Teollisuusmies Jussi Pesosta kannattaisi kuunnella

Miksi Suomi on yhä maa, jossa on varaa samaan aikaan pitää työttömänä suuri määrä ihmisiä ja maksaa heille kotiin tekemättä mitään ja toisaalla ylläpitää kymmenien tuhansien ihmisten työvoimapulaa? Nyt on kaiken kukkuraksi tullut vielä ns. koronalisä, eli aikaa on pidennetty, jossa ihmisten ei tarvitse ottaa tarjottua työtä vastaan menettämättä työttömyyskorvauksia. Eli työn vastaanottovelvoitetta on entisestään löysätty. Samaan aikaan poliitikot kiivaasti puhuvat työllisyysasteen nostosta 75 prosentiin, ja asia on jopa hallitusohjelmaan kirjattu. Eihän tässä yhtälössä ole matemaattisestikaan mitään järkeä, saati kansakunnan kokonaistilan kannalta.

On pakko jälleen kysyä, että onko suurtyöttömyyden ja toisaalla työvoimapulan ylläpito pelkkää politiikkaa? Jos nämä asiat laitettaisiin kuntoon, poliitikoilta loppuisivat ”työt”. Ja sitähän poliittinen järjestelmä ei kestäisi, sen jälkeen ei olisi enää millä politikoida työmarkkinoilla. Tämä on kansakunnan menestyksen kannalta hyvin surullista. Ihminen nuoresta lähtien opetetaan, että maailmassa pärjää ilman työntekoa, tai pärjää toisten työnteon kyljessä. Siitähän tässä on kysymys. On puhtaasti kysymys sosialismista, johon Suomessa ovat sortuneet kaikki puolueet kokoomuksesta lähtien.

Teollisuusmies UPM:n Jussi Pesonen harvoin käy julkisuudessa kertomassa suomalaisen työelämän näköaloja, mutta silloin kun hän käy, hän puhuu todella painavia sanoja. Häntä kannattaisi poliitikkojenkin kuunnella. Hän jälleen lauantaina kertoi, että Suomesta katoavat työpaikat omaa tyhmyyttään. Klobaalissa maailmassa teollisuus liputtaa niihin maihin, missä työn tuottavuus- ja kustannushintakilpailulliset rakenteet ovat parhaat. Tämä on avoimella sektorilla pelin henki. Tässä eivät auta poliitikoiden ja työmarkkinajärjestöjen surkuttelut teollisuustyöpaikkojen karkaamisessa ulkomaille. Emme elä missään Neuvostoliitossa.

Poliitikot ja työmarkkinajärjestöt voisivat sen sijaan auttaa suomaisten työpaikkojen pysymisessä kotimaassa luomalla työmarkkinoille ja sosiaaliturvaan kustannustehokkaan alustan, jossa ihmisellä tulee olla aina kannustin ottaa tarjottu työpaikka vastaan ja työn kustannusrakenteet ovat joustavat ja tasapainossa kotimaisen investointihalukkuuden kanssa niin teollisuudessa kuin PK-sektorilla.

Oheisen linkin takaa löytyy asiaa niin työvoimapulasta kuin työttömyydestä.

 

https://www.talouselama.fi/uutiset/yllattava-tyovoimapula-palvelualoilla-koronan-lomauttamat-eivat-tartu-tarjottuihin-toihin/2466ac10-2144-4bf1-a46d-1ddd82088ed1?utm_source=kauppalehti.fi&utm_medium=almainternal&utm_campaign=kiintea_kauppalehti_ohjausboksi&utm_content=etusivu&_ga=2.48852838.1927974983.1599333357-397514043.1542982258

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu