Kysymys, jos NATO:a ei olisi?

 

Niin Suomessa, kuin Ruotsissa pohditaan sitä, että liittyäkö NATO:on vai ei? Minä maallikkona näen sotilasliitot, oli ne mitä tahansa, jokaisen itsenäisen valtion turvatakuuna oman itsenäisyyden säilyttämiseksi ja valtion rajojen sisällä olevan kansan halusta säilyttää itsemääräämisoikeus omiin arvoihinsa ja elämän muotoonsa.

Minä en hyväksy sitä, että mikään sotilasmahti tai liittoutuma pyrkii vaikuttamaan itsenäisen valtion arvoihin, jos niillä pyritään alistamaan vähemmistöjä ja viemään heiltä tasavertaiset oikeudet yhteiskunnan jäseninä.

Odotan arviota, raporttia tai jotain selontekoa siitä, että NATO:a ei olisi?

Mikä olisi Suomen, Ruotsin, Baltian maiden ja Euroopan toisten valtioiden tilanne nyt, jos NATO:a ei olisi? Minä katson vain ympärilleni, että mitä itäinen suuri naapurimme on saanut aikaan Ukrainassa ja toisissa naapurivaltioissa.

Minä ja moni muu haluaa vastaksia…

Olisiko niin, että ilman NATO:a Venäjä ei olisi hyökännyt Georgiaan, ei olisi napannut osia Ukrainasta?

Olisiko Venäjä, Putin, pitänyt näppinsä erossa itsenäisten naapurivaltioiden maa-alueista?

Olisiko Venäjä, Putin, luopunut sotilaallisten hyökkäysvoimien rakentamisesta sadoilla miljardeilla dollareilla, ja samalla jättäen oman kansansa kärsimään nälkää?

Pyydän arviota siitä, että mikä maa haluaisi hyökätä Venäjälle, ja mikä Venäjän rajanaapuri antaisi luvan hyökätä oman valionsa kautta Venäjälle?  

Onko Venäjällä jotain sellaista hallussaan, jota toiset valtion havittelisivat sodan ja kärsimysten kustannuksella?

Jos Venäjällä ei olisi NATO:a sotilaallisena uhkana, niin mitä maita Putin olisi jo valloittanut Euroopasta saaduilla varoilla?

Eurooppa on rahoittanut öljyn ja kaasun ostoillaan Venäjän armeijan rakentamisen nykyiseen vahvuuteensa. Euroopan kansat, työllään ja yrittäjyydellään, ovat mahdollistaneet Venäjän, Putinin, sotilasdiktatuurin rakentamisen itseään vastaan.

Mitä Venäjä kuvittelee saavansa miehittäessään lisää maa-alueita, kun se ei osaa hyödyntää nykyisiäkään?

Haluaisin julkisen arvion siitä, että onko venäläinen ajattelu elämästä ja hyvinvoinnista niin kaukana länsimaisista arvoista, että kateuden tai muun syyn takia, he eivät voi hyväksyä heistä poikkeavaa elintapaa?

Haluaisin arvion siitä, että rahoittaisiko Venäjän valtapolitiikkaa liittymien NATO:n täysjäseneksi? Jos venäläisiä ei miellytä ”länsimaiden hapatus”, niin eivätkö he voi unohtaa olevansa yksi pieni vähemmistö maapallollamme, joiden on sopeuduttava naapureiksi tai eristäydyttävä ympäröivästä maailmasta?

On paljon asioita, joita on pohdittava NATO:n ja Venäjän roolista, että kansat eivät joutuisi kärsimään.

Näiden käänteisten arvioiden jälkeen voidaan pohtia, että liitytäänkö NATO.on vai ei?

Ainut lohdutus maailman menossa on se, että yksikään nykyistä valtioiden johtajista ei ole edes elossa viidenkymmenen vapun jälkeen.

0
PeliSuomi
Sitoutumaton

email: pelisuomi@gmail.com
Nyt on ajateltava toisia, sillä heitä on enemmän -Minä olen vain Yksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu