Vastuuton media, kommentoinnit STOP yli vaalien

PeLIFoto

Suomen suurin mielenosoitus käy tiedotusvälineitten kommenteissa mukavasti kotona sohvalla istuen,

En muista, että milloin olen viimeksi lukenut sellaista törkyä YLEn ja Iltasanomien kommenttikentässä, jota oli lauantain uutisten kommenteissa Haaviston Venäjän matkasta. Ehkä vastaava oli kun mediat siirtyivät nettiin ja Putin tuli valtaan. Silloin seurasin tiiviisti Suomen ja Viron median vapaata kommentointia, joissa ”huonoa viroa” kirjoittavat haukkuivat suomalaisia Viron mediassa ja ”huonoa suomea” kirjoittavat haukkuivat virolaisia Suomen mediassa. Tarkoituksena oli luoda vihaa hyvien naapureiden välille.

Lauantain kommenteissa oli niin paljon ”rikollista” kommentointia, että kanteluilla ei enää pysty sellaista vihanliet-sontaa pysäyttämään. Mannerheim pyörähti varmaan haudassaan. Ainoat rikosilmoituksen kohteet olisi tässä tapauksessa mediat. Olin jo laittamassa muutamia kuvakaappauksia niistä kommenteista, mutta niitä ei VOI JULKAISTA edes esimerkkinä.

Jos sen annetaan jatkua, niin lisää tulee nuorten tekemiä pahoinpitelyitä ja murhia, väkivalta lisääntyy maakunnissa kylissä ja syrjäseuduilla.

Kaikelle on syynsä, ja yksi selkeä syy on hallitsemattomaksi muodostunut tiedotusvälineiden omilla sivuilla ja niiden samojen juttujen jako somessa, joissa toisia ”hakataan” kuin vierasta sikaa. Onko teillä moraali ja oma kontrolli täysin hukassa?

Suomessa on se käsittämätön ”Päätoimittajien yhdistys”, siellä täytyy nyt sopia ja päättää, että kaikki kommentointi kielletään yli vaalien, että vaalirauha on turvattu. Sillä nyt teidän julkaisuista kaikki se törky tavoitta koko kansan.

Venäjän trollitehdas käy täydellä voimalla Venäjällä ja Ukrainasta ryöstetyllä alueella tukien tätä toimintaa. Onko medialla edes VPN käytön esto päällä, että tiedettäisiin edes, mistä maasta niitä kommentteja suolletaan?

Tilanne menee muuten siihen pisteeseen, ettei tavallinen kansalainen uskalla mennä edes äänestämään väkivallan pelossa.

Tiedotusvälineet ovat unohtaneet vaali häirinnän monet keinot, joihin on tullut nyt lisää kommentoinnit ja some, joita ei ole aiemmin ollut ja ei ole nyt huomioitu!

Pahinta kommentti kentissä on ”tykätyin”, ”suosituin”, joihin organisoidusti ilmestyy hetkessä satoja, jopa tuhansia tykkäyksiä, jolloin ne kaikista provosoivimmat kommentit ovat ykkösenä. Eli tavan lukijalle syntyy mielikuva, että ”noinhan” se on, eli kyseessä on valeuutisen siemen, josta kasva se kokonainen valeuutinen.

Te olette tekemässä nyt todellisen karhunpalveluksen Suomen kansalaisille ja vaarantamassa kansallisen turvallisuuden. Hävetkää, juuri tänä vaikeana koronakriisiaikana lisäätte kansalaisten pelkoja ja kärsimystä. Juuri nyt kansalaiset lukevat nettimediaa enemmän kuin koskaan ylhäisessä yksinäisyydessään. MV-lehti oli köykäístä kamaa verratuna tähän ns. ”luotettavan median” jakamaan vihainfoon.

 

 

Nämä kaikki Suomen tiedotusvälineet hyväksyvät nyt kommenteissa?

 

Minkälaisia keinoja häirinnässä käytetään?

Vaalihäirintä voi tapahtua pnyrkimällä vaikuttamaan vaalien tulokseen tai mielikuvaan niiden luotettavuudesta. Kohteena voivat olla vaalijärjestelmät sekä vaalikampanjat.

Pyrkimyksenä voi niin ikään olla esimerkiksi yhteiskuntarauhan horjuttaminen, epäluulon kylväminen poliitikkoja, virkamiehiä, väestöryhmiä ja koko yhteiskuntaa kohtaan. Keinoina näiden tavoitteiden toteuttamiseen voivat olla esimerkiksi häirintä, uhkailu ja painostaminen, valheiden ja perättömien huhujen levittäminen, valeuutiset, kyberhyökkäykset ja tietomurrot.

Miten vaalihäirintää voi tunnistaa? 

Avoimeen ja demokraattiseen yhteiskuntaan sekä vaaleihin kuuluvat keskustelu, erilaiset näkökannat ja mielipiteet. Kaikki epämiellyttäväkään keskustelu ei automaattisesti ole ei-toivottua vaalihäirintää.
Hyvä nyrkkisääntö on, että jos vaalien ympärillä ja vaaleista käytävän keskustelun tarkoituksena on
– huijata
(Esimerkiksi valeuutiset, puolitotuudet, valeprofiilit, identiteettivarkaudet, valevaalimainokset, manipulointi)
– hajottaa
(Esimerkiksi perättömien tietojen levittäminen esimerkiksi jostain väestöryhmästä, provosointi ja kärjistäminen)
– tukahduttaa
(Esimerkiksi kampanjat, jotka voivat pitää sisällään painostamista uhkailua, vainoamista, häirintää, kiristämistä)

voidaan puhua häirinnästä.

Lähde: vaalit.fi

 

Tämän blogin kommentointi ei ole sallittu.

Klikkaamalla sydäntä blogin alla, voi ilmaista mielipiteensä.

PeliSuomi
Sitoutumaton

email: pelisuomi@gmail.com Nyt on ajateltava toisia, sillä heitä on enemmän -Minä olen vain Yksi !

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu