Mitä tapahtuu vielä 2020-luvulla?

Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.

Tällaista on poromiesten touhu suomalaisessa yhteiskunnassa, ”oikeusvaltiossa”.

Elämme kehittyneessä sivilisaatiossa 2020-lukua, emme enää 1950-60 -lukua.

Mikään poromiesten touhuissa ei ole muuttunut, päin vastoin mennyt koko ajan vain entistä röyhkeämmäksi.

Miksi? Siksi, kun valtiovalta keskustapuolueen johdolla pitää yhä poronhoitolakia voimassa, joka tämän kaiken järjettömyyden mahdollistaa. (Huom! Antti Kurvinen on henkilökohtaisesti vahvistanut, että lain korjaaminen on keskustapuolueesta kiinni. Hänen mukaansa siellä tulisi ensin saada rivit suoriksi.)

Kuvan poroa on ensin auto töytäissyt. Poron annettu mennä loukkaantuneena metsään. Tästä kuitattu valtiolta liikennekorvaus, noin 2-3 kertainen summa lihatuottoon nähden.

Sitten poron on annettu kitua ja kuolla, jonka jälkeen korppien on annettu ryhtyä raatelemaan poroa. Korpit ovat käyneet poron kimppuun, kun poro tuskin on ehtinyt edes kokonaan kuolla. Porosta on sitten tehty petovahinkoilmoitus, jonka valtio 93 %:n osalta vahinkoilmoituksista hyväksyy poronomistajan itsensä tekemänä, kun kunnan maataloussihteeri ehtii tarkastaa vain 7 %:n osalta (Ruokaviraston tilastotieto).

Poronomistaja kuittaa samasta eläimestä toisen korvauksen valtiolta, nyt petokorvauksen ja taas 2-3 kertaisen summan lihatuottoon nähden.

Tätä on tapahtunut jo vuosikymmeniä ja röyhkeys vain pahimpien poronomistajien kohdalla kasvaa, ja nimen omaan eteläisellä poronhoitoalueella, missä normaali lihatuottoon tarkoitettu poroelinkeino on jo kauan sitten ollut kannattamatonta toimintaa ja muuttunut peto- ja liikennekorvauksilla keinotteluksi.

Kyseinen poronraato on juuri eteläiseltä poronhoitoalueelta. Mitä sanoo eläisuojelulaki tällaisesta toiminnasta? Mielestäni tämä on kaiken muun kauheuden päälle vielä julmaa, tietoista ja valtiovallan siunauksella tapahtuvaa eläinrääkkäystä.

Te kaikki, jotka haluatte äänestää seuraavissakin vaaleissa yhä keskustapuoluetta, pankaa käsi sydämen päälle, ja kysykää itseltänne, että haluatteko tämän kaiken vielä jatkuvan?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu