Nyt saattaa Presidentti Niinistö ymmärtää viestinsä vääryyden yrittäjille?

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/presidentti-niinisto-jos-ei-kesta-riskia-on-turha-ryhtya-yrittajaksi/4636c6d9-3cc7-3f7d-b42b-c2038224051a

 

 

Presidentti Sauli Niinistö totesi 17.11.2015 ”Jos ei kykene elämään riskin kanssa, on turha ryhtyä yrittäjäksi. Yrittäjyyskoulutus on tärkeää, mutta se on turhaa, jos perusasia, riskinottokyky puuttuu”.  Lähde: Kauppalehti

Mitä mieltä ovat yrittäjät tästä kommentista nyt?

 

Yrittäjäelämässä en ole koskaan kuullut tai lukenut näin harkitsematonta kommenttia, kuin tämä oli. Banaanivaltiossa voidaan vaatia sitä, että yrittäjä ottaa huomioon maariskin, mutta ns. oikeusvaltiossa sen riskin kantaa valtio, jos poliitikot laukaisevat yrittäjien kannettavaksi riskin, joko puutteellisen lainsäädännön kautta tai vaikkapa ennakoimattoman panepidemian seurauksena. Yrittäjäkoulutuksessa, jota ei oikeasti Suomessa edes ole, ei voida näitä riskejä ennakoida. Nyt viimeistään tämä asia on ymmärrettävä valtion korkeimmalla taholla, kun se on jo liian myöhäistä. ”Nyrkillä” iskeminen ei auta, sillä se tuhoaa loputkin ja pöllyttää tuhkatkin pesästä. Yrittäjillä täytyy olla myös laissa säädetty oikeusturva omaan ammattiinsa, joka Suomessa täysin puuttuu. Presidentti kertoo tässä kommentissaan heistä, joilla ei ole tarvetta ottaa lainaa yritystoimintaansa, mutta kertokaa, montako sellaista yrittäjää Suomessa on ja keitä he ovat?

Jos valtio ei kykene ennakoimaan yrittäjän riskiä, on turha ryhtyä yrittäjäksi siinä valtiossa. Yrittäjyyskoulutus on tärkeää, mutta se on turhaa, jos valtio osoittautuu banaanivaltioksi, niin yrittäjä ei voi varautua riskinottoon. Valtion hoito on silloin epäonnistunut. Tämä olisi ollut se rehellinen sanoma presidentiltä yrittäjille. Olettaisin, että oikeistolainen presidentti olisi tämän ymmärtänyt.

Elämme nyt koronakriisin aikaa, josta seuraa vielä järkyttävämpi taloustaantuma, -lama. Ei yrittäjät, eivät kotitaloudet ja kuluttajat voineet varautua tähän kriisiin, eli riskinottokyky puuttui nyt kaikilta kansalaisilta, niin kuin se puuttui 90-luvulla. Pankkikriisiin ei voinut kukaan meistä varautua, kukaan ei voinut tietää sitä, että poliitikot epäonnistuivat ja sysäsivät vastuun yrittäjille ja muille lainanottajille. Pesivät kätensä kuin Pilatus. Se virus oli nimeltään poliittinen virus, josta seurasi lama ja sen järkyttävät seuraukset, mutta pahinta oli se, että siitä kriisistä olisi voitu oppia ja korjata niitä lainsäädännön puutteita, jotka nyt tässä kriisissä kertautuvat vielä pahemmin. Media toitottaa maanpuolustustahtoa, mutta löytyykö sitä heiltä, joilla elämä jo on sosiaalituilla elämistä kädestä suuhun ruokajonossa? Köyhyyteen alistetut kansalaiset ottavat jopa kukkaisin vastaan miehittäjät, joissa näkevät toivon paremmasta tulevaisuudesta ja velkojen armahduksesta. Siitä alkaa valtion rappeutuminen? Eikö historia ole sitä jo opettanut, eikö nykyaikana niitä merkkejä ole jo nähty? En maalaa pirua seinälle, sillä sitä maalaavat jo agitaattorit, jonka estin 90 luvulla.

Platon ymmärsi jo parituhatta vuotta sitten, että yksityisyrittäjyys luo valtion perustan, joka luo työpaikat valtioon ja tuo verotulot, joita vieraan maan tuotanto ei voi korvata. Suomessa on suosittu veroparatiiseja sekä koulutettu tuotekehittelyä vieraille valtioille oman maan verotuloilla.

28-vuotta olen niitä vaatinut korjattavaksi, mutta kuuroille korville, media ei niitä nostanut esille ja lakeja säätävät ovat ne ohittaneet – jättäneet ne korjaamatta.

Tähän kriisiin Suomi lähtee nyt syvältä kuopasta. Lähes puolimiljoonaa kansalaista velkaorjuudessa, miljoonan verran köyhyysrajan alapuolella. Alipalkattuja ja pätkätyöläisiä melkein toinen mokoma.

Minun tyytymättömyys, niin oikeiston kuin vasemmiston, hälläväliä ja omaa etuja ajavaan politiikkaan on toisarvoista, mutta tuho tulee olemaan kaiken kattava kaikissa sosiaaliluokissa.

Arvoisat lainsäätäjät, nyt on kyllä vaikea edes teitä arvostaa, mutta säätäkää nyt lait niin, että ne turvaavat kotimaisen yritystoiminnan ja velalliset.

Näiden 28 vuoden aikana olisi ollut mahdollisuus korjata ja turvata tulevaisuus, mutta sitä ei edes yritetty. Seuraukset kantavat nyt kaikki, myös ne, jotka ilkkuivat minulle, kun blogeissani ”ruikutin”, nyt ruikuttajien määrä lisääntyy ja Sinä olet yksi niistä. Tiedän sen, sillä olen seurannut eri maiden talouskriisejä ja saanut lukea, kuinka korkeakoulutetut ihmiset ovat jo puolen vuoden kuluttua talouskriisin seurauksena kerjäämässä kadulla ruokaa.

Tervetuloa joukkoon, mutta en kirjoittanut tätä ilkkuakseni, vaan sysätäkseni päättäjät torjumaan täystuhon ja pelastamaan sen mikä pelastettavissa on, eli itsenäisyyden ja siinä on avainasemassa yksityisyrittäjät ja heidän jaksaminen.

Tämä tekstin kirjoitin ja jaoin 26.3.2020

Lähde: Tilastokeskus

Tiedoksi, että pienet yksityisyritykset ovat tärkeä osa koko Suomen hyvinvointia, mutta mikä on niiden yrittäjien oikeusturva? Saatteko edes ääntänne kuuluville, vaikka teitä on alle 10 henkilöä työllistäviä yrityksiä 94,3% kaikkien yritysten määrästä ja liikevaihto 71miljardia euroa, eli enemmän kuin koko valtion vuosibudjetti? Mikä on teidän oikeus-, eläke-, työttömyys-, koronaturva…?

Muokkas: 14.29 lisäsin asiasanat

PeliSuomi

email: pelisuomi@gmail.com Nyt on ajateltava toisia, sillä heitä on enemmän -Minä olen vain Yksi !

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu