Koronaterveiset Espanjasta

Espanja, Pelifoto

Yksi viikko on nyt takana kotikaranteenissa. Ruoka- ja tupakkakaupassa saa kaikki käydä sekä apteekissa. Koiran pissittäjillä on erioikeus, mutta vain yksi ihminen per koira. Kadut ovat tyhjät ja muuten autiot, mutta harvakseltaan työmatkalaisia ja poliisiautoja liikkuu. Henkkarit oltava mukana ja ilman painavaa ulkoilusyytä sakko napsahtaa.

Vaikeata se Espanjassa on, sillä täällä halaillaan ja suukotellaan tuttujen kanssa, mutta nyt on skandinavian tavat, eli etäisyyttä on opittava. Ja ne illalliset ja sunnuntailounaat perheen ja ystävien kanssa ovat nyt taakse jäänyttä elämää.

Kulkiessani kaduilla ja kaupassa käytän kertakäyttöhanskoja ja hengityssuojainta, lähinnä iäkkäitä naapureita suojellakseni porraskäytävässä ja hississä myös.

Kotona on riittänyt puuhaa, siivoamista, vanhojen kuvien lajittelua, kirjoittamista sekä tuttujen kanssa puheluita eri maihin ja maista. Viikossa puhunut puhelimessa enemmän kuin viimeisen vuoden aikana yhteensä. Ystävät haluavat puhua kirjojen, videoiden ja perheen lisäksi.

Vierashuoneesta tein kuntosalin, kun vakio salilla en voi nyt käydä. Joka päivä 45 minuuttia eri venytyksiä ja voimaharjoittelua aamuisin. Sen jälkeen mielialakin on mukavampi.

Onneksi minulla on oma terassi, jossa saa nauttia ulkoilusta, mutta taloyhtiöiden sisäpihoilla ei saa oleskella.

Ruokakaupoissa ja apteekeissa ovat sairaaloiden lisäksi meidän tämän päivän Sankarit, joita välillä kiitän, että ovat töissä meitä varten. Ja tietenkin ne sankarit, jotka toimivat palo- ja pelastusalalla, valtava määrä teknillistä henkilökuntaa, jotka turvaavat meille; veden, sähkön, internetin ja kännyköiden toimivuuden. Jopa roskakuskit ja katujen puhtaana pitäjät ovat nyt niitä, joiden työn arvostusta kunnioitetaan. Ilman heidän työpanostaan olisimme täysin pulassa,

Mennyttä lähiaikaa on tämäkin myöhäinen iltaelämä, 7.3.2020, eli lauantai-ilta vain kaksi viikkoa sitten kaupungin keskustan aukiolla Espanjassa. Tänään tämäkin aukio on autio ja hiljainen.

 

Mottoni tänä aikana on:

Nyt on ajateltava toisia, sillä heitä on enemmän – Minä olen vain Yksi !

 

Vielä muutama koronavinkki

Kertakäyttöhanskat ovat kätevät kaupassa, ne ovat turvalliset viruksia vastaan ja niillä saa helposti auki hedelmäpussin ja kotona pakastepussin.

 

Tässä teille vinkki hedelmäpussin aukaisemisesta ruokakaupassa, jos hanskat ei ole mukana, eli sivelemällä pussin avautuvaa reunaa hellästi sormien välissä, niin pussin suu aukeaa itsekseen. Ei tarvitse nuolaista sormia! Tämän keksin vahingossa pari viikkoa sitten, kun yritin aukaista pussia, niin ajattelematta sivelin sen reunaa ja hämmästyin, kun pussin suu aukesi. Testasin sitä vielä parilla pussilla ja opetin sitä iäkkäille rouville hedelmätiskillä sekä henkilökunnalle.

 

Kun ulos ei pääse, niin terassi on tärkeä.

 

Vierashuoneessa sänky seinään kiinni, niin kuntosali on kotona

Vierashuoneesta tehty kuntosali, sänky sidottu seinälle.

 

Autetaan, pidetään toisistamme huolta ja jaetaan vinkkejä.

 

 

 

PeliSuomi

email: pelisuomi@gmail.com Nyt on ajateltava toisia, sillä heitä on enemmän -Minä olen vain Yksi !

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu