Haloo media olette unohtaneet syyt vihapuheeseen ja maalittamiseen?

Presidentti ja kumppanit ovat keskittyneet vain vihapuheen ja maalittamisen vaimentamiseen, mutta olette jättäneet käsittelemättä ne syyt, mistä kumpuaa vihapuhe ja maalittaminen?

Kuka tahansa, jonka varpaita poljetaan ohi kulkiessa ja hymähdetään kivun karjaisulle, niin jossain vaiheessa varpaiden omistaja nousee pystyyn ja vaatii selitystä, miksi poljet varpaitani?

Kun jätetään syyt kertomatta, pyytämättä anteeksi kivun tuottamisesta, niin siitä syntyy vihapuhe ja maalittaminen.

Kun ne syyt jätetään käsittelemättä ja korjaamatta, niin vihapuhe ja maalittaminen johtaa vakavampiin seurauksiin.

Monella päättäjällä on unohtunut lastentarhan opetukset, että kiusaajaa ojennetaan ja hänelle kerrotaan, että mikä on oikein ja mikä on väärin. Eli lapsetkin sen jo tietävät, että mikä on oikein ja mikä on väärin.

Lapsia ei opeta hyväksymään vääryyttä ja väärinkohtelua, vaan heille kerrotaan, miten toimitaan oikein, ettei vahingoiteta toista. Niin kasvatetaan lapsia ja niin on kasvatettava poliitikkoja, virkamiehiä ja valtiovaltaa käyttäviä, etteivät he käytä asemaansa väärin vahingoitten kansaa ja aiheuta vihapuhetta ja maalittamista.

Epäoikeudenmukaisuus luo vihaa, maalittamista ja lopuksi väkivaltaa.

Tälle kehitykselle on ainoa lääke vihan ja maalittamisen syiden avoin pohtiminen ja niiden julkinen käsittely ja syiden poistamien. Vihan ja maalittamisen syiden ohittaminen ei poista niiden seurauksia vaan lisää niitä.

Työttömyys, köyhyys, ylivelkaisuus, luottotiedottomuus, kohtuuttoman pieni palkka, asunnottomuus, asuntojen ja elintarvikkeiden kalleus, epäoikeudenmukaiset oikeudentuomiot, toisten suosiminen toisten kustannuksella, ympäristön tuhoaminen toisten eduksi, korruption ja esteellisyyden hyväksyminen. Lasten, nuorten, vammaisten,  sairaiden ja vanhusten etujen kaventaminen ovat niitä syitä, jotka aiheuttavat vihapuhetta ja maalittamista. Media ja poliitikot käsittelevät näitä syitä kuin säätilan vaihteluita, joihin on vaikeata vaikuttaa, kun niiden syiden syntyä voidaan poliittisilla päätöksillä lieventää ja ne voidaan hävittää.

Oli puolue mikä tahansa, niin näiden asioiden korjaaminen on mahdollista, kun on todellista poliittista tahtoa riippumatta puolueesta. Niin hallituksen kuin opposition täytyy keskittyä näihin asioihin ja jättää oman ja puolueen etu taka-alalle. Laittakaa itsenne likoon äänestäjien ja Suomen hyväksi, vaikka itse siitä kärisitte taloudellisesti ja maineenne menisi. Uhrautukaa itse, älkää vaatiko toisia uhrautumaan teidän hyväksi.

Nostetaan Suomi suosta ennen kuin on liian myöhäistä, niin kaikki voittavat ja saatte lapsillenne ja nuorillenne antaa paremman Suomen ennen kuin se liukuu hyvinvointiyhteiskunnan reunalta alas. Sen jälkeen on jälleen aika poliittiseen vallan taistoon täysissä ruumiin ja sielun voimissa.

Suomen itsenäisyyden saavuttamiseen meni satoja vuosia ja sen eteen taisteltiin useita sotia ja uhrattiin kymmeniätuhansia arvokkaita henkiä, mutta kansallisen itsenäisyyden menettämisen voi valtion heikkona hetkenä menettää jopa muutamassa päivässä, jos väkävähinen kansa ei ole yhteneväinen ja vahva luonteeltaan – yksi kaikkien puolesta ja kaikki huolehtimassa siitä yhdestäkin kansalaisesta. Jokainen tässä blogissani kertomani kansalainen on arvokas Suomelle, myös Hän joka on heikoimmassa asemassa. Hänenkin arvo suomalaisena on äärimmäisen tärkeä ja sen heikoimman puolesta meidän on työtä tehtävä.

Luin aiemmin jostain, että antropologit määrittelivät ihmisten sivistyksen alkaneen siitä, kun alettiin huolehtimaan vammaisista. Hitler pyrki tuhoamaan vammaiset. Toivon, että me kaikki suomalaiset jatkaisimme sivistyksen kehitystä ja huolehtisimme aina kaikista heikoimmassakin asemassa olevista kansalaistamme kaikilla niillä voimavaroilla mitkä meillä on käytettävissä.

PeliSuomi
Sitoutumaton

email: pelisuomi@gmail.com
Nyt on ajateltava toisia, sillä heitä on enemmän -Minä olen vain Yksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu