Valtansa EU:lle menettänyt pieni Suomi pohjoisella napapiirillä

Täällä teinipoliitikot pyörittävät omaa showtaan. Tämä taas tuli raadollisella tavalla ilmi Haavisto-casen jälkilöylyissä ja demareiden keskinäisessä valtakiihkossa. Se kuuluisa pi…a on tainnut vähän joka puolella nousta päähän? Vaikka koulutukseltaan juristeja vilisee eduskuntaryhmät lähes täynnä, silti politiikka ja juridiikka sotketaan keskenään, niin kuin opinahjosta ei olisi mitään muuta jäänyt käteen kuin selkeiden asioiden sotkeminen ja sekaisin pano.

Perustuslakivaliokuntaa käytetään EU:n ulkokehällä käsikassarana valtarippeiden ylläpitoon mennen tullen. Valtiosääntöoikeusoppineet joutuvat tuon tuosta toppuuttelemaan menoa. Kokeneita pitkän elämäntyön tehneitä käytetään surutta sylkykuppeina ja teinien vallan pönkittämiseen niin politiikassa, työelämässä kuin siviilissä. Kokeneet päälle viisikymppiset harvoin enää kelpaavat mihinkään muualle kuin heitteille jätettyinä hoitolaitoksiin tai unohdettuina hautuumaille.

Kunniallisuus ja kanssaihmisiä kunnioittava elämäntapa ei kuulu enää nykysivistykseen. Poliitikoiden itseriittoinen, muita ihmisiä halveksiva ja omaa ekoa pönkittävä ns. narsistinen kulttikäyttäytymismalli alkaa levitä niin työpaikoille, perheisiin kuin nuorison keskuuteen. Tulokset ovat karua luettavaa. Monissa kodeissa voidaan todella pahoin ja psykiatrisen hoidon tarpeet ovat räjähtäneet käsiin. Teinipojat tappavat kavereitaan tuosta vaan, juurikaan tuntematta tehneensä pahaa.

Mikä on vialla nyky-yhteiskunnassa? Poliitikoiden käyttäytyminen ei ainakaan menoa yhtään paranna. Onko ihmisistä osa jo syntyessään geneettisesti sairaita, mikä sitten myöhemmin ilmentyy psykopatiana, jolle lääketiede ei ole vielä keksinyt hoitokeinoa? Narsismi luultavammin kehittyy lapsuudessa, missä lapsen kehittyessä jotkut asiat ovat perheessä pielessä? Sille sanotaan lääketieteessä olevan kuitenkin hoitokeino, mutta osataanko siihen mielenterveyshoidossa tarttua? Yleisin syy mielenterveyshoitoon hakeutuessa lienee masennus? Mutta ehditäänkö ruuhkautuneissa hoitoyksiköissä kunnolla selvittää masennukseen johtanutta juurisyytä ja sitä minkälaisissa oloissa potilas on ollut ja parhaillaan on masennuksen ilmennyttyä?

Kaiken huipuksi Suomessa harjoitetaan julkista narsismia, missä julkisen vallan taholta osaa kansasta kiusataan ja heiltä viedään jopa kaikkein pyhimmät perustuslain suomat perusoikeudet, yksityiselämän suoja ja omaisuuden suoja. Siis yksityiselämän suoja ja omaisuuden suoja. Ihmisten ei anneta asua rauhassa edes kotonaan.

Lähes 40 % Suomen pinta-alasta on poronhoitoaluetta, jolla alueella kansa on poliittisen narsismin alla, ollut jo noin 100 vuotta. Itseriittoisten kaikkitietävien teinipoliitikoiden luulisi tämän tietävän ja poistavan tämän julkean kansaa kiusaavan narsismin. Mutta mitä vielä, tämä teiniryhmittymä aikoo vain lisätä kansaansa kohdistavaa poliittista narsismia. Perustuslakivaliokunnassa on parhaillaan hallituksen ja maatalousministeriön esittämä narsistinen poronhoitolakiehdotus käsittelyssä. Ja kun tiedämme, että perustuslakivaliokunta ei ole juridinen instanssi vaan poliittinen instanssi, lakiehdotus menee siellä läpi, kuten ennenkin.

Onneksi on vielä Ylen ulkopuolella toimittajia, kuten Ilta-Sanomien Timo Haapala, jotka osaavat ja tohtivat paljastaa poliitikoiden kierouksia. Haapala oli taas kirjoittanut Ilta-Sanomiin aiheesta osuvan kirjoituksen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu