Venäjän hallinnolle uhka ei ole Nato eikä Putinin keksimät natsit, vaan Venäjän kansan vapaus ja demokratiakehitys

Olen usein kritisoinut suomalaista poliittista eliittiä ja ikään kuin koko järjestelmää mm. siitä, kuinka sinisilmäisiä ollaan oltu Venäjän ja Putinin tavoitteiden ja politiikan edessä. Onneksemme nyt silmät ovat auenneet monilla.

Tässä yhteydessä puhun nimenomaan Venäjän demokratisoitumiskehityksestä. Suomessa virallisella poliittisella taholla ollaan tähän uskottu ja tähän on pönkätty Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittinen linja sitten Neuvostoliiton kaatumisen.

Autoritäärinen diktatuurivaltio, jonka kansa on manipuloitu ja pakotettu vuosisatoja keskitetyn pakkovallan alle, ei hevin demokratisoidu omasta tahdostaan, eikä myöskään ulkoa päin käskettynä. Tämä brutaali järjestelmä ei myöskään päästä vapautta ja demokratiaa rajoilleen, ettei se vain tartu pakkovallan alla olevaan kansaan. Tästä on kysymys Putinin hyökkäyssodassakin Ukrainaan. Ukraina kun oli Putinin näkökulmasta niitä viimeisiä maita lännen ja Venäjän välissä, jonka se kuvitteli saavansa muutamassa päivässä puskuriksi varmistaakseen, ettei hänen mielestä länsimainen demokratiahapatus leviäisi Venäjän kansaan. Valko-Venäjä on ollut Venäjän puskurivyöhykkeenä niin neuvostoajalla kuin sen jälkeen.

Mutta Ukrainassa onneksi oli nyt toisenlainen johto, joka ei alistunut Putinin tahtoon, vaan taistelee viimeiseen mieheen saakka itsenäisyyden, demokratian ja vapauden puolesta. Tämä on meille tuttua, isämme taisteli säilyttääksemme meidän vapauden. Putinille tuli täytenä yllätyksenä Ukrainan yksimielinen vastarinta. Hän voi olla sairaskin, mutta hän on kyllä myös tyrmässä. Hänen suunnitelmissa oli kavellä valtavalla sotajoukollaan Ukrainan läpi ja pystyttää sinne omamielinen nukkehallitus. Se olisi ollut ensimmäinen askel. Toinen olisi saattanut olla Suomi ja kenties Baltian maat?

Mutta kun Putin ei onnistunut edes ensimmäisen vaiheen suunnitelmissaan, nyt Suomen Nato-jäsenyys ei ole välttämättä enää erityisen suuren vastustamisen arvoinen asia. Hän on aina tiennyt ja tietää, ettei Nato ole uhka Venäjälle, koska ei hänkään sentään niin täydellinen idiootti voi olla, että siihen uskoo. Hänen suurin uhka todellisuudessa on oman kansansa vapaus ja demokratiakehitys, ja sitä kautta koko pakkojärjestelmän luhistuminen.

Toivotaan, että tämä joskus toteutuu. Ainut tie on sisältä päin, kuten alkoholistin tai huumeriippuvaisen parantuminen. Kaikki pitää lähteä omasta itsestään.

0
PekkaSkkinen
Sitoutumaton Seinäjoki

Kirjoitan ja luen varsin paljon. Myös puhun silloin kun on puhuttavaa. Olen harkitseva, näen ongelmat ja ratkon niitä mielelläni. Enimmäkseen ratkon muiden aiheuttamia, usein monikeskeisiä ongelmia. Ratkaisen asiat harkiten, mutta nopeasti. Olen seurallinen ja viihdyn mielelläni ihmisten keskuudessa. Pitkä elämänkokemus, kouluttautuminen ja monivaiheinen työura merkittävissä vastuullisissa tehtävissä ja yrittäjänä on tuonut osaamista ja varmuutta. Työura insinöörinä johtavissa tehtävissä on takana, mutta olen yhä utelias näkemään myös monien muiden alojen sisälle ja näkemään yhteiskunnan kokonaisena. Oikeudenmukaisuus-, tasavertaiauus- ja laillisuusasiat ovat tulleet entistä tärkeimmiksi seuratessani yhteiskunnallista keskustelua. Positiivisen ajattelun voima, innovatiivisuus ja idealistisuus kannattelevat elämääni. Asioiden hoidossa pyrin yhteiseen sovittelevaan ratkaisuun, mutta jos asiat eivät etene, teen ne sitten omalla tavallani, tai en tee ollenkaan. "Its my way or no way".

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu