Esko Aho on nyt mediassa, miksi tiedotusvälineet eivät kysy häneltä?

Miksi on Esko Ahon hallituksen päätökset salattu 100 vuodeksi?

Miksi ei Esko Aholta kysytä, että miksi salattiin 100 vuodeksi päätökset kenelle veronmaksajien rahaa jaettiin? Kuka teki päätökset, millä valtuuksilla ja miksi?

Miksi Säästöpankkien Eläkekassalle lahjoitettiin veromaksajien rahaa 100 miljoonaa markkaa? Oli kiven takana löytää tämä yksi dokumentti. Miten Suomessa voidaan salata, kun ei edes EU anna oikeutta salata tällaisia dokumentteja?

Yksi tuttavani tuttava, epäonnistunut Säästöpankin pankkiiri, alkoi nostamaan 90.000mk:n kuukausieläkettä heti pankkiriisin aikaan, varmaan yksi pienimmistä, ja muutti Espanjaan nauttimaan eläkepäivistä tuhottuaan Suomessa asikkaittensa yritykset ja muiden velallisten elämän köyhyyteen. Sitä se sitten kehuskeli tuttavalleni.

Kuinka paljon on näitä 100 vuodeksi salattuja Esko Ahon hallituksen rahan jakoja? Olen yrittänyt saada mediaa tutkimaan, mutta kukaan ei tutki? Silloin oli ”Lama nyrkki”, jossa miljardit jaettiin, nyt yritettiin saada vastaava ”Korona nyrkki” kokoon, mutta onneksi nyky hallitus sen esti!

**********

Kun tutkin Esko Ahon hallituksen, vuosien 1991-95, valtion budjettien tuloja ja menoja, niín niistä ei löydy syytä, ei tarvetta 50 miljardin euron lainanotolle? Eli 300 miljardia markkaa, mutta oletteko koskaan nähnyt tätä summaa tiedotusvälineissä? Ette ole, sillä silloin myös tiedotusvälineet olivat hallituksen määräsyvallassa, joka selviää viimeisimmästä puhelunahoituksesta blogini lopussa.

Minne katosi ne 50mljardia euroa, jonka Esko Ahon hallitus otti velkaa? Koronakriisissä otettu velka on on vain pieni osa tästä, sillä kolmekymmentä vuotta sitten valtion budjetti oli vain puolet tämän vuoden budjetista.

 

 

**********

Miksi ei ihmetellä sitä, että miksi Suomella oli vaikeata saada ulkomailta luottoa 90 luvulla, kun Suomi oli käytännössä velaton valtio? Myös siihen aikaan, niin kuin nyt, sijoittajat tyrkyttivät velattomille valtioille lainaa edullisin ehdoin?

**********

Miksi ei kysytä sitä, että miksi liikepankkien, KOP:n ja SYP:n piensijoittajat menettivät sijoituksensa, kun talletuspankkien, Säästöpankkien ja Osuuspankkien tallettajat eivät joutuneet vastaamaan sijoituksistaan vaan heidän talletuksensa turvattiin pankkitukimiljardeista salaisesti? Liikepankkien suursijoittajat saivat suuryritykset ja niiden velat maksettiin veronmaksajien pussista.

Talletuspankkilain mukaan tallettajat vastasivat pankin varallisuudesta talletuksillaan, joita he olivat sijoittaneet, eli he olivat antaneet lainaa velallisille, jotka maksoivat niistä korkoa. Eli tallettajat pyörittivät yritystä, talletuspankkia, jonka tuotto tuli heidän sijoittamistaan talletuksista, joita edelleen kaupattiin velkakirjoja vastaan velanottajille, joista he saivat korkotuottoja. Eli talletuspankit ovat aivan samalla tavalla yrityksiä kuin  mikä tahansa yritys, joka ostaa ja myy.

Talletuspankki myy rahaa, jota velallinen ostaa ja maksaa siitä korkoa, joka on talletuspankin tuotto. Autokauppias ostaa auton ja myy sen kalliimmalla eteenpäin ja saa samalla tavoin tuottoa. Mutta se autokauppias ei saanut veronmaksajilta silloin tukea, vaan pankki otti haltuunsa alihintaan yrityksen ja pakkohuutokaupassa myi edelleen sen pankin lähipiirille ja nosti tappiot veronmaksajilta. Kakinkertainen voitto, halvalla saatu ja maksettu veromaksajien rahoilla.

Kotitalouksien omaisuudet, asunnot ja niiden lainan vakuutena ollut muu omaisuus kierrätettiin näytösluoteisten pakkohuutokauppojen kautta pankkiirien ja niitä auttaneitten viranomaisten ja poliitikkojen lähipiirille pilkkahintaan.

 

Lähde: https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1990/19901268

**********

Miksi ei kerrota sitä, että Säästöpankit ja Osuuspankit saivat kymmeniä miljardeja, joilla pelastettiin niiden sijoittajat = tallettajat, jotka olivat paikallispankkien isännistössä/hallituksessa, jotka päättivät niiden velallisten, yritysten ja yksityisten lainoista, joilla oli huomattava realisoitava varallisuus, joka ylitti velkojen määrän. Heidän omaisuus haettiin konkurssiin ja järjestettiin ”näytösluotoiset ja salaiset” panttihuutokaupat, joissa velkojapankki huusi omaisuudet jopa 70%:n alihintaan roskapankeille, joita hallinnoi entiset paikallispankkien keskuspankkien johtohenkilöt. Yrityksien ammattijohto vaihdettiin pankkikriisin aiheuttaneisiin ammattitaidottomiin pankkiireihin, jotka saivat turvatut työpaikat ja joiden palkat maksettiin Valtion vakuusrahaston veromaksajien pussista.

Minulla on puhelunauhoite, jonka olen toimittanut jo pari vuotta sitten MOT:n toimitukseen, jossa SKOP:n mies kertoo, että panttihuutokaupassa olevasta omaisuudesta ei anneta tietoja ulkopuolisille ennen juhannuksen jälkeistä maanantaita, jolloin panttihuutokauppa järjestetään, sillä pankki halusi ostaa koko omaisuuden roskapankilleen sillä hinnalla, jonka se itse määräsi.

**********

Miksi ei ole kerrottu, että kenelle veronmaksajien rahoittamista roskapankeista, millä tavoin ja mihin hintaan, myytiin ilman julkista huutokauppaa velallista alihintaan anastettu omaisuus? Tiedossani on yhden 800milj.markan omaisuuden myynti roskapankista alle 100milj.markan hintaan suoraan ostajalle ilman, että siitä olisi järjestetty julkista myyntiä. Veronmaksajien tappio oli noin 700milj.markkaa ja sen omaisuuden hallinta siirrettiin Luxemburgin veroparatiisiin Suomen verottajalta piiloon.

**********

Tämä kaikki on MOT:lla ja muulla medialla tutkimatta, vaikka heillä on näitä koskeva aineisto hallussa, myös KRP:n 500 sivuinen rikostutkinta, jossa on rikoskomisarion mukaan useita rikoksia, mutta paikallinen syyttäjä ei löytänyt yhtään rikosta? Mikä on se taho ja ne henkilöt joilla on ollut valta estää näiden miljardien salaaminen ja tutkiminen?

Suomen oikeuslaitos on rikollisten käsissä, mutta mistä löytyy se taho, joka palauttaa Suomen oikeusvaltioiden joukkoon vai jatkuu tämä sama laittomuus koronakriisin aikana ja sen jälkeen?

**********

Lopputuloksena oli valtava määrä yrittäjien ja muiden velallisten itsemurhia, perheitten hajoamisia, mutta Keskustan lestadiolaiset ja muut puoluetta jäsenet saivat kissan päivät ja valtavan varallisuuden, joka jaettiin maakunnissa paikallispankkien hallituksen/isännistön kaverille konkurssihuutokaupoissa.

Toivoisin, että media laittaisi faktan tarkastajat liikkeelle etsimään tästä blogistani virheet, mutta löytämään myös ne faktat!

Kuuntele vielä muutama puhelu nauhoitus, joka koskee yhden yrityksen ryöstöä veronmaksajien rahoja käyttäen.

 

Rahoittaja pankin pankkiirin mukaan Oikeusministeri puhuu paskaa ja ei tiedä, kuinka pankkitukea jaetaan pankeille ja yrityksille? Tämä oli Suomen oikeusviranomaisten mukaan laillista.  Hannele Pokka siirrettiin sitten sivuun. Hänen tilalleen tuli Anneli Jäätteenmäki vuodeksi ja häntä seurasi Sauli Niinistö, joka siirtyi vuoden kuluttua Valtiovarainministeriksi. Niinistö ehti olla vuoden Oikeusministerin virassa, että hän sai valmisteltua lain, jolla Valtion vakuusrahaston valvonta siirrettiin Valtiovarainministeriölle ja Niinistö alkoi sen jälkeen myydä roskapankkien omaisuutta pilkkahintaan edelleen…joiden varallisuuden omistusta alettiin myöhemmin siirtämään veroparatiiseihin. Pankkiiri ilmoitti, että tälle omaisuudelle on jo ostaja tiedossa, siitä on toinen puhelunauhoite sisältäen erilaisia uhkauksia.

 

Tässä Radio Kajauksen toimittajan Heikki Kähkösen haastattelussa rahottajapankin pankkiiri kertoo, että rahoitusta ei voitu jatkaa, koska yrittäjä olisi saanut voittoa. Tämä oli Suomen oikeusviranomaisten mukaan laillista toimintaa, sillä maakunnisssa ei voi saada oikeutta, jos ei kuulu yhden puolueen sisäpiiriin.

 

 

Yrityksen KHT tilintarkastaja kertoo rahoittaja pankin edustajalle, kuinka yrityksen velkasaneeraus voidaan estää. Syyttäjän ja oikeusviranomaisten mukaan tämä ei ollut rikollista toimintaa? Jos tämä ei ole rikollista, niin mikä on Suomessa rikollista?

 

 

Tässä yrittäjä kertaa tilanteen Savon Sanomien taloustoimittajalle vuonna 1996, neljä vuotta konkurssin jälkeen

PeliSuomi
Sitoutumaton

email: pelisuomi@gmail.com
Nyt on ajateltava toisia, sillä heitä on enemmän -Minä olen vain Yksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu