Viedään Arabimaihin juomavettä ja tuodaan öljyä ja nesteytettyä kaasua

Kuvakaappaus: Kaleva 18.05.2008. https://www.kaleva.fi/vetta-laivoilla-barcelonaan/2302252

Pohjois-Euroopassa ollaan kylmissään ja Arabimaissa janoissaan.

En tiedä, että olisiko mahdollista, mutta esitän nyt idean, joka saattaisi helpottaa molempia alueita.

Tankkerilla kuskataan öljyä ja nesteytettyä kaasua Venäjän verienergian korvikkeena Pohjoismaihin. Arabimaissa on pula vedestä, mutta ei energiasta, Pohjoismaissa tilanne on päinvastainen.

Ehkä voisi kehittää tankkeriliikennettä niin, että samoilla tankkerilla, ehkä niiden perässä vedettävillä tankeilla tai ”katamaraani tavalla” tankkereiden sivuilla olevilla tankeilla viedään vastavuoroisesti juomavettä.

Yksi vaihtoehto on pullottaa vesi Suomessa valmiiksi kierrätyspulloihin ja lastata ne tankkereihin. Eli se vanha tapa ”vaihdantatalous”

Juomaveden litrahinta on tulevaisuudessa jopa korkeampi kuin öljyn, joten sen laivaaminen kuivuutta kärsiville arabimaille voisi olla kannattavaa?

Öljybarellin maailman markkinahinta on nyt noin 100€/barelli ja öljybarelli on 159 litraa. Eli öljyn litrahinta on 0,63€/l. Saudi-Arabiassa maksaa pullovesi 0,4€/l, eli se sama vesi, jota me saamme hanasta hintaan jotain..0,0001€/l ja metsän lähteestä ilmaiseksi. Juomaveden hinta tulee nousemaan siellä seuraavan viiden vuoden aikana huomattavasti ja öljyn hinta tuskin nousee enemmän kuin juomaveden hinta. Nämä hinnat etsin googlella, joten määrät ja hinnat ovat ehkä puolin ja toisin kalliit/halvat, mutta nämä ovat vain esimerkki lukuja. Joulukuussa 2021 öljybarellin hinta oli vain 70€ eli 0,44€/l, lähellä veden hintaa.

Jos arabimaiden juomavesihuoltoa ei saada järjestettyä, niin on vaara, että sieltä tullaan valloittamaan pohjoisen juomavesivarastot niillä samoilla dollareilla, joilla me ostetaan öljyä ja kaasua? Eli me itse rahoitamme omien vesivarojen oston. Suomen vesivarannot ollaan jo nyt yhtiöittämässä, joten jälleen myydään halvalla ”Suomen kultavarannot” eli vesivarannot kansainvälisille sijoittajille ja niiden omistus siirtyy kansainvälisille markkinoille alihintaan, jolloin myös Suomessa puhtaan veden hinta kohoaa. Tuskin suomalaiset voivat ostaa öljylähteitä Arabimaista? Kiinalaiset ovat ostaneet öljylähteitä ympäri maailmaa.

”Saudi-Arabiaan jopa 65 asteen helteet

Lämpötila saattaa nousta Saudi-Arabiassa ennätykselliseen 65 celsiusasteeseen 18. kesäkuuta alkavan Ramadanin aikana, arvelee Saudi Gazetten haastattelema ilmastotieteilijä.” Lähde: Iltalehti 2.6.2015

Öljy ja kaasun käyttöä ja niiden hyödyntämistä energiatuotannossa ei ole pystytty, eikä pystytä rajoittamaan, mutta meidän pohjoismaissa olevien energialähteiden hyödyntämistä rajoitetaan muuttuvan ilmaston takia? Kuitenkin meidän kaikkien pohjoismaiden saunojen, lämmitysuunien ja jopa nuotioiden käyttöä pyritään rajoittamaan, kun Venäjän ja Brasilian metsäpalojen aiheuttamilla päästöillä jo muutamassa päivässä ylitetään kaikkien pohjoismaiden omien kiinteistöjen lämmitykseen käytettävien energiavarojen päästöt. Viimeisetkin russakat joutuvat muutamaan lämpimiin maihin talviksi ja ostamaan kalliilla hinnalla vettä, sillä meillä on edessä kylmät talvet, kun omavarainen energiatuotanto on ajettu alas ja olemme luoneet tilanteen, jossa ei ole ennakoitu meidän pohjoista sijaintia ja energiatarvetta kylminä vuodenaikoina.

Huom! Olen ehdottomasti sitä mieltä, että maailman on kiinnitettävä huomiota ilmaston lämpenemiseen, mutta muutokset energian käytössä on tapahduttava väkirikkaissa maissa ja siellä, millä siihen voidaan vaikuttaa ilman, että kansa joutuu siitä kärsimään.

Tämän järjettömän kehityksen on mahdollistanut valtionyhtiöiden lapsenkengissä oleva valvonta ja väitän, että korruptio on syönyt kohta kaiken sen, mitä olemme rankalla työllä aikaan saaneet.

Nyt on viimeinen hetki etsiä eri vaihtoehtoja energian saannille ja kaikki ideat täytyy kaivaa esille ja tehostaa valvontaa valtion energiayhtiöissä ja muissa huoltovarmuuden kannalta tärkeissä toiminnoissa. Eikö olisi jo aika myydä kalliilla sitä mitä meillä on, että meillä olisi varaa ostaa energiaa?

 

Menkäämme ajassa taaksepäin

13.4.2014 kirjoitin Uuden Suomen blogissani  

”Mitä sitten
Euroopassa ja Yhdysvalloissa täytyisi tehdä?

Ensimmäisenä
investointikohteena täytyy olla uusiutuvien energialähteiden parempi
hyödyntäminen. Aurinkovoima, tuulienergia, atomivoimalat, aaltoenergia jne.
Siirymävaiheessa täytyy laittaa varastoon hiilidioksiidipäästöt ja käyttää
rohkeasti puuta ja turvetta, niissä maissa joissa ei ole kannattavaa hydyntää
muita energialähteitä, niin kuin esimerkiksi Pohjoismaissa. Olen
ympäristöystävällinen ihminen, mutta jos vaihtoehtona on länsimaisen kulttuurin
ja arvojen katoaminen, niin olen jopa ympäristöriskiin valmis.”

 

14.2. 2016 kirjoitin Uuden Suomen blogissani

”Kaupunkien kaukolämpö saattaa olla myös kriisin aikaan vaarassa, joten suosittelen niitä taloyhtiöitä, joilla on vielä olemassa omat öljypolttimot tai vastaavat kaukolämmöstä riippumattomat lämmön lähteet, putsaamaan ne ja laittamaan toimintakuntoon.

Niissä asunnoissa, joissa on vain sähkölämmitys, olisi hyvä olla esim. kaasupullolla toimiva lämmitys, jos varaavaa takkaa tai uunia ei ole?

Kynttilät ja öljylyhdyt ovat oiva apu sähkökatkoksien varalta.”

 

25.3.2018 kirjoitin Uuden Suomen blogissani
” Mihin minä perustan väitteeni nälänhädästä kriisin aikana.

Menkäämme ajassa taaksepäin, eli edellisten sotien aikaan, jolloin koko maa oli asutettu ja eri maakunnat, kaupungit ja kylät olivat kutakuinkin omavaraisia elintarvikkeiden tuottajina ja jalostajina. Kaupat ja niiden varastot olivat lähellä.

Kaupunkien lähellä oli toimiva maaseutu, joka tuotti elintarvikkeita lähiväestölle ja kaupunkikeskuksiin. Oli teurastamot, meijerit, myllyt ja leipomot, jotka jalostivat raaka-aineista ruokaa. Meillä kotona Kainuussa kyläkaupasta ostettiin pääasiassa vain jauhot, sokeri, suola, kahvi ja tupakat. Metsästä saatiin riista ja järvestä kalat. Pellosta vilja, perunat ja juurekset. Puutarhasta herneet, retiisit, tomaatit jne. Maito meni meijeriin ja sieltä tuli voi ja juusto. Kotona teurastiin joulusikakin, jonka verta minäkin vatkasin, ettei se jähmety.”

9.12.2018 kirjoitin Uuden Suomen blogissani

”Ilmastonmuutos tietää tulevaisuudessa sitä, että arabimaissa on mahdotonta elää, sillä niiden lämpötila tulee lähenemään 60-astetta. Öljyä riittää, mutta vettä ei ole eikä sitä tule.”

Kirjoitin samasta aiheesta vuonna 2014

”Venäjän verienergia!

PeliSuomi, Pertti Lindeman, 10.3.2014 19:55

Minä en näe mitään eroa veritimanttien ja verienergian välillä .

Ehkä maailman pitäisi kieltää verienergian osto?

Samalla tavoin, kuin elintarvikkeissa on merkitty
alkuperämaa, niin huoltoasemilla voisi olla polttoainemittariin merkitty polttoaineen
alkuperämaa? 
Kuluttaja valitkoon, että ketä haluaa ostollaan tukea. Minä
maksaisin mielelläni enemmän polttoaineesta, josta saatavia tuloja ei
käytettäsi sotavarusteluun.

Ei tunnu mukavalta ajatella, että tankattuani auton, niin öljyntuottaja ostaa maksamallani polttoaineella luodin, jolla tapetaan lapsi? 

Veritimantit

”Veritimanttikaupan estämiseksi on kehitetty ns. Kimberleyn prosessi,
jonka tarkoituksena on varmistaa etteivät kapinalliset voi rahoittaa timanttien
avulla sotaa. Järjestelmä otettiin käyttöön 2003 ja siihen kuuluvat maat ottavat
vastaan timantteja vain toisista prosessiin sitoutuneista maista.”

Suomalaiset valppaina veritimanttien varalta

Timanttien alkuperä kiinnostaa suomalaiskuluttajia.
Erityisesti nuoret asiakkaat haluavat varmistaa vihkisormustimanttiensa
eettisen puhtauden.”

 Kirjoitin vielä toisen blogin heinäkuussa 2014, että edes Uuden Suomen toimitus reagoisi ja asia nousisi laajempaan keskusteluun, mutta ei.

Miksi meidän on pakko tukea venäläisiä terroristejä Itä-Ukrainassa?”

PeliSuomi, Pertti Lindeman, 22.7.2014 19:46

ps. kaikki linkit eivät enää toimi.

Niin, me suomalaiset ja eurooppalaiset tuemme joka auton tankkauksella Venäjän asevarustelua ja terroristeja. Omalta osaltamme, kylläkin hyvin hyvin pienellä osalla, olemme myös vastuussa lentokoneen alas ampumisesta Itä-Ukrainassa.

Talven tullen lämmitämme kotimme öljyllä ja muulla energialla, jolla ostetaan rautaa rajoillemme.

Emmekö me kuluttajat saisi jo vihdoinkin valita tankatessamme, kotia lämmitettäessä ja sähköä kuluttaessamme, että kenelle rahamme menevät?

Kaikista muista kuluttajatuotteista vaaditaan eettisyyttä, jopa veritimanttienkauppaaminen on kielletty.

Tulevaisuudessa voisimme myös vaatia Kiinassa valmistetuista tuotteista merkinnän, että kenen energialla tuote on valmistettu?

Suomi ja Eurooppa säästäsi pitkän pennin puolustusmenoissa, kun rajan takana ei mällättäisi meidän rahoillamme.

Maksan polttoaineesta ja energiasta mielellään enemmän, kun sen osto ei vaaranna Suomen ja naapurimaiden turvallisuutta ja itsenäisyyttä.

Älkää sotkeko tähän arabimaita ja muita öljyntuottajia, sillä ne eivät ole meille suoranainen uhka vaikka useassa maassa rikotaan ihmisoikeuksia, sitä ei tietenkään saa unohtaa.

Miksi energiakauppa on niin salamyhkäistä? Johtuko se Suomessa Fortumin optioista?

Kun ostan vaatteita, niin voin tarkastaa, että missä maassa vaate on valmistettu, jolloin voin tutkia, että onko vaatteiden tekijöiden työolosuhteet ja palkka kohtuullinen.

Kun ostan lihaa, niin voin katsoa, että mikä on lihan alkuperämaa.

Kun ostan uusiopaperista valmistettuja tuotteita, niin voin tutkia, että onko valmistaja käyttänyt lapsityövoimaa.

Kun ostan kananmunia, niin voin nähdä, onko munat häkkikanaloista vai vapaudessa kasvaneitten kanojen tuotoksia.

Kun ostan ananasmehua, niin voi ostaa ilman pakkotyötä purkitettua mehua.

Kun ostan timanttisormuksen, niin tiedän, ettei rahani mene sotatarvikkeisiin.

Kaikkeen energiaan, niin polttoaineeseen, kaasuun kuin sähköön on vaadittava alkuperäismerkintä koko EU:n alueella!”

+2
PeliSuomi
Sitoutumaton

email: pelisuomi@gmail.com
Nyt on ajateltava toisia, sillä heitä on enemmän -Minä olen vain Yksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu