Virossa hallitus erosi korruption vuoksi, entäpä Suomessa?

Ministeri Jari Lepän kotipaikkansa lähelle lyhyelle tienpätkälle junailemat jättiavustukset, joululahjarahat kahtena jouluna peräkkäin 100 000 + 200 000 euroa, ovat paitsi ministerivallan väärinkäyttöä kuin myös korruptoitunutta suomalaista poliittista kulttuuria. Hänenhän olisi oikisuudessa ministerivastuulain perusteella pitänyt jäävätä itsensä hallituksessa kaikesta omaan hyötyyn tai etuun tulevasta asioiden käsittelystä kyseisessä tieasiassa. Onko media tätä asiaa tutkinut?

Suomessa poliitikot ottavat vastaan jatkuvalla syötöllä mm. porotalouden puolella korruptiolihaa ”joululahjoja”, ja vastapalveluksena työntävät poroharrastelijoille rehottavaan harrastamiseen valtion varoja kauheita summia vuosittain ja ylläpitävät perustuslain vastaista, osin rikolliseen toimintaan pohjautuvaa (peto- ja liikennekorvaukset) poronhoitolakia. Tämä kaikki tapahtuu korruptoituneessa suomalaisessa poliittisessa kulttuurissa, josta on tullut maan tapa.

Meillä on vakava kriisi maassa tässä suhteessa, jos jopa oikeusministeri Anna-Maija Henriksson on tietojeni mukaan sanonut poronhoitolakiuudistusprosessin käsittelyvaiheessa hallituksessa, että poronhoitolakiin ei saa kirjata minkäänlaisia sanktioita poroharrastelijoille heidän tekemien rikosten seuraamuksiksi.

Media ei ole Suomessa kiinnostunut korruptiosta ja poliitikoiden väärinkäytöksistä, eikä mistään muustakaan sellaisesta, missä poliitikot oikeasti joutuisivat vastuuseen väärinkäytöksistä. Jos media ylipäätään ottaa jonkun poliitikon tekemän laiminlyönnin tai tapahtuneen virkarikoksen esille, se nopeasti sammuttaa lyhdyt, eikä pengo asioita journalistietiikan ja -moraalin edellyttämällä tavalla, etteivät poliitikot joutuisi oikeasti tilille. Vertaa mm. Haavistotapaus. Jokaisessa muussa demokraattisessa maassa hän olisi joutunut eroamaan.

Tänä aamuna saimme taas ulkomailta kuulla uutisen, että maan pääministeri eroaa korruptioepäilyjen vuoksi ja samalla kaatuu koko hallitus. Nyt tämä uutinen tuli Virosta.

Mutta Suomessa ei, täällä media lässyttää poliitikoiden rinnalla koronasta, ilmastomuutoksesta, sähköautoista tai muusta sellaisesta, jolla peitetään todellisten asioiden ja ongelmien käsittely ja niiden tuominen julkisuuteen.

Media kyllä tietää täysin absurdin poroharrastamisen yhteiskunnalle tuomat mittavat ongelmat, mutta se vain valokuvaa turistien mielikuvamaailmassa ”luontoihmeeksi” luokiteltua poroa, joka kuljeskelee holtittomasti valtateillä, tekee tuhoja yksityisomaisuudelle, ruokailee ihmisten puutarhoissa ja viljelijöiden pelloilla, mutta ei sattumaltakaan poronomistajansa omilla mailla. Media ei ole kiinnostunut todellisista suomalaisista ongelmista. Suomalaisen median esim. todellinen ihmisyyskäsitys on pahasti hämärtynyt. Se ei poroharrastamisen ongelmistakaan kerro sitä oikeaa totuutta, vaan lässyttää ”luontoihmeporon” ympärillä.

Myös media poliitikkojen ja viranomaisten rinnalla syö poronomistajan kädestä. Tästä on sitten syntynyt suomalainen mafia – poromafia.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu