopuolista osaa, siis 64 % Suomen pinta-alasta.

Keskustapuolueen esitys on pöyristyttävä minunkin mielestä. Osin samoista, osin eri syistä kuin vihreiden, jotka ovat nyt käärmeissään keskustapuolueen sooloilusta. Vihreät näkevät, että keskustapuolue hakee sudelle sosiaalista hyväksyntää esittämällä kannanhoidollista metsästystä poronhoitoalueen ulkopuolelle.

Keskustapuolueen touhu on sooloilua sen vuoksi, koska Luken susipopulaatioiden kestävän minimitason selvitystyö on vielä kesken, joka valmistunee aikaisintaan vuonna 2022. Mutta aivan erityistä ihmetystä herättää se, että puolueen esityksessä Suomi on jaettu susipopulaatioiden vapaan liikkuvuuden osalta kahteen osaan, poronhoitoalueeseen ja poronhoitoalueen ulkopuoliseen alueeseen.

Jälleen kerran puolue pitää poronhoitoaluetta, 36 % Suomen pinta-alasta, erityisalueena, jota aluetta suden kannanhoidollinen sääntely ei koske. Poronhoitoalueella ei käytännössä sallita susiperhelaumoja lainkaan. Sinne myönnetään toistuvasti poikkeuslupia suden metsästykseen, eikä siellä sallita susipopulaatioiden liikkumisvapautta, vaikka alue on nimenomaan muiden petojen rinnalla sudenkin luontaista elinaluetta.

Miksi keskustapuolueella on hauhea kiire tappaa 20 sutta, vaikka Luken selvitystyö on vielä kesken? Puolue taas politikoi, ja yrittää tällä kalastella heikon kannatuksen vuoksi ääniä laariinsa, koska tietää, että Suomeen on pesiytynyt laaja propagandistisilla toimilla aikaan saatu susiviha.

Mutta pöyristyttävänä pidän sitäkin, että vihreät jatkuvasti vinkuvat keskustapuolueen luontotoimista, mutta eivät itse märällä sormellakaan puutu ylisuureen poronhoitoalueeseen ja siellä keskustapuolueen johdolla tapahtuviin räikeisiin poroharrastamisen varjolla tehtyihin kansalaisten omaisuusloukkauksiin ja muihin yhteiskuntaa häiritseviin ja veronmaksajien varoja tuhlaaviin tekoihin. Vihreät käytännössä suojelevat keskustapuolueen toimia poronhoitoalueella ja samalla syyllistyvät poronhoitoalueen luonnon monimuotoisuuden hävittämiseen, mihin lasken niin luontokasvit hiilinieluineen kuin petoeläinkannat susipopulaatioita myöten.

Puolueista vihreät eivät ole ainoita, jotka ovat nyt pitäneet keskustapuolueen esitystä pöyristyttävänä. Kokoomuksen Pertti Salolainen oli tällä viikolla televisiossa erityisen tuohtunut ministeri Jari Lepän esityksestä. Salolainen katsoi, että viimeksi vastaava suden ns. kannanhoidollinen metsästys oli täysi katastrofi. Silloin tapettiin susilaumoista lähes yksinomaan alfanaaraita, eli susiäitejä ja isoäitejä ja vain muutamia alfauroksia. Susiperheissä orvoilla jälkeläisillä on ravinnon saannin kanssa suuria ongelmia luonnossa, joten nämä hakeutuvat ihmisasutusten liepeille etsimään ravintoa.

Kannanhoidollisella metsästyksellä, joka on käytännössä metsästäjien ns. ”kiihkometsästystä”, tehdään Suomen luonnolle ja susien pysymiseksi asutusten ulkopuolella paljon enemmän vahinkoa, mitä kuvitellaan saavutettavan. Metsästystä ei hallita, ammutaan susiperheiden vanhemmat laumojen keulilta, ja jätetään pennut pulaan.

+3
PekkaSkkinen
Sitoutumaton Seinäjoki

Insinööri.
Työura johtavassa asemassa erityisasiantuntijana suunnittelu- ja konsulttialalla.
Erikois- ja päätoimialoja:
- Maan käyttö ja kaavoitus
- Rakennuttamis-, valvonta- ja ylläpitopalvelut
- Geotekniikka
- Tie-, katu- ja aluetekniikka
- Vesihuoltotekniikka
- Vesirakennustekniikka
- Ympäristösuunnittelu

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu