Kansallismielisyys ei ole vihanlietsontaa, kaukana siitä!

Olen hyvin huolissani siitä miten Facbookin eri ryhmissä trollataan ja väännetään oikeata vääräksi tarkoituksella tai ymmärtämättömyyttään. Hämmennetään valtakunnansyyttäjän perusteltua tutkinnan aloittamista ja oikeusasiamiehen kannanottoa; tapauksiin Päivi Räsänen ja Joulukirkko. Facebook ryhmissä jylläävät nyt ne, joita ei pysy tunnistamaan, joista ei ole kuvaa, ei ole tietoja, ei ole historiaa.

Syytös tulee myös medialle, joka ei ole pystynyt suomentamaan eikä perustelemaan niiden asioiden laajempaa merkitystä. Median täytyy pystyä informoimaan yhteiskunnan eri ryhmille heidän omaksumallaan suomenkielen eri sävyillä. Ei riitä, että tuodaan esille lakipykäliä ja lainsäädännön koukeroita virastokielellä.

Molemmissa mediassa pinnalla olevissa asioissa on kyse Suomen ja Euroopan sisäisestä laajenemista monikulttuurisempaan yhteiskuntaan nyt ja tulevaisuudessa, jossa eri uskontokunnat tulevat olemaan arkipäivää ja elämään rauhaisaa yhteiseloa, tai ne uskonnot luovat epävarmuutta, vihaa, väkivaltaa ja turvattomuutta yhteiskuntaan.

Kyse ei ole siitä, että meitä suomalaisia, jotka on kasteen kautta ”pakotettu” luterilaisiksi kirjollisveronmaksajiksi, että meidän uskontoamme pidettäisiin pilkkana ja arvostettaisiin toisten uskonnon harjoittajien tapoja enemmän.

Uskonnon- ja sanavapaus käyvät käsikynkkää, mutta nyt on aika tarkastella niitä rajoja, että miten ne toimivat demokraattisessa yhteiskunnassa, jossa me haluamme elää.

Useat Euroopan valtioista koetaan ”onnellisiksi” valtioiksi elää, eli me olemme jo saavuttaneet jotain ainutkertaista maapallolla, niin miksi me sen nyt tuhoaisimme? Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö parantamisen varaa ole oikeudenmukaisuudessa, sosiaalisessa tasa-arvossa, niin taloudessa kuin onnellisuudessa, mutta tiemme olemme kokeneet jo nyt oikeaksi, joten harhapolkuihin ei ole syytä.

Useimmat meistä ovat koulussa oppineet historiasta, kuinka eri uskontoja on kautta aikain käytetty hyväksi politiikan edistämiseksi ja kansojen alistamiseksi. Kun vertaatte uskontoja ja politiikkaa ja laitatte ne samalle viivalle, niin molemmilla on pelattu ja pelataan tänäkin päivänä jonkun uskonryhmän tai poliittisen suuntauksen pussiin, jossa aina on kärsijänä enemmistö kansasta ja voittajana ovat ne, jotka saavat itselle enemmän valtaa osoittamalla jotain toista vihalla ja akitoimalla väkivaltaa. He, jotka luovat vihaa, eivät ole sitä toteuttamassa, mutta saavat ymmärtämättömät  väkivallan toteuttajiksi ja joutuvat siitä kärsimään, mutta itse akitaattorit nauttivat yltäkylläisestä elämästä.

Valtakunnansyyttäjän ja oikeusasiamiehen toimet tänä aikana, kun poliittiset puolueet Euroopassa ja maailmalla ovat jälleen ottaneet uskonnot vallan anastamisen välineeksi, niin virkamiehemme pyrkivät pitämään meidän kaikkien kansalaisten puolta puolueettomasti, tulkitsemalla säädettyjä lakeja, niin kuin ne on demokraattisissa valtioissa kirjoitettu ja lakien hengen mukaisesti. Joissa ei ole sijaa uskontojen tai muiden aatesuuntien etuoikeudelle silloin, kun ne rikkovat kansalaisten tasa-arvoa yhteiskunnan täysivaltaisina jäseninä.

Uskonnot ja niiden mukaan elävät, tekevät omat valintansa henkilökohtaisen elämänsä arvomaailmaan, mutta heidän täytyy pidättäytyä niissä vain omassa elinpiirissään eikä pakottaa perheen jäseniään eikä toisia kansalaisia omaksumaan omaa arvomaailmaansa. Jokaisen ihmisen on saatava vapaasti valita omat uskomuksensa ja oma elämänsä polku, mutta samalla kunnioittaa toisten vapaata valintaa omaan ainutkertaiseen elämäänsä.

Suomen oikeusviranomaiset ovat nyt oikealla tiellä, sillä nyt ratkaistaan suomalaisen ja eurooppalaisen tasa-arvon kehitys ja jatkuvuus kaikilla elämämme tasoilla, niin henkilökohtaisilla kuin työelämään liittyvissä arvoissa. Meillä on juuri nyt se ainutkertainen mahdollisuus taata väkivallattoman Suomen ja Euroopan tulevaisuus ja tämä mahdollisuus me voidaan saavuttaa vain piirtämällä lainsäädännöllä ne rajat eri uskontojen toimintatavoille yhteiskuntamme sisällä.

Suomalaiset ovat omaksuneet lapsuudesta lähtien väkivallattoman uskonnon harjoittamisen. Nyt kun siinä pyritään korostamaan myös tasa-arvoa ja toisten elämän valintojen erityistä kunnioittamista, niin se tuo vielä paremman elämän kaikille, kun vielä pidetään huoli siitä, että sitä ei rikota vihan siemeniä kylvämällä.

Viestini on erityisesti eri puolueille ja vaaleissa äänestäville. Älä äänestä sitä, joka vihaa ja eripuraa kylvää, sillä se on varma merkki siitä, että sinua houkutellaan väärälle tielle ja antamaan valtaa heille, jotka eivät arvosta demokratiaa. Arvosta avoimuutta, rehellisyyttä, oikeudenmukaisuutta, tasa-arvoa ja vaadi niitä lakkaamatta puolueelta ja ehdokkaalta.

PeliSuomi

email: pelisuomi@gmail.com Nyt on ajateltava toisia, sillä heitä on enemmän -Minä olen vain Yksi !

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu