Faktatietojen tärkeys

Olen huomannut, että aika olemattomilla tiedoilla voidaan kirjoittaa juttuja erilaisiin medioihin tuulesta temmatuista asioista. Olen miettinyt mikä on motivaatio kirjoittaa tällaisia juttuja mediaan, jotka ei välttämättä pidä edes paikkaansa. Voisi jopa ajatella, että ne on kirjoitettu, jotta voisi tehdä kiusaa, vahingoittaa ja painaa koetun vastustajan alas. Minulla on omakohtainen kokemus tästä. Tämän uutisen korjausta ja oikaisua oli vaan vaikea löytää seuraavasta lehdestä, sillä se oli vain riviteksti tekstien joukossa, kukakohan sen edes näki. Mielestäni olen joutunut kärsimään paljon sen jälkeen tästä, sillä uskovien piirissä ei ole juuri suurempaa syntiä kuin kuulua vapaamuurareihin. Tämän vuoksi koin olevani spitaalinen.

Hymy-lehdessä 2/2007 on Meri Martikaisen artikkeli Eduskuntavaalien vapaamuurarit. Lainaus Hymystä:

”Kristillisdemokraattisen puolueen tiettävästi ainoa vapaamuurariehdokas on Helsingin vaalipiirin Pentti Osmo Mattila Helsingistä. 51-vuotias ammattioppilaitoksen opettaja on Pyramidi-loosin 87:n jäsen, jonka tunnuslause on: ’Toinen toistamme tukien’. Mattilan muurariveljet samassa loosissa ovat asianajajia, varatuomareita, lakimiehiä – joukossa on myös yksi komissario sekä viihdetaiteilija Eino Grön. Pentti Mattila valittiin syksyllä 2006 Kristillisdemokraattien Malmin paikallisosaston puheenjohtajaksi ja Helsingin piirihallituksen jäseneksi. Hän on kansainvälisen Gideon-järjestön aluejohtaja.

Kristillisdemokraattisen puolueen puoluesihteeri Annika Kokon mielestä heidän ehdokkaansa vapaamuurariudella ei ole puoluepoliittista merkitystä. -En näe vapaamuurariuden olevan ristiriidassa puolueemme ideologian kanssa. En jaksa uskoa, että vapaamuurarijärjestö on enää samalla tavalla voimissaan, vaan on enemmänkin rinnastettavissa esimerkiksi Lions Clubin toimintaan, Kokko sanoi Hymylle.”

Tämän jutun sain selville, kun eräs tuttu vieraili työpaikallani ja kertoi, että minusta on juttu uudessa Hymy-lehdessä. Kysyin häneltä, että millaisesta jutusta on kyse? Hän sanoi, että olen kansanedustajaehdokas, joka kuuluu vapaamuurareihin ja jonka loosikin tiedettiin lehdessä. Olin hämmästynyt? Kielsin tämän olevan totta, mutta hän sanoi ymmärtävänsä minua kyllä, koska ajatteli etten halua vain kertoa siitä nolona asiana.

Soitin Hymyn toimitukseen ja artikkelin kirjoittaja soitti minulle kysyen toista etunimeäni. Sanoessani että se on Juhani, niin hän oli pahoillaan erehdyksestä. Toimittaja kertoi, että virhe tullaan oikaisemaan seuraavassa Hymy lehdessä. Sain seuraavaan lehteen myös hyvitysjutun, kuinka olin vieraillut Venäjän Karjalan lastenkodeissa, sillä sain niihin yhteyden sukuseuran kautta 1920-luvulla Venäjän Karjalaan työläisten paratiisiin muuttaneilta sukulaisilta.

Olin töissä painajana mm. Hymy-lehteä painavassa syväpaino Helprint Oy:ssä 1970-luvulla.

penttijuhani
Helsinki

Olen syntynyt Helsingissä 1950 luvulla, kun vanhempani muuttivat Oulusta ja Ilomantsista Helsinkiin työn perässä. Toimin ammattikoulun opettajana 28 vuotta. Olen eläkeläinen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu