Hallitus on toimiva ja tehokas, miksi nyt hajottaa?

Nyt olisi Keskustapu0lueella mahdollisuus korjata tekemänsä vääryys.

Tämä on blogi, jonka toivoisin jokaisen suomalaisen lukevan ja kuuntelevan.

Minä, jonka perhe joutui kokemaan 90-luvun pankkikriisin, joka hoidettiin toisten pussiin ryöstäen yrittäjät ja muut velalliset.

Tämä hallitus on pystynyt hallitsemaan niin yrittäjille kuin työntekijöille apua tässä kaiken kattavassa kurjuudessa. Ei ole ryöstetty yrittäjiä eikä velallisia tähän tapaan, kuin Esko Ahon hallitus sen teki! KUUTELE NYT OMIN KORVIN, SE TAPPOTAHTI, JOLLA TUHOTTIIN YRTITTÄJIÄ JA VELALLISPERHEITÄ, JOTKA OLIVAT RAKENTANEET TÄTÄ MAATA! SAMALLA TAVALLA TUHOTTIIN TUHANSIA YRITTÄJIÄ JA KYMMENIÄTUHANSIA PERHEITÄ.

Te, jotka ette eläneet ja kokeneet 90-luvun pankkikriisin varjolla tehtyä varallisuuden uusjakoa, jolloin otettiin heiltä, joilla edes jotain oli ja annettiin sauma siirtää heiltä omaisuutta rikollisin keinoin jopa veroparatiiseihin.

Marinin hallitus on koko tämän raskaan vuoden pyrkinyt ottamaan huomioon kaikkien suomalaisten edun.

Näin Keskustan Pääministeri Esko Aho hoiti 90-luvun pankkikriisin – kuuntele itse!

Te ette ole joutuneet kokemaan tällaista pankinjohtajan käsittelyä kuuntele, niin minun sanaani ei tarvitse uskoa, että miten Säästöpankki, joka oli saanut miljardeja tukea hoiti niitä yrittäjiä ja muita velallisia, joille se tuki oli tarkoitettu.

 

Yrittäjät eivät ole joutuneet kokemaan nyt tätä, että pankkiiri pitää parempana, että yrittäjältä otetaan kaikki, etteivät he voi menestyä…

 

Parempi oli siirtää omaisuus veroparatiisin

”Viikkolomaosakeyhtiö Holiday Clubin suurimman omistajan yhteistyökumppani on operoinut Panaman veroparatiisin kautta. Asiasta kertoi illalla MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma.

Kuusi suomalaista tunnettua liike-elämän toimijaa omistaa Holiday Clubia luxemburgilaisen yhtiön kautta. Ohjelmalle annetun tiedotteen mukaan he ovat Sampo-johtaja Kari Stadigh sekä Henrik, Carl-Gustav ja Georg Ehrnrooth. Lisäksi omistajina ovat Janne Larma ja Antti Mäkinen.

Luxemburgiin rekisteröidyn Mangaki SA:n omistusosuus lomaosakejätistä on yli 25 prosenttia.

Luxemburgia pidetään eurooppalaisena veroparatiisina, jossa sijoittajat voivat operoida julkisuudelta suojassa.

Mangakin perusti siellä vuonna 2007 suureen ruotsalaiseen SEB-pankkiin kuuluva LWM Holdings I Corp. Mangaki oli ensin vain ”pöytälaatikossa”, josta se pian siirtyi suomalaisten omistukseen. LWM:n edustajat hoitavat edelleen Mangakin hallintoa.

LWM Holdings I Corp puolestaan oli rekisteröity pari vuotta aikaisemmin varsin huonomaineiseen veroparatiisiin, Panamaan. Siellä perustamisessa avusti kaksi liukuhihnalta yrityksiä suoltavaa panamalaisyhtiötä.

”Ei tekemistä verotuksen kanssa”

Mangaki S.A:n johtaja Christophe Jasica kommentoi LWM:n järjestelyjä 45 minuuttia -ohjelmalle puhelimitse. Hän vakuutti, että firman perustaminen Panamaan ei liity verotukseen.

– Ei, sillä ei ole missään nimessä mitään tekemistä verotuksen kanssa. Tässä on kyse enemmänkin yleisestä käytännöstä.

Hänen mukaansa holding-yhtiön rekisteröiminen Panamaan oli vain tapa suojata asiakkaiden henkilöllisyyttä.

– Kaikki järjestelyt on tehty monella tapaa sen takia, että omat asiakkaamme voivat pysyä nimettöminä. Vuonna 2005 tämä järjestely oli hyvin tavanomainen.

Suomalaisomistajat vaitonaisia

Mangakin suomalaiset omistajat viestittävät asianajajansa välityksellä, että heillä itsellään ei ole ollut mitään tekemistä Panaman kanssa.

45 minuuttia pyysi omistajilta haastattelua. Ohjelma olisi halunnut kysyä muun muassa, millaisia hyötyjä suomalaiset sijoittajat saavat siitä, että he omistavat yhdessä suomalaista yhtiötä nimenomaan Luxemburgin kautta. Lisäksi heiltä pyydettiin kommenttia yhteistyökumppaninsa operointiin Panaman veroparatiisin kautta.

Haastattelua ei saatu. Asianajaja Robert Liljeström totesi toimitukselle, että asiassa ei ole omistajien puolelta kommentoitavaa eikä koko asian uutisoiminen ole kiinnostavaa.

Liljeström viestitti kuitenkin kirjallisesti, että Luxemburgin kautta sijoittaminen Suomeen on täysin luontevaa, koska henkilöillä on Luxemburgissa vanhastaan sijoitusyhtiöt.

– Kun yhtiöillä on Luxemburgissa tarvittavat pääomat ja sijoituksen hallinnoimiseen tarvittava ammattitaitoinen paikallinen organisaatio, on luonnollista, että Mangakin kotipaikaksi on valittu Luxemburg.

Lomaosakebisnes kannattaa hyvin

Holiday Club on sijoittajille tuottoisa bisnes. Viime tilikaudella konsernin liikevaihto oli 93,4 miljoonaa euroa ja voitto verojen reilut kahdeksan miljoonaa euroa.

Omistajille jaettiin osinkoa yhteensä 3,1 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi edellisestä vuodesta lähes 40 prosenttia ja yritys ilmoittaa tavoittelevansa jatkuvaa kasvua.”

 

Maksettiin 100miljoonaa pankkikriisin aiheuttaneille pankkireille eläkekassaan ja salattiin se siirto 100 vuodeksi

Miksi on Esko Ahon hallituksen päätökset salattu 100 vuodeksi?

 

Arvostettu KHT tilintarkastajan avustuksella estettiin menestyvän yrityksen velkasaneeraus

Ja näin kätevästi KHT tilintarkastaja hoiti omaisuuden arvot alas kuukaudessa:

 

Pankki organisoi, että yrittäjän tiedotteet rikollisesta toiminnasta eivät tulleet julkisuuteen

 

Ilman tunnon vaivoja aiheutettiin kolmen ihmisen ennen aikainen surma

Äitimme Lilian, Lilli, kuoli 1997, 71v, viisi vuotta konkurssin jälkeen, toivottomuuteen. Se söi äitini hengiltä, sillä hän ei voinut tehdä mitään, kun hänen kuudelta lapseltaan ja kolmeltatoista lapsenlapselta vietiin kodit ja omaisuus. Kuuntelin vähän aikaa sitten äitini puhelinvastaaja viestin minulle 90-luvulta, kuinka hän itkukurkussa kertoo ulosottomiesten käyneen hänen kotonaan kiinteistövälittäjien kanssa arvioimassa kotitaloamme, jossa äitini asui. Maatilamme päärakennus, jonka tiluksille Katinkullan rakensimme.

Veljeni Eero, kuoli 2001, 47v kahdeksan vuotta konkurssin jälkeen. Eero oli yrittänyt hakea velkasaneerausta kahdeksan vuotta. Ei saanut, koska yrityksemme ryöstäneet SKOP:n pankkiirit estivät sen aina Kajaanin käräjäoikeudessa. Hän pääsi vihdoinkin tammikuussa 2001 velkasaneeraukseen. Sai yhtenä maanantaina myönteisen päätöksen, mutta se tuli vuosia liian myöhään, sillä kahden päivän kuluttua keskiviikkona hänen terveytensä petti kahdeksan taisteluvuoden uuvuttamana ja hän kuoli kotonaan. Kaksi pientä poikaa jäi ilman rakastamaansa isää ja vaimo menetti rakkaan puolisonsa.

Veljeni Veijo, 61v, teki itsemurhan lääkkeillä 2013. Edellisenä iltana hän oli ollut käymässä ystävänsä luona ajamallaan taksiautolla. Oli lähtenyt ystävänsä luolta ja jättänyt autonsa ystävänsä pihaan. Oli todennut lähtiessään: ”Minun ajoni on ajettu”. Sen jälkeen hän meni kotiinsa ja oli ottanut lääkkeitä. Seuravana aamuna hänet löydettiin kuolleena. Kuolinsyyksi merkittiin ”Myrkytystila”. Sanaa itsemurha ei kuolintodistuksessa ole. Se on jätetty joko tarkoituksella tai hienotunteisuus syistä merkitsemättä. Näin kuolintodistukset ovat väärennettyjä, joten kukaan ei tiedä todellista itsemurhien määrää. Veljeni Veijo, oli 90-luvun pankkikriisin itsemurhauhri 21-vuotta konkurssin jälkeen. Samoin vielä tänäkin päivänä 90-luvun pankkikriisin uhrit tekevät joko suoranaisia itsemurhia tai yrittävät tappaa itsensä alkoholilla. Veljelleni oli raskasta kestää ne 21-vuotta konkurssin jälkeen kotiseudullamme Sotkamossa taksinkuljettajana. Kymmeniä kertoja, niiden vuosien aikana, hän minulle soitti ja kertoi sen ja sen kunnan poliitikon, virkamiehen tai Katinkullan asukkaan lähettäneen minulle terveisiä. Hän kertoi, kuinka jokainen heistä valitteli kohtaloamme, taputti olalle, mutta kukaan heistä ei kysynyt, että miten voisi

 

 

Estettiin velallisten kotien myynti sukulaisille, mutta ne myytiin puoleen hintaan toisille. Roskapankin varatoimitusjohtaja puhelimessa, joka oli aiemmin pankin hallituksen jäsen. Yhden veljeni koti saatiin pelastettua, mutta kaikkien muiden kodit meni alle puoleen hintaan toisille. Prkl.

 

Rikostutkintaa pankinjohtajia vastaan hoiti alkoholisoitunut rikostutkija humalassa, eli näin alkoi minun, joka olin rikostutkinnan tehnyt, alkoi kuulustelu Pasilan Poliisitalolla!

”Hämmästyksekseni rikostutkija aukaisiki koskenkorvapullon ja alkoi ottamaan siitä ryyppyjä ja yritti kaataa viinaa myös minun kahviini, johon hän sai lorautettua noin korkillisen ennen kun sain sen estettyä Minä en tykkää juoda alkoholia päivällä ja en varsinkaan aamupäivällä ja aikomukseni oli mennä vielä lenkille sillä olin sopinut meneväni illalliselle tuttavieni luokse.

Rikospoliisi alkoi kirjoittaa kuulustelu kertomusta saneluni mukaan ja joi samalla Koskenkorvaa. Aloin huomata hänen päihtyvän joten sanoin hänelle, että oli sittenkin virhe tulla näin lauantaina kuulusteluihin sillä joudun ottamaan illalla alkoholia ja näiden ikävien asioiden mieleen palauttaminen masentaa minua ja kerroin, että masennus ja alkoholi on minulle vaarallinen yhdistelmä. Poliisi halusi kuitenkin jatkaa ja lukea ääneen aikaisempaa kuulustelukertomustani, että voin korjata virheet.” Siinä hän humaltui juotuaan kokskenkorvapullon…

Oikeuskanslerin virastossa hoiti valituksiamme pankin lakimiehen kaksoisveli

11. Asian  käsittely oikeuskanslerinvirastossa.

Kun oikeuskanslerin virastossa em. asian käsittely viipyi, soitti Juurikko asian valmistelijalle, nuoremmalle oikeus­ kanslerinsihteerille Jorma Äijälälle kiirehtien käsittelyä. Äijälä valitteli kiireitä ja lomia eikä ilmoittanut selvää ratkaisuajankohtaa.

Juurikko soitti oikeuskansleri Jorma S. Aallolle asian kä­sittelyä kiirehtiäkseen ja kertoi kyseessä olevan pienen mutta merkittävän osan ns. SKOP taistelua. Aalto kertoi keskustelleensa jo useaan otteeseen Jorma Äijälän kanssa asiasta ja tuntevansa sen hyvin.

Kun ratkaisua ei edelleenkään kuulunut, Juurikko jälleen tiedusteli asiaa Äijälältä, jolloin tämä ilmoitti, noin kolmen kuukauden käsittelyajan jälkeen, että hän vetäytyy asiasta, koska hänen kaksoisveljensä Kari Äijälä on SKOP:n perintälakimies ja ollut SKOP:n lukuun ·perimässä Juurikolta SKOP:n saatavia ja tekemässä SKOP:n rikostutkintapyyntöä mm.  em. pesäluetteloasiassa.

Juurikko teki eduskunnan oikeusasiamiehelle tutkintapyynnön mm. sitä, onko Jorma Äijälä toiminut lainvastaisesti ottaessaan valmistellakseen kyseisen asian, johon hän on varmuudella tiennyt kaksoisveljensä toimien  liittyvän  ja onko hän käsitellyt tällaisia SKOP:n liittyviä asioita laajemminkin, esim. ns. Juhantalo- ja Rapap- tapauksissa, joihin liittyvät mm. Vakuusrahaston johtajan Heikki Koiviston veljen Matti Koiviston vapautuminen noin 17 mmk:n takausvastuusta SKOP:lle. Näitä asioita on oikeuskanslerin virastossa tutkittu ja todettu, ettei aihetta minkäänlaisiin toimiin ryhtymiseen  ole olemassa. Lisäys tämän muistion osaan: Todellisuudessa minä löysin nämä kaksoisveljekset Lakimiesmatrikkelista, eli Jorma Äijälä ei sitä kertonut! 

Kaiken tämän kokeneena vielä kunta Sotkamo, jonne olin luonut 350 suranaista työpaikka ja saman verran välillisiä työpaikkoja, eli noin 700 työpaikka antoi minun ja perheeni ansiot ja kunnian toiselle, jolle Valtiovarainministeri Sauli Niinistö myi 800miljoonan markan omaisuuden alle 100 miljoonalla markalla.

Kotikuntani Sotkamo
Kotikuntani Sotkamo

 

Näin se Sotkamon Säästöpankin johtaja perusteli, että realisoidaan kaikki…yrittäjä kantaa riskin pankin epäonnistuneesta toiminnasta ja pankki sai miljardeja veronmaksajilta. Pari kuukautta sitten tämä pankkiiri ja hänen kollegansa kielsivät hoitaneensa meidän lainoja. Google haulla selvisi, että sieltä on putsattu kaikki Säästöpankkien historia!

Ja niin myytiin minun kotini Kajaanissa ”

Kotini Kajaanissa meni 1995 pakkohuutokauppaan ja Arsenalin johtajat ilmoittivat minulle, että kotiani ei myydä minun sukulaisilleni vaikka maksaisivat enemmän. (minulla on tallessa kaikki ne puhelut nauhoitettuna)

Kotini oli Kajaani parhaalla paikalla keskustassa. 108m2, oh, 2mh, keittiö, parveke, takka olohuoneessa, sauna ja kaksi WC:tä.

Arsenal osti kotini pakkohuutokaupasta itselleen hintaan 485.000mk:aa (81.000€) ja myi sen edelleen hintaan 290.000mk:aa (48.000€). Kotini oikea myyntihinta olisi ollut 700.000mk:aa (117.000€).Melkein samalla viikolla ystäväni myi kotini läheltä oman, 20m2 pienemmän ja varustelutasoltaan hiukan vaatimattomamman, asuntonsa hintaan 560.000mk:lla (93.000€). Näin Arsenal aiheutti veronmaksajille ainoastaan yhdellä asuntokaupalla 410.000mk:n (69.000€) tappion. Kun kerrotte sen summan esim. 30.000 vastaavalla asuntokaupalla, niin valtion tappio oli  2miljardia euroa, joka on myös etuoikeutettujen ostajien voitto. Saman verran tuli kustannuksia kodeistain häädettyjen perheiden sosiaaliavustuksista. Henkiset tuhot ja syrjäytyminen ei ole edes rahassa mitattavissa.”

Veljieni kodit menivät samalla kuviolla…

Näin minua painosti Sotkamon Säästöpankki myymään työasuntoni Helsingissä. Juttu on Helsingin Sanomista

”Kotimaa
Asunnon myyjää painostetaaan kaupantekoon
TILAAJILLE
Pölönen Pirjo
28.7.1993 3:00
Työttömäksi jääneen helsinkiläisen on pakko myydä asuntonsa velkojensa maksamiseksi. Tehtävä on annettu kiinteistönvälittäjälle.
Viikon sisällä lehti-ilmoituksen julkaisemisesta asunnosta tuli kolme ostotarjousta. Välittäjä ilmoitti tarjoukset suoraan säästöpankkiin, jossa asunto-osakkeet ovat panttina. Sen jälkeen pankki otti yhteyttä myyjään, ja vaati tätä myymään asunnon saatujen tarjousten perusteella.
Koska ylinkin tarjous on useita kymmeniä tuhansia markkoja alle myyjän asettaman hinnan, myyjä ehdotti, että hän saisi odottaa vielä muutaman viikon mahdollisesti parempia tarjouksia. Pankki vastasi, että siinä tapauksessa sen on ryhdyttävä rajumpiin toimiin, pakkohuutokauppaan.
Myyjän mielestä on kohtuutonta, että kiinteistönvälittäjä painostaa häntä kauppaan pankin myötävaikutuksella. Hän ymmärtäisi vielä, jos kyseessä olisi pankin omistama kiinteistönvälitystoimisto, mutta ei sitä, että yksityinen välittäjä on ryhtynyt käyttämään ihmisten hätää hyväkseen.
Saavatko kiinteistönvälittäjät kertoa ostotarjoukset pankille, Suomen Kiinteistönvälittäjäin Liitto r.y:n puheenjohtaja Rainer Kekälinen?
”On itsestään selvää, että kun käsitellään muiden ihmisten omaisuuksia, niistä ei voi mennä kertomaan kolmannelle. Asunnon myynnin täytyy olla luottamuksellinen.” ”Jos näin on todella tapahtunut, se on hyvän kiinteistönvälitystavan vastaista. Kiinteistönvälittäjäasetuksen mukaan niin ei tulisi tehdä, vaikka tiedän, että esimerkiksi pankkien omistamat kiinteistönvälitystoimistot ovat niin lähellä pankkia, että siellä ovat pankkisalaisuus ja kiinteistönvälitys koko ajan sekaisin.” Mitä myyjä voi tässä tapauksessa tehdä?
”Hän voi sanoa sopimuksen irti. Asetuksessa sanotaan, että jos välittäjän suorituksessa on virhe, toimeksiantajalla on oikeus purkaa toimeksiantosopimus, ei kuitenkaan sen jälkeen, kun toimeksiantaja on hyväksynyt välitetystä kohteesta tehdyn tarjouksen.” Voiko myyjä saada välittäjältä korvausta?
”Asetuksen mukaan toimeksiantajalla on oikeus saada välittäjältä korvausta vahingosta, jonka välittäjän suorituksessa oleva virhe on hänelle aiheuttanut.” Miten myyjä voi korvausta hakea?
”Valittamalla kuluttajavalituslautakunnalle. Valituksen voi tehdä myös lääninhallitukselle, jolloin valvovat viranomaiset tutkivat tapauksen.” PIRJO PÖLÖNEN
En saanut koskaan tietää ostajaa, sillä sen osti bulvaani, joku asianajaja. Yritin selvittää todellista omistajaa, mutta en saanut siitä tietoja. Asunnon arvo on nyt lähes 500.000€ ja se anastettiin 500.000mk:lla, 84.000€. 
*************************************

Minulla on näitä puhelunauhoituksia eri pankkiirien ja viranomaisten kanssa noin 20 tuntia vuosilta 1992-97, ja olen antanut ne kaikki YLE:lle, mutta niitä ei ole kiinnostanut? MIKSI?

Mikä on oikeusviranomaisten ja median vastuu tämmöisestä ns. laillisesta ryöstöstä?  Me emme saaneet edes piirun vertaa oikeutta, ei edes oikeuden käsittelyyn näitä asioita, vaikka KRP:n rikostutkinta selvitti, että pankki myötäpuoliensa kanssa teki rikoksia. Kainuun syyttäjä ei vienyt kuitenkaan rikostutkintaa oikeuteen, että olisimme saaneet rikokset riippumattoman Hovioikeuden käsittelyyn. Olen toimittanut KRP.n rikostutkinnan medialle, mutta vastausta ei edes kuulu?

Minne katosi ne 50miljardia euroa (300miljardia markkaa) pankkitukea, jonka Esko Ahon hallitus otti 1991-95?

 

Pyysin myös apua Prosessi- ja rikosoikeuden professori Matti Tolvaselta, joka luki KRP:n rikostutkinnan, mutta minulla ei ollut rahaa pyytää virallista lausuntoa, mutta hän vastasi kuitenkin ”epävirallisesti sähköpostilla ” Olen pyytänyt eri mediolta, että ne pyytäsivät ja maksaisivat sen lausunnon, mutta en saa edes kieltävää vastausta.

Professori Matti Tolvanen kirjoitti minulle näin:
”Tässä on pulmana ajan kuluminen, mahdollisten rikosten syyteoikeus on auttamatta vanhentunut. Siksi kysynkin, mihin toimiin olette ajatellut ryhtyä. Siviilikanteenkin osalta aika on ajanut ohi. Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen ei pääse, kun sinnekin menolle on hyvin lyhyt määräaika. Luin lähettämänne asiakirjan, mutta en minäkään keksi, mitä asialle olisi enää tehtävissä. Voi tuntua teistä täysin kohtuuttomalta, mutta oikeussuojakeinojen käyttö on sidottu tiettyihin määräaikoihin. Asian tekeminen julkiseksi voi auttaa henkisesti, mutta tapahtunutta silläkään keinolla ei voi muuttaa. Ette ole ensimmäinen, jolle joudun näin kirjoittamaan. Pankkikriisin jälkiselvittelyssä kaikki ei mennyt niin kuin olisi pitänyt mennä ja suurimmat roistot taisivat päästä täysin pälkähästä. Tästä aihepiiristä on jo olemassa aika lailla tutkimusta ja yleistajuista kirjallisuutta.”
**********
Blogejani on lukenut jo yli 500.000 eri lukija Hangosta Utsjoelle ja ympäri maailmaa, mutta mediaa ei kiinnosta? Siksi, että media tekee rikollisista sankareita ja uhreista raukkoja, joille oikeutta ei suoda? Rikollisten tarinat myyvät enemmän? Henkilö ja perhe, joka on luonut 700 pysyvää työpaikkaa, jo 30 vuotta, ei ole sankari.
+3
PeliSuomi
Sitoutumaton

email: pelisuomi@gmail.com
Nyt on ajateltava toisia, sillä heitä on enemmän -Minä olen vain Yksi !

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu