Suomen mediaa voi verrata nyt Venäjään ja Kiinaan, jopa Pohjois-Koreaan

PeLiFoto

Hävetkää media ja toimittajat, että luovutitte vallan valeuutisille. Olette nyt saman arvoisia kuin mennyt MV-lehti.

On olemassa mielipiteitä, jotka ovat jo pidemmän aikaa alkaneet vaarantamaan demokratian ja Suomen sisäisäisen ja ulkoisen turvallisuuden. Vaaditaan somen mielipiteiden painostamana valtion turvallisuuden kannalta salassa pidettäviä tietoja avoimeen keskusteluun?

Julkisen Sanan Neuvosto, mikä se on, jos se ei valvo myös median kommentointia?

Nykypäivän Julkista Sanaa on myös median kommentointi, joka on jo ohittanut median vaikutuksen julkisessa sanassa. Kommentointia lukee, ja sitä on jaettu lukijoille enemmän kuin median juttuja. Kommenttien vaikutus on luonut vihaa, vastakkain asettelua enemmän kuin yksikään julkinen media, mutta niiden kautta. Kukaan ei valvo, miksi?

Nyt kommentointi on osittain valvottua, mutta jos seurataan kommentointia, jonka hyväksyvät tai hylkäävät jutun kirjoittajat, niin se on todella vaarallista, sillä kommentointien kautta on ajettu erittäin vaarallisia vale mielipiteitä.

Suurin osa mediaa seuraavista lukevat otsikot ja muutaman rivin tekstistä ja muodostavat niiden mukaan mielipiteensä, jotka ilmaistaan kärkevästi kommenteissa, jotka saavuttavat huomattavasti suuremman lukijakunnan kuin artikkelin kokonaan lukevat.

Median toimituksen julkaisemien juttujen asiasisältö on jäänyt toisarvoiseksi ja kommenttien mielipiteet ovat ohittaneet oikean tiedon jakamisen.

He, jotka lukevat koko artikkelin, eivät vaivaudu kommentoimaan artikkelia, mutta he, jotka lukevat siitä vain pätkän, ovat ottaneet asiantuntijan vallan. Kommentit saavuttavat suuremman lukijakunnan.

Eli median lukijakunta on nyt asioista tietämätön vähemmistö.

Päätoimittajien yhdistys on vain ”sikarikerho”, joka tyytyväisenä ohjaa oman mielensä mukaan mediaa huomaamatta, että suurin osa median kuluttajista ei edes lue niitä juttuja, joita kirjotetaan.

Siitä on seurannut vastakkainasettelua ja vihaa, rokotevastaisuutta ja demokratian vaarallista murentamista.

Seuratkaa muiden maiden mediaa, kommentointia nettijutuissa ei ole, sillä sen vaikutuksen vaara on demokraattisissa yhteiskunnissa tiedostettu.

Olen itse joutunut blogeissani estämään useasti kommentoinnin, vaikka tiedän, että kommentointi mahdollisuus lisää lukijakuntaa ja esim. Uuden Suomen blogit nostetaan suosituimpien blogien joukkoon kommentointimäärän mukaan – joka on täysin väärin, sillä se ohjaa blogin alkuperäisen ajatuksen väärille ja vaarallisille urille. Blogien sisältöä valvotaan, mutta ei kommentteja. Niitä valvoo blogisti, jos viitsii.

Kommentointi mediassa ja somessa on johtanut rokotevastaisuuteen ja diktatuurien ihannointiin ja heikentänyt demokratian kehitystä monessa maassa. Se on vielä tapahtunut johdetusti, ja on tärkeä osa diktatuurien hybridivaikuttamista demokratiaa vastaan.

Varoitin jo parikymmentä vuotta sitten näistä vaaroista, kun Virossa ja Suomessa mahdollistettiin artikkeleiden kommentointi nettimediassa. Kirjoitin molempien maiden muutaman median päätoimittajille vapaan kommentoinnin varoista, tietenkin ilman tulosta. Nyt niiden seuraus on nähtävissä, kun tietämättömyys on ohittanut tieteen.

Jos te seuraisitte median artikkeleitten kommentointia nettijulkaisuissa ja eri someryhmissä, niin huomaisitte samankaltaisuuden eduskunnan opposition puheissa ja välikysymyksissä, joissa aivan kaikki ei perustu tietoon vaan tietämättömyyteen. Ottamatta muuten kantaa blogissani poliittiseen päätöksen tekoon.

En tarkoita tällä blogillani sanavapauden rajoittamista, vaan väärän ja valheellisen tiedon levittämisen estämistä mediaa ja somea hyväksi käyttäen.

0
PeliSuomi
Sitoutumaton

email: pelisuomi@gmail.com
Nyt on ajateltava toisia, sillä heitä on enemmän -Minä olen vain Yksi !
Profiilikuva vuodelta 1979. Lounas armeijan ammuntojen välissä Tikkakoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu