Suhde

Olen miettinyt minkälaisia suhteita ihmisellä on näin joulua odotellessa, sekä millainen merkitys niillä voisi olla. Löysin internetistä Wikipediasta, että se on asioiden välinen keskinäinen riippuvuus ja vuorovaikutus, kuten ihmisen suhtautuminen johonkin, asenne, näkökanta esim. alkoholiin. Se voi olla sosiaalinen suhde, kanssakäyminen henkilöiden välillä, henkilösuhde, joka saattaa olla myös romanttinen rakkaussuhde. Suhde voi olla suhtautumistapa tai kannanotto asiaan, eli siinä suhteessa olet väärässä.

Matematiikka kahden luvun suuruuden suhde, myös sisältöjaon osamäärä Kahden luvun a ja b suhde merkitään a:b ja lausutaan ”a:n suhde b:hen”.

Tuli mieleen, että työpaikoilla on esimies-alais suhde. Alaisten johtamisessa jotkut saattavat pitää etäisyyttä yllä, etteivät alaiset tule liian tuttavallisiksi ja uskottavuus menisi johtamisessa ja auktoriteetti katoaisi. Tästä voi olla seurauksena huono työilmapiiri.

Asia, joka puuttuu tältä listalta on, että ihmisellä voi olla Jumalasuhde, tai sitä ei pidetä edes mahdollisena. Vanhan testamentin alkulehdiltä voidaan jo lukea ihmisen ja Jumalan suhteesta, eli Aadamista, sekä Kainista ja Aabelista. Kain ja Aabel valmistivat uhrin Jumalalle. Kainin uhri ei miellyttänyt Jumalaa ja Aabelin taas miellytti. Miksi Aabelin uhri kelpasi ja Kainin ei. Tämän voisi selittää sillä, että Aabelilla oli Jumalasuhde ja hän tiesi mikä miellytti Jumalaa ja toimi sen mukaan, taas Kain ajatteli itse mikä voisi olla sopiva uhri Jumalalle, eikä hänellä tällöin ollut suhdetta Jumalaan (he olivat karkotettu paratiisista Aadamin ja Eevan tottelemattomuuden tähden), että olisi kysynyt. Jumala varoitti myöhemmin Kainia, kun Kain tuli kateelliseksi ja synkistyi veljensä menestyksestä, sillä Jumala ilmaisi mieltyneensä Aabelin uhriin. Monet epäilee, onko Jumalaa edes olemassa ja jos on, niin voiko Jumalaan olla suhde olemassa. Uudessa testamentissa puhutaan kuinka Jeesus tuli ihmiseksi syntyneenä Jumalana meidän keskellemme ja kuoli meidän puolestamme syntien sovitukseksi, jotta meillä voisi olla elävä suhde Jumalaan, eli tämä tulee todelliseksi nyt jouluna, kun vietämme joulua, niin olisi hyvä miettiä syytä meidän joulun viettoon, vaikka joulupukit jne. ovat hämärtäneet joulun vieton merkitystä.

 

penttijuhani

Olen eläkeläinen, mutta haluan vielä toimia politiikassa Suomen ja Helsingin parhaaksi. Koko elämäni ajan olen ollut kirjapainoalan eri tehtävissä alan yrityksissä Helsingissä, Vantaalla, Espoossa Porvoossa. Painajaksi valmistuin 1974 ammattikoulusta. Kirjapainoalan teknikoksi valmistuin 1985 Helsingin teknillisestä koulusta. Olen toiminut vuodesta 1990 painoviestintäalan opettajana, nykyään olen eläkeläinen. Jyväskylässä pätevöidyin ammatillisessa opettajakorkeakoulussa opettajaksi 1993-1994. Erilaisissa vapaaehtoistöissä olen ollut vuodesta 1997 alkaen vieraillen lastenkodeissa Venäjällä ja Intiassa. Olen ehdolla kuntavaaleissa 2021.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu