Blogini 13.02.2022, jonka jouduin poistamaan oman turvallisuuteni takia

Julkaisin tämän blogini 11 päivää aiemmin 13.02.2022, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24.02.2022, mutta jouduin sen poistamaan saamani ikävän palautteen takia. Nyt julkaisen sen uudelleen saman tekstin kokonaisuudessaan.

***

Suomalaiset useassa Facebook ryhmissä olette Venäjän trollien ansassa

 

”Tämä blogini tuntuu teistä trollaukselta ja valeinfonlta, mutta sitä tämä ei ole.

Minä aloin seuraamaan jo Putinin valtaannousun aikaan Viron ja Suomen silloisia vapaita ja nimettömiä kommentteja molempien maiden internet lehdissä.

Välittömästi alkoi ilmestymään Suomessa virolaisia halventavia kommentteja ja Viroon nettikommenteissa suomalaisia halventavia kommentteja.

Silloin jo oivalsin, että nyt tapahtuu jotain sellaista, joka on ohjattua vihanlietsontaa naapurikansoja vastaan.

Kävin niistä sähköpostilla kirjeenvaihtoa Suomessa Helsingin Sanomien päätoimittajan kanssa sekä viestittelin siitä muille Suomen medioille sekä Viron Postimees lehden  ja Delfin toimitukseen.

Itse osallistuin moneen Suomen ja Viron nettilehtien kommentteihin. Kerroin niistä havainnoista molempien maiden kommenteissa.

Virossa toiset kommentoijat ymmärsivät mistä on kyse, mutta Suomessa niihin ei reagoitu.

Kun menin Facebookiin 2012, niin siellä vihanlietsonta oli täydessä käynnissä.

Siihen aikaan perustettiin erilaisia Facebook ryhmiä ja huomasin heti, että ”hoonoo soome” puhuvat olivat alkaneet perustamaan sellaisia suomalaisia Facebookryhmiä, joilla oli tarkoituksena koota yhteen tyytymättömiä suomalaisia. Ensin keskustelut/kommentoinnin olivat asiallisia, kunnes viimeiset vuodet ne muuttuivat Suomen yhteiskunnan vastaisiksi.

Vähitellen jopa tavalliset suomalaisten ”murheita” käsittelevien ryhmien vetäjiksi alkoi tulla huonompaa suomen kieltä taitavia. Sen jälkeen alkoi ”hienotunteisesti” Suomen politiikan mollaaminen ja poliitikkojen negatiivinen arvostelu – haukkuminen ala-arvoisilla sanoilla.

Nyt viimeisien vuosien aikana Venäjää koskevat arvostelevia päivityksiä ei ole enää hyväksytty niissä ryhmissä, joiden ”ylläpitäjät” ovat muuttuneet venäjän kielen taitoisiksi.

Niissä ryhmissä kutsutaan mielenosoituksiin ja ”tehdään tikusta asiaa”, jolla voidaan vastustaa Suomen hallitusta ja viranomaisia.

Tarkoituksella olen hakeutunut eri Facebook ryhmiin, niin Suomessa kuin toisissa maissa.

Aina ennen vaaleja on ulkomaalaisten ryhmissä ilmestynyt Perussuomalaisten vaalimainontaa EU kansalaisille, joilla on äänioikeus Suomen vaaleissa, mutta minkään muun puolueen vaali mainontaa niissä ei ole näkynyt. Perussuomalaisten vaalimainonta on ollut niissä Facebook ryhmän kielellä ja osittain suomen kielellä.

Minun Facebook tilini on avattu Moskovassa ja olen saanut blogini sähköpostiin jopa uhkausviestejä Venäjältä.

Tässä yksi esimerkki, kuinka suoraan otetaan yhteyttä:

Tämmöistä tämä on, kirjoittaa blogia Suomessa Miten tällaiseen viestiin pitäisi suhtautua?

Kuvakaappaus omasta sähköpostista Kirjoitin Venäjästä jo 2013 alkaen blogejani.

 

Tällaisia videoita löytyy näiden sähköpostien lähettäjältä. Video kertoo paljon vaikka kieltä ei ymmärrä, osa on suomeksi. HELSINGIN MAINOS? Sisältö varoitus !!!!

Helsingin käräjäoikeus on 31.5.2022 tuominnut räppäri Milan Jaffin yhteensä kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen, johon sisältyy kahden aiemman ehdollisen vankeusrangaistuksen täytäntöönpano ehdottomana. Lähde: Iltalehti 31.5.2022

Näiden seurauksena olen joutunut ostamaan ”turvallisia” reitittimiä sekä parantamaan virustorjuntaohjelmilla omaa turvallisuuttani.

On tuntunut turhauttavalta ja toivottomalta, että Suomen media, eikä viranomaiset ole suhtautuneet näihin vaadittavalla vakavuudella näiden parinkymmenen vuoden aikana. Olen kirjoittanut näistä aiheista useita blogeja, mutta ne eivät ole herättäneet vastakaikua?

Vähintä olisi se, että tällaisissa tapauksissa voisi ottaa yhteyttä johonkin Suomen sisäistä turvallisuutta valvovaan viranomaiseen.

Blogeilani on ollut yli puolimiljoonaa eri lukijaa ja Venäjällä 572  ja Ukrainassa 288 vuoteen 2019 mennessä, jonka jälkeen Uusi Suomi lopetti blogien lukijoiden seurannan.

Olen varoittanut monessa blogissani median kommenttikenttien vihan lietsonnasta ja Facebook ryhmien vaarasta, mutta mitään ei tapahdu vaikka ne ovat väkivallan juurisyyt ja oleellinen osa tämän päivän valtioiden kansallista turvallisuutta.

Vaikka minut ja perheeni ryöstettiin 90-luvun pankkikriisin aikana, jolla aiheutettiin myös äitini ja kahden veljeni ennenaikainen kuolema ja minut ajettiin maanpakoon, niin siitä huolimatta olen säilynyt Suomen patrioottina. Näitä asioita on käytetty myös minun houkuttelemiseksi Suomea vastaan vieraan valtion henkilöiden toimesta, mutta en ole suostunut. Herää kysymys, että kuinka paljon vastaavaa on tapahtunut ja tapahtuu yhteiskunnan suunnitelmallista romuttamista?

Tämä ei ole enää minun murheeni ja alan lopettelemaan blogineni kirjoittamisen, joilla ei ollut mitään merkitystä ja jättämään rauhaan medioiden toimittajat, joita olen välillä kiusannut sähköposteilla., sillä alan olla jo vanha…mutta…minkälaisen tulevaisuuden me loimme nuorille suomalaisille ja heidän lapsilleen?”

Kuvakaappaus 13.2.2022 blogistani

 

Helmikuussa tämän blogini poistin muutaman tunnin jälkeen, mutta nyt, kun tilanne on toinen ja Venäjä on jo kuukausia murhannut ihmisiä Ukrainassa ja ukrainalaiset ovat urhoollisesti puolustaneet maataan Putini joukkoja vastaan, niin minullakin on enemmän rohkeutta. Ukrainalaiset ovat jakaneet sitä urheuttaan Eurooppaan.

 

Ukrainan lipun takana on se kuva maalaismaisemasta, jonka otin kesällä 2014, josta rajasin ja muokkasin Ukrainan lipun. Kuva kertoo myös Ukrainan viljan tärkeyden koko maapallon ruokahuoltoon PeLiFoto

 

+12
PeliSuomi
Sitoutumaton

email: pelisuomi@gmail.com
Nyt on ajateltava toisia, sillä heitä on enemmän -Minä olen vain Yksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu