Sukututkimus kasvattanut suosiotaan Suomessa

Ilta-Sanomat Kotimaa 13.9.2020 kirjoittaa sukututkimuksesta näin: ”Sukututkimus on suositumpaa kuin koskaan aiemmin – näillä vinkeillä pääset alkuun – Sukututkimukseen ei tarvitse pyytää lupaa keneltäkään.” Sukutukimuksen kautta halutaan tuntea yhteenkuuluvuutta ja kuulua joukkoon, saada omat juurensa selville, olla osa jatkumoa ja selvittää oman suvun tarina. Kiinnostus herää usein keski-iässä, kun omat vanhemmat ikääntyvät. Havahdutaan kyselemään, millaista oli silloin, kun vanhemmat olivat pieniä, ja pyydetään kertomaan asioita, joista ei nuorempana jaksettu kiinnostua. Suvulla on ollut aiemmin suurempi merkitys, mutta yhteiskunta virkamiehineen on ottanut suvun roolin itselleen.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006634293.html

Minäkin kiinnostuin sukututkimuksesta 2000-luvun alussa ja kuulin, että äitini suvulla Volotisilla on sukuseura, jonka kokoontumisiin menin Ilomantsiin. Sukuseura on julkaissut sukukirjan jne… Tämän jälkeen teetin DNA testin, kuten eräs sukuseuran jäsen. Tämä sukuseuran miespuolisen jäsenen testi paljasti, että itseään karjalaisena ortodoksisena sukuna itseään pitävä suku olikin juuriltaan germaaninen. Ollessani ammattikoulun opettajana joissakin tilanteissa tuli esille, ettei opiskelijat aina tienneet esim. isovanhemmistaan juuri mitään, eli perheiden ja sukujen yhteydet katkeavat helposti, ehkä riitojen ym. asioiden seurauksena, joita ei kyetä sopimaan, anteeksianatamusta ja armollisuutta tarvitaan. DNA serkkutesti on ehkä hyödyllisin DNA testeistä kohdallani, jonka avulla olen löytänyt serkkuja joista en ole tiennyt mitään. Kätevä paikka etsiä sukulaisia on www.Geni.com jos tietää esim. isovanhemmat, niin saattaa löytää valmiin sukupuun syöttämällä tiedot Geniin. Genissä voi katsoa mitä sukua joku tunnettu julkisuudenhenkilö on itselle, kuten Pamela Anderson: https://www.geni.com/path/Pentti-Mattila+is+related+to+Pamela-Anderson?from=6000000095752671857&path_type=inlaw&to=6000000007748913392

https://penttimattila.blogspot.com/2019/05/mallinen-mikander-mattila-suku.html

Katso video sukutapahtumasta https://youtu.be/5KAvPmyV4vI

 

 

penttijuhani

Olen eläkeläinen. Koko elämäni ajan olen ollut kirjapainoalan eri tehtävissä alan yrityksissä Helsingissä. Painajaksi valmistuin 1974 ammattikoulusta. Kirjapainoalan teknikoksi valmistuin 1985 Helsingin teknillisestä koulusta. Olen toiminut vuodesta 1990 painoviestintäalan opettajana, nykyään olen eläkeläinen. Jyväskylässä pätevöidyin ammatillisessa opettajakorkeakoulussa opettajaksi 1993-1994. Erilaisissa vapaaehtoistöissä olen ollut vuodesta 1997 alkaen vieraillen lastenkodeissa Venäjällä ja Intiassa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu