Piispainkokous esittää

Piispainkokous esittää kahta rinnakkaista avioliittokäsitystä, eli perinteisen miehen ja naisen, sekä kahden ihmisen välistä avioliittoa, jolloin se antaisi papeille luvan vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja. Tämä piispainkokouksen esityksen hyväksyminen edellyttää vielä kirkolliskokouksen hyväksyntää kolmeneljäsosan enemmistöllä kirkolliskokouksen edustajien joukosta tullakseen voimaan.

Mielestäni tämä ongelma liittyy kirkon olemukseen Valtion erityisasemassa. Raamatussa puhutaan alkuseurakunnasta, että Jeesuksen seuraajat kokoontuivat kodeissa ja myöhemmin kirkoissa, joissa opetettiin jäseniä seuraamaan Jeesusta ja opetettiin tuntemaan Jeesus vanhan testamentin profetioista, sekä uuden testamentin opetusten kautta. Kyseessä oli yhteisö joilla oli jokaisella omakohtainen usko. Silloisen seurakunnan jäsen oli vakuuttunut Jeesuksen olemassaolon todellisuudesta ja oli tehnyt parannuksen vanhasta elämästään jättäen kaiken sen vanhan elämästään, joka ei ollut linjassa Raamatun kokonaisvaltaisten opetusten kanssa, eikä ryhtynyt muokkaamaan uskonyhteisöä mieleisekseen omilla käsityksillään tai uskomuksillaan. Uusi seurakunnan jäsen antoi kastaa itsensä uskonsa todellisuuden merkiksi. Nähdäkseni kirkko on sellainen instituutio, jolta on kadottanut sen tietoisuuden miksi se on olemassa. On nähty tärkeämmäksi miellyttää kaikkia mahdollisia seurakunnan jäseniä ja ulkopuolisia arvostelijoita oman sanomansa kustannuksella, jolloin identiteetti on vähän kateissa, miksi kirkko on olemassa. Miellyttäessään kaikkia jäseniä siitä tulee vain yleishyödyllinen järjestö muiden sellaisten rinnalle. Eihän kirkko ja kirkolliset häät ole välttämättömiä elämälle, jos emme uskoisi niihin, miksi tämä häly? Jos kirkon toiminta ei miellytä, miksi siellä olla? Kuulin, että minun isäni suku erosi kirkosta Pohjois-Pohjanmaalla heti uskonnonvapauden lain tultua voimaan, koska heille on työväenaate niin tärkeä, eikä jääneet muokkaamaan kirkkoa työväenaatteen mukaiseksi.

 

penttijuhani
Helsinki

Olen syntynyt Helsingissä 1950 luvulla, kun vanhempani muuttivat Oulusta ja Ilomantsista Helsinkiin työn perässä. Toimin ammattikoulun opettajana 28 vuotta. Olen eläkeläinen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu