Keskustapuolueen maakunnissa odotetaan ruusujen kanssa Putinin tuloa rajan yli

Viron Postimees lehden lauantailiite 23.7.2022.Maanpuolustus tahto.Valtiota saa polustaa niin univormussa, kuin ilman univormua.

Ymmärrän hyvin, että tämä blogini teilataan menneen MV-lehden jutuksi, mutta tässä on kyse Suomesta oikeusvaltiona ja itsenäisenä valtiona,  joka termi ja tahto on ohitettu!

Mutta sitä en ymmärrä, että Suomen media ei tunnu ymmärtävän tätä urakiertoa?

Historia toistaa nyt 30 vuotta sitten suomalaisten kyykyttämistä. Fortumin toimet tuovat ne kaikki esille, mutta miten toimii meidän ns. riippumaton ja vapaa media, eli onko sitä edes olemassa vai onko se mielikuvituksen tuotos? Arvioikaa itse.

Edellisessä blogissani kirjoitin, kuinka minut heitettiin pois ”Muistojen Kainuu” Facebook ryhmästä, kun toin esille sukumme haluttomuuden myydä maata venäläisille. Se loukkasi minua syvästi, sillä olemme luoneet sinne 700 työpaikkaa, joka on antanut töitä jo 3o-vuotta kainuulaisille. Meidän työmme on pitänyt osaltaan kainuulaiset leivän syrjässä kiinni. Niitä työpaikkoja ei olisi syntynyt, jos isämme vanhin veli ei olisi kuollut puollustaessaan Suomen itsenäisyyttä Talvisodassa. Mutta se isänmaallisuus on Kainuussa kirosana.  Kun puoluepakollisuus ohittaa maanpuollustustahdon ja hävetään isänmaallisuutta, vai pelätäänkö sitä Putinin brutaalien toimin vuoksi Ukrainassa?

ps. Jos olisin julkaissut edellisen blogini Viron mediassa, niin siitä olisi syntynyt vilkas keskustelu, Suomessa ei edes yhtä kommenttia.

Tämä blogini käsittelee Keskustapuolueen ex-päämisterin toimia Suomen vahingoksi, josta ei saa kirjoittaa, saatikka puhua! 

Arvioinnin jätän lukijoille, kirjoitan vain medioista kerätyt faktat!

Pankkikriisissä, jota johti 1991-95 Keskustan pääministeri Esko Aho, ei kukaan uskaltanut avata suutaan ja auttaa pankkien uhreja, kun meidät ryöstettiin, kun valtiolle otettiin velkaa 50 miljardia euroa, 300 miljardia markkaa, jota summaa ei ole yksikään media julkaissut. Sillä summalla ei autettu yrittäjä- eikä kotitalousvelallisia. Sillä summalla autettiin keskustapuolueen paikallispankkien puolueelle uskollisia asiakkaita ostamaan jopa 70%:n alihintaan pankkien velallisten omaisuus. Sillä paikallispankkeja johti ja niiden toiminnasta päätti Keskustapuolueen edustajat.

Nyt on sama, sillä ”esivallan” eli oikeusviranomaisten puolueellisuus yhdelle puolueelle maakunnissa on ylittänyt Suomen maanpuolustustahdon, korruptio maakunnissa on ylittänyt kaikki oikeusvaltion periaatteet ja ketään ei se kiinnosta, mutta se on rapauttanut maanpuollustus tahdon. Ja se on vaara Suomen itsenäisyydelle.

Kerrataan vähän lähihistoriaa…

Kun Esko Ahon johtama hallitus, 19091-95, otti 50 miljardia euroa Suomelle velkaa, niin siitä ei ole ollut edes yhtä ainoata otsikkoa mediassa näiden kolmenkymmenen vuoden aikana.

Tutkikaa Esko Ahon aikaisia valtion talousarvioita, niin löydättekö niistä vuosilta 1991-95 tarvetta sille järkyttävälle summalle? Ei, te ette löydä! Ne kaikki on salattu 100 vuodeksi?

Miksi on Esko Ahon hallituksen päätökset salattu 100 vuodeksi?

Keskustapuolueella ollut hanskassa Valtiovarainministeriö vuosikymmenet, mutta kukaan ei ole koskaan sen toimintaa ja rahan haaskausta tutkinut.

Kerrataan edes yhden kerran Keskustapuolueen Esko Aho toimintaa, kuinka hän auttoi Suomen tuhoamisessa sen jälkeen, kun kansalaiset oli ryöstetty 90-luvulla.

”Sunnuntaisuomalainen: Esko Ahon haastattelussa ei saanut edes mainita yhtä asiaa

Sunnuntaisuomalainen julkaisi Esko Ahon ison haastattelun. Haastattelun julkaisemiselle tuli pieni ehto. ”D-asioita” tai Hiihtoliittoa ei saanut edes mainita.

Toimittaja Pekka Vahvanen kirjoittaa, että Aho vaati pitkän haastattelun julkaisematta jättämistä, mikäli Hiihtoliiton asioista kirjoitettaisiin. – Tämä siitä huolimatta, että jutussa ei ole mitään uutta tietoa doping-kysymyksestä – vain yleinen maininta viime aikoina keskustelussa olleesta asiasta, Vahvanen kirjoittaa.

Jutussa mainitaan, että Aho on kieltäytynyt antamasta haastattelua Arto Halosen Sinivalkoinen valhe -dokumenttiin liittyen ja on kieltäytynyt kommentoimasta asiaa muutenkin. Esko Aho toimi Suomen Hiihtoliiton puheenjohtajana vuosina 1996-2000. Lahden MM-hiihtojen suuri doping-käry kävi talvella 2001.” Lähde: Iltasanomat 9.12.2012 Simo Holpainen

 https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000566070.html

Kun Suomen johtava yritys NOKIA tuhottiin:

Esko Aho silottelee Nokian potkuja

Sitran yliasiamies Esko Aho asettui Nokian puolelle Saksan tehtaan sulkemiskiistassa. Hän esitteli näkemyksiään TV1:n Lauantaiseurassa. Nokia varautuu tulevaan ajoissa sulkiessaan tehtaan Saksassa Sitran yliasiamiehen Esko Ahon mielestä. Hänen mukaansa Nokia ei jäänyt odottamaan, että sen toiminta ajautuu kilpailukyvyttömäksi. 

Aho näpäyttää Saksaa, jossa tehtaan sulkemisesta nousi kova kohu. 

– Saksan pitää olla huolissaan siitä, että sillä ei ole riittävästi korkeaan osaamiseen, tietoon ja teknologiaan perustuvia työpaikkoja. Lähde: Iltasanomat, Ari Kapanen 16.2.2008, https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001553708.html

 

Esko Aho nimitettiin odotetusti venäläisen Sberbankin hallitukseen

Venäjän suurin pankki on EU:n ja Yhdysvaltojen pakotelistalla SUOMEN entinen pääministeri Esko Aho valittiin Venäjän suurimman pankin Sberbankin 15-henkiseen hallitukseen. Pankki kertoi asiasta verkkosivuillaan perjantaina.

Aho toimii suomalaisten yritysten suhteita Venäjällä rakentavan East Officen ja Suomalais-Venäläisen kauppakamarin hallitusten puheenjohtajana. Lähde: Juha-Pekka Raeste, https://www.hs.fi/talous/art-2000002903450.html

Esko Aho kertoo, miksi erosi venäläisen Sberbankin hallituksesta vasta Venäjän hyökkäyksen jälkeen – paljastaa MTV:lle: ”En ole pyrkimässä presidentiksi”

Vuosina 1991–1995 Suomen pääministerinä toiminut Esko Aho tunnetaan kytköksistään Venäjälle.

Vuonna 2016 – eli kaksi vuotta sen jälkeen, kun Venäjä miehitti Krimin niemimaan Ukrainassa – hän meni Venäjän valtion puoliksi omistaman Sberbankin hallitukseen.

Kun Venäjä hyökkäsi toistamiseen Ukrainaan helmikuun lopulla, Aho ilmoitti eroavansa venäläispankin hallituksesta. 

Eroaminen oli Ahon mukaan hänen protestinsa Venäjän sotatoimia vastaan. Hän korostaa, ettei kyseessä ollut protesti nimenomaan venäläispankkia kohtaan.

– Pankki on toiminut minun mielestäni tavalla, joka oli monella tapaa Venäjän hyväksi ja Venäjän eduksi ja se noudatti samoja toimintatapoja, joita pankit noudattavat missä tahansa, Aho perustelee kantaansa.

– En voinut kuvitella olevani puoliksi valtion omistaman pankin hallituksessa, jonka taustalla oleva maa käy sotaa, hän tarkentaa. 

Kyseessä on Venäjän suurin pankki, joka nykyään hallitsee kolmasosaa maan kaikista pankkitalletuksista. Lähde: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/esko-aho-kertoo-miksi-erosi-venalaisen-sberbankin-hallituksesta-vasta-venajan-hyokkayksen-jalkeen-paljastaa-mtv-lle-en-ole-pyrkimassa-presidentiksi/8375022

Su0malaiset ja media taitaa ymmärtää tämän?

”KOSKA PELKKÄ VALISTUS ei näytä tehoavan, pitää ottaa käyttöön järeämmät keinot. Sairausvakuutuksessa ja julkisen terveydenhoidon maksuissa voitaisiin antaa alennusta niille ihmisille, jotka noudattavat terveitä elintapoja. Näin syntyisi säästöä, joka voitaisiin käyttää vaikka kasvaviin vanhustenhoidon kuluihin”, Esko Aho sanoo.Hän uskoo, että taloudellisilla kepeillä ja porkkanoilla saataisiin enemmän aikaan kuin lempeällä valistuksella ja vetoamalla ihmisten ymmärryskykyyn.” Lähde: Helsingin Sanomat 1.9.2005.

MIKSI ”Päätoimittajien Yhdistys” vaikenee?

”Päätoimittajien yhdistys PTY puolustaa sananvapautta, laadukasta journalismia ja vastuullisen median asemaa suomalaisessa yhteiskunnassa.” Lähde: https://www.paatoimittajat.fi

 

Kenen toimintaa tämä kuvaa nykyhetkessä?

https://areena.yle.fi/1-50097545?seek=47

 

 

+1
PeliSuomi
Sitoutumaton

email: pelisuomi@gmail.com
Nyt on ajateltava toisia, sillä heitä on enemmän -Minä olen vain Yksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu