Yandex porskuttaa Suomessa ja vaarantaa kansallisen turvallisuuden

Varjoja dlgipilvessä PeLiFoto

Viro kielsi jo Yandexin, mutta Suomessa se jatkaa?

Kirjoitin Yandexin vaarasta jo 28.7.2016, kun nyt siitä vasta keskustellaan?

 

”Venäjä käy avointa hybridisotaa Suomessa, viranomaisten tuella?

”Suomessa aloittaa nyt Venäjän propaganda radioasema, joka aivopesee entisestään suomalaisia ja lisää trollien määrää. Vastaavan propagandan levittäminen Venäjällä länsimaisista arvoista johtaisi vankilaan ja radioaseman sulkemiseen, kun Suomessa sille myönnetään oikein virallinen lupa, ettei tarvitse merirosvoradiona toimia.

Odottelen, että milloin ISIS hakee vastaavaa radiolupaa Suomessa?

Venäläiset internetohjelmat vaarantavat samalla tavoin Suomen turvallisuuden, joiden julkaiseminen ja käyttö Suomessa täytyisi kieltää.

”VENÄJÄN presidentti Vladimir Putin allekirjoitti torstaina Jarovaja-laiksi nimetyn terrorisminvastaisen lakipaketin, joka lisää muun muassa teleoperaattoreiden velvollisuuksia luovuttaa tietoja maan turvallisuuspalvelulle.” Lähde: Helsingin Sanomat 7.7.2016

”Duuman hyväksymä laki puheluiden ja tekstiviestien sisältöjen tallentamisesta kertoo professori Jarno Limnéllin mukaan siitä, että Venäjä pyrkii jatkossa kontrolloimaan ja hyödyntämään ”kaikkea mahdollista” dataliikennettä.” Lähde: Iltasanomat 28.6.2016

“Venäläinen internet-jätti Yandex julkisti joukkoliikenteen mobiilisovelluksen Suomessa” Lähde: YLE 26.7.2016

Kun yhdistämme kaksi asiaa, eli uuden Venäjän lain tietojen keruusta ja ”Joukkoliikenteen mobiilisovelluksen”, niin ei hyvältä näytä.

Eli suomalaisten joukkoliikenteen käyttäjien tiedot siirtyvät näppärästi Venäjälle, joissa ne analysoidaan ja säilytetään vastaisen varalle.

Venäläiset saavat tietoonsa sijaintipalvelun tiedot, jotka voidaan yhdistää suomalaisiin henkilöin ja vaikkapa ryhmitellä eri alojen asiantuntijoiden liikkeet, varusmiesten ja sotilashenkilöstön liikkeet ja asemapaikat, tarkalleen kellonaikojen ja viikonpäivien mukaan. Niillä tiedoilla voidaan helposti reaaliajassa tarkistaa esim. varuskuntien miehityksen määrä, eri kellonaikoina ja viikonpäivinä, kun käytetään vielä satelliittikuvia lisänä, joista voidaan laskea esim. varuskuntien parkkipaikoilla olevien henkilöautojen määrä. Joukkoliikenne sovellutuksella saadaan ajantasainen tieto varusmiesten kotimatkoista, jolloin kriisi tilanteessa heidän matkansa varuskuntaan voidaan estää jo alkuvaiheessa.

Sijaintipaleluiden käyttöä pitäisi yleensäkin rajoittaa sotilaiden, varusmiesten ja muiden valtion turvallisuuden kannalta olevien henkilöiden osalta. Olisi myös luotava kännykkäsovellus, joka yhdellä näytön kosketuksella poistaisi kaikki sijaintipalvelut pois käytöstä, niin satelliittipaikannuksen, Wifin, kuin puhelin operaattoreiden tarjoamat sijaintipalvelut.

YLE-uutinen 28.7.2016 ”Asuntomurtajat kyttäävät autoja lentokenttien ja satamien parkissa – Trafi: Osoitetietojen luovutuksen voi helposti estää”

Panama-paperit ja Venäjä?

Kuka todellisuudessa hakkeroi ”Panama-paperit” ja milloin ne hakkeroitiin? Tutkittuani Panama-paperien tiedostoja, niin niistä puuttuu merkittäviä suomalaisia toimijoita, joiden nimet ja yhteydet Panamaan ja Luxemburgin veroparatiisiyhtiöihin on jo aiemmin julkaistu, mutta keväällä julkistetuissa Panama-papereista ne puuttuvat? Miksi?

Minä tulin siihen johtopäätökseen, että ne käytiin, tai joku kävi, ne ennen julkistamista läpi ja poisti sieltä eri valtioiden poliittisten päättäjien nimiä. Ehkä heihin oltiin yhteydessä ja kiristettiin niillä tiedoilla, että henkilöistä saatiin Venäjä myönteisiä trolleja? Muodon vuoksi, joitain merkityksettömiä nimiä julkaistiin esim. Islannin pääministeri varoittavaksi esimerkiksi toisille, että mitä seuraa poliittiselle uralle ja yksityisyydelle, niiden tietojen julkaisusta.

Ex-pääministerin Esko Ahon siirtyminen saman aikaan, Panama-papereiden julkistamisen kanssa, Kremlin pankkiiriksi Venäjälle ei voinut jäädä minulta, ei myöskään kansainväliseltä medialta, huomioimatta. Se aiheutti Ahon kunnian ja maineen tahrautumisen kansainvälisissä poliittisissa piireissä, mutta kuitenkin vähemmän, jos Panama-papereissa olisi ilmennyt vielä vakavampia asioita? Tämä on täysin minun omaa arvailua, joten mitään faktaa minulle ei ole tästä spekulaatiosta esittää.

Pyydän Suomen ulkoisesta turvallisuudesta huolehtivia tahoja ja viranomaisia kiinnittämään entistä enemmän huomiota Venäläisten tietokone- ja mobiilisovellusten tuomaan uhkaan Suomelle.”

 

Iltalehti uutisoi 18.4.2022, että Esko Aho touhuaa Venäjälle toimitettavan internetyhteyden Suomen valtion omistavan yhtiön Cinian hallituksen puheenjohtajana, niin hälytyskellojen täytyisi soida jo lujaa:

Klikkaa hiirellä sinisiä tekstejä, niin Iltalehden artikkeli avautuu:

Suomen valtio omistaa Ciniasta yli 77 prosenttia. Tämän lisäksi omistajia ovat Pohjola Vakuutus Oy ja sekä Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen. Cinian hallituksen puheenjohtaja on Suomen entinen pääministeri Esko Aho.

 

The Moscow Time nettijulkaisussa 24.4.2022,  kerrotaan nyt Yandexista enemmän, klikkaa alta artikkeliin.
Turmoil at ‘Russia’s Google’ Amid Sanctions, War and Censorship

 

Kun tähän vielä yhdistetään alastonkuvia välittävä Verisure hälytysjärjestelmä yhtiö josta uutisoi Iltasaomat 23.4.2022, niin mitä muuta se on välittänyt ja välittää jatkuvasti ja kenelle?

Aftonbladet: Skandaali Verisuressa: työntekijöiden kerrotaan katselleen asiakkaiden alastonkuvia – yhtiö selvittää

 

Alla olevasta linkistä löydät Venäjän uusimmat lait:

Venäjän uusimmat lait viimeisiltä vuosilta

Tässä viranomaisille pohdittavaa!

+6
PeliSuomi
Sitoutumaton

email: pelisuomi@gmail.com
Nyt on ajateltava toisia, sillä heitä on enemmän -Minä olen vain Yksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu