Putin ja Lukašenka, ovatko menneen talven lumia?

EU rajalla tapahtuu, niin sitä pohdin media tietojen perustella ja kansojen sekä maapallon tulevaisuutta tässä blogissani.

Klikkaa välillä sinisiä tekstejä, jotka vievät vanhoihin blogeihin, mutta muista palata takasin tähän tekstiin.

Ehdotin Krimin valloituksen aikaan 2014 ”Koko Eurooppa maksamaan Venäjän rajavaltioiden puolustusmenoja?” Tätä ehdotin blogissani, mutta sitä ei tietenkään noteerattu, kun ehdottaja oli yksi blogisti, mutta olisi kannattanut, kun kirjoitin ”Minusta olisi kohtuullista, että Euroopan kaikki valtiot osallistuisivat niin Suomen, Baltian maiden kuin muiden Venäjän rajavaltioiden puolustusmenojen kustannuksiin.”

Näiden vuosien kuluessa on tapahtunut paljon Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Ne merkit oli nähtävissä silloin, mitä nyt tapahtuu.

Menemme nyt tähän hetkeen, kun on nähtävissä, että Putin käyttää hyväkseen heikkoa Valko-Venäjän nurkkaan ahdettua Lukašenkaa. Lukašenka ei ymmärrä olevansa vain Putinin yksi pelinappula, joka poistetaan, kun peli on lopussa.

Mutta miten Putin käyttää hyväkseen Lukašenkaa omaksi edukseen?

Sekin on luettavissa rivien välistä, kun ”Venäjällä tyrmättiin Lukašenkan uhkaus katkaista kaasuhanat Eurooppaan: ”Putket Valko-Venäjän maaperällä ovat Gazpromin omaisuutta”

Valko-Venäjän presidentin uhkaus Jamal–Eurooppa-kaasuputken sulkemisesta tuomittiin Moskovassa. Gazprom ei kommentoinut asiaa.” Lähde: Helsingin Sanomat 12.11.2021.

Eli Putin pelaa nyt ”EU:n hyvä ystävä kortilla” eli pyrkii nyt EU:n kylmän talven pelastajaksi, kun on tiedossa, että Gazprom on Putinin talutusnuorassa, kavereitten omistama ja johtama.

Uhkaus/pelastus, on toimiva yhdistelmä, jolla Putin haluaa nyt kiristää kaasulla Valko-Venäjän kautta hänelle suotuisaa ratkaisua pattitilanteesta.

Putin on vähitellen ymmärtänyt, että uhka ja kiristys ei toimi, sillä ne vahingoittavat ja heikentävät Venäjää valtiona ja sen kansaa venäläisiä. Samaan aikaan Kiina vahvistaa sotilaallista mahtia, joka on vaaraksi Venäjän aroille ja valtavalle maa-alueelle, jota se ei pysty itse hallitsemaan ja turvaamaan Kiinan vaaraa vastaan yksin, sillä vain länsimaat, EU ja USA, voivat Venäjän apuna sen vaaran torjua.

Jos ja kun Putin on pelimies, niin nyt on se hetki, kun hänellä on vain noin 30%:a venäläisistä takana tällä ristiretkellä ja Lukašenkalla vielä vähemmän. Se tarkoitta niiden molempien valtioiden sisällä jopa aseellista kansannousua, jos rauhaan tähtäävää ratkaisua ei löydy molemmissa maissa.

Jos sitä ratkaisua ei löydy, niin arabimaat tulevat Kiinan avuksi, jolloin alkaa todellinen sapelien kalistelua ja Venäjä tullaan pyyhkimään valtiona maailman kartalta monesta suunnasta.

Ilmaston muutos ja sen aiheuttama vaara elämisen mahdollisuuksille ”Kravun ja Kauriin kääntöpiirin välissä elämän edellytykset käyvät vähiin ennen seuraavaa jääkautta.”

Kannattaisi pohtia lähitulevaisuutta:

Sillä tämä on  vakava tilanne, ”Ehditäänkö Maapalloa enää pelastamaan ihmiskunnan käsistä?”

 

YLE uutisoi 10.11.2021 Nämä kolme asiaa kannattaa tietää Lähi-itään ja Pohjois-Afrikkaan ennustetusta lämmönnoususta – elohopea voi kivuta jopa 60 asteeseen”

Minä uutisoin jo kolme vuotta sitten 9.12.2018 blogissani: ”Ilmastonmuutos tietää tulevaisuudessa sitä, että arabimaissa on mahdotonta elää, sillä niiden lämpötila tulee lähenemään 60-astetta. Öljyä riittää, mutta vettä ei ole eikä sitä tule.”

Samassa uutisessa oli myös: ”Mercoglianon mukaan väestön ennustetaan kasvavan vuoteen 2065 saakka.Vesipula aiheuttaa alueen valtioille taloudellisen haasteen, sillä se voi kutistaa bruttokansantuotetta jopa 14 prosenttia vuosisadan puoleenväliin mennessä.”

Minä kirjoitin blogissani 2.4.2017: ”Lähitulevaisuus, vuodet 2027-2057, tulevat mullistamaan täydellisesti maapallomme elämän, jossa rikkaista tulee köyhiä ja köyhistä selviytyjiä.

Seuraavan vuosisadan vaihde on aivan jotain muuta, kuin teollista ja digitaalista voitonkulkua. Se on paluuta vanhojen filosofien ja todellisen, konkreettisen elämänkokemisen aikakauteen, joka on kuitenkin ottanut opikseen, joten inkvisitiota, sotia ja suvaitsemattomuutta ihmisten kesken ei ole enää odotettavissa.”

Olisi hyvä ja toivottavaa, että eri medioilla olisi yksi toimittaja, joka olisi avarakatseisempi ja ei olisi sidottu mihinkään toimittaja ryhmään vaan saisi vapaasti tutustua maailman eri maiden medioihin, niin kuin minä olen tehnyt: Suomen media ja monen muun maan mediat ovat olleet minulla päivittäin luettavissa, niin olen pystynyt luomaan ajatukset tulevaisuuden uutisista, joista näissä blogieni linkeissä kirjoitan vuosia ennen, kuin ne samat asiat ovat vasta nyt mediassa. Minulla on myös suoria ystävyyssuhteita Venäjälle, Valko-Venäjälle ja Ukrainaan, joten niistäkin maista olen saanut sitä oikeata tietoa. En ole 23 vuoteen asunut Suomessa vaan kahdessa eri maassa ja kiertänyt useassa muussa maassa ja tarkkaillut elämää ilman velvoitteita.

Olen seurannut Venäjän lainsäädännön kehitystä, että ymmärtäisin paremmin mitä siellä tapahtuu.

Kirjoitin myös 13.4.2014 blogissani: ”Yhdysvallat ovat
menettäneet mahtiasemansa ja tilalle on tullut Venäjä, Kiina ja Arabimaat omine
lakeineen, joissa valta on keskittynyt hyvin harvoille.

Maapallo alkaa vetelemään
viimeisiään, on väestön todellisen kadon aika…2064 maapallon väestöstä on
jäljellä vain pari miljardia huippuvuosien 10 miljardista.”

Jospa edes yksi lukisi koko blogini ja se sinisellä värjätyt linkit, niin ymmärtää tulevan, sillä tulevaisuuteen voi nähdä. Ja mikä parasta, annan vapaat kädet lainata tekstejäni ilman, että lähdettä täytyisi mainita. 

Ymmärrän hyvin, että median toimittajilla on annettu ”näkemys ja oman mielipiteen rajat, mutta minua ei pidättele mikään eikä kukaan.

Muokkaus 12.45: Korjasin pari kirjoitusvirhettä ja yhden lauseen lopun selvensin.

+2
PeliSuomi
Sitoutumaton

email: pelisuomi@gmail.com
Nyt on ajateltava toisia, sillä heitä on enemmän -Minä olen vain Yksi !
Profiilikuva vuodelta 1979. Lounas armeijan ammuntojen välissä Tikkakoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu