Kolme valhetta, joita levitetään somessa nyt

PeLi

Nämä valheet eivät tunne kieli- tai maanrajoja, joten ne ovat jonkun liikkeelle laskemia saadakseen anarkiaa aikaan.

Tänään jouduin selvittämään näiden valheiden tarkoitusta ystävälleni Suomessa, ulkomaalaiselle rakennusmiehelle, melkein tunnin.

Suomessa työskenteleville ulkomaalaisille ovat eri lähtömaissa toimivat äärioikeustolaiset ryhmät perustaneet erilaisia someryhmiä.

Ryhmät on perustettu niin, että niiden tarkoitus on tuoda yhteen oman maan kansalaiset äidin kielellä. Kansikuvaan laitetaan oman maan lippu ja yleviä asioita kotimaasta. Näitä ryhmiä aloitettiin perustamaan muutama vuosi siten. Vuosien kuluessa niihin on saatu jäseniksi valtavat määrät oman maan Suomessa asuvia ja työskenteleviä kansalaisia. Osa jäsenistä on tilapäisesti töissä Suomessa ja osa asuu vakituisesti.

Ryhmät toimivat niin, että someryhmässä perustajat/taustajoukot pitävät aika matalaa profiilia ja laittavat joskus ”valhetäkyjä”, joiden leviämistä seurataan tarkkaan, että mikä vaikutus sillä on?

Hiljaa hyvä tulee, eli kun jäsen on tottunut saamaan infoa ja kavereita ryhmän kautta, niin yksityisviesteinä alkaa tulla muuta infoa ja houkuttelua esim. kotimaan äärioikeustolaiseen puolueeseen, niin on myös minulle käynyt. Eli minua on houkuteltu ”uskottavilla” valheilla ja mielistelyllä puolueen kannattajaksi. Houkuttelu valheiden levittäjäksi on todella pitkälle vietyä ja ammattimaista psykologista vaikuttamista.

En tiedä, että onko Suomen viranomaiset mukana näissä ryhmissä ja ovatko he suoraan viestien muodossa tai muuten yhteydessä ryhmien jäseniin? Suomessa tulee vielä todella iso ongelma tästä maa-alaisesta jäsenhankinnasta, jolla täysin tavallisia ja täysjärkisiä ihmisiä saadaan houkuteltua.

Suosittelen, että tavalliset suomalaiset ihmiset, joilla on yhteyksiä eri maihin ja hallitsevat kielen, niin menisivät näihin ryhmiin jäseniksi ja pyrkisivät oikomaan levitettäviä valheita.

Nämä kolme valhetta ovat juuri nyt akuutteja, joissa käytetään koronavirusta myös tämän taudin leivittämiseen:

  1. Somessa leviää yksinkertainen, mutta todella vaikuttava kysymys. ”Tunnetko jonkun, joka on todettu korona positiiviseksi, vakavasti sairastunut siihen tai kuollut?” Suurimmalle osalle ihmistä on vastaus ”Minä en tunne” Eli kun ei ole tuttavissa, niin koronavirusta ei ole olemassa ja sen on keksitty juttu.

Tätä vastaan jouduin tänään aamukävelyllä Espanjassa argumentoimaan Suomessa olevalle ulkomaalaiselle rakennusmiehelle.

Otin ensin tällaisen esimerkin: Olen yli 60 vuotias ja tunnen tuhansia imisiä Suomessa ja eri maissa, mutta tuttavistani ei ole kukaan kuollut tai loukkaantunut auto-onnettomuudessa. Tarkoittaako tämä sinun mielestäsi sitä, että auto-onnettomuuksia ei tapahdu? Tämän lisäksi kerroin noiden valheiden alkuperää, niin jakajien taustoja ja tarkoitusperiä.

  1. Yksi tyypillisimmistä väittämistä on se, että iso kansainvälisten lääkäreiden ryhmä kiistää koronaviruksen vaarallisuuden.

Tähän heitän vastakysymyksen. Montako lääkäriä on Suomessa? Monikaan ei tiedä siihen vastausta ja arvaa, ”muutama tuhat?”.  Todellinen luku on ” Vuoden 2018 lopulla Suomessa asuvien lääkärien määrä oli noin 27.300 lääkäriä, joista työikäisiä eli alle 65-vuotiaita oli noin 21.100.” Lähde: Lääkäriliitto

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen (OECD) järjestön julkistamien tietojen mukaan vuonna 2013 järjestöön kuuluvissa maissa työskenteli yhteensä 3,6 miljoonaa lääkäriä ja 10,8 miljoonaa sairaanhoitajaa.

Kysyn väitteen esittäjältä, että uskotko todella, että maailman miljoonat lääkärit ovat tässä salaliitossa mukana valhetelemassa koronaviruksen aiheuttamista taudeista ja kuolemista?

  1. Väite on, että koronaan kuolleitten määrä ei pidä paikkaansa, vaan kuolemat ovat johtuneet jostain muusta sairaudesta?

Tähän väittämään vastaan, että etsitään tilastoista keskimääräiset kuolemien määrät esim. Venäjän suurkaupungissa edellisiltä vuosilta ja verrataan niitä tämän vuoden kuukausittaisiin kuolemien määrään? Se viimeistään avaa silmät, mutta vähän ajan kuluttua kuulen väitteen, että tilastot on väärennetty.

En tiedä, että selvittääkö näitä asioita kukaan eri kieli-/kansallisuusryhmille Suomessa tai muissakaan maissa? Vai annetaanko tämän maailman laajuisen myyräntyön jatkua edelleen…

Tänään sain vielä viestin messengerissä, että ihmisille maksetaan siitä, että he kertovat olevansa korona positiivisia?

PeliSuomi

email: pelisuomi@gmail.com Nyt on ajateltava toisia, sillä heitä on enemmän -Minä olen vain Yksi !

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu