Kennedy vs. Biden

Onko vuorossa kolmas vai neljäs kerta melkein vuosisadan sisään jolloin USA on pelastava Vanhan Euroopan siltä itseltään.
Kaksi ensimmäistä kertaa olivat WW I ja WW II, jolloin vasta Yhdysvaltojen puuttuminen lopetti eurooppalaisten sotaleikit.
Kolmas kerta oli mielestäni kun Kennedy kävi Berliiniä jakavalla muurilla julistamassa ” Ich bin ein Berliner” ja tekemällä tyhjäksi venäläisten hankkeet rakentaa ydinohjustukikohtia Kuubaan.
Biden toimittaa aseita ja tiedustelutietoja Ukrainaan ja toivottavasta saa hillittyä sodan eskaloitumista ehkäisemällä ydinohjusten leviämisen Valko-Vanäjälle sikäläisen Putinin virkaveljen käyttöön.
EU on yhtä hajanainen kuin Eurooppa Kuuban kriisin aikoihin ja Biden neuvottelee näköjään mieluiten kaksin EU-maiden johtajien kanssa: Washingtonissa juoksee vähän väliä joku, milloin Draghi, Scholz, Niinistö, jne.
Tuntuu homma eskaloituvan aiempien sotien malliin (vrt. Suwalkin käytävä, EU-ehdokkuudet, Belarussian aseistaminen jne).
Pahalta tuntuu, toivon Bidenin ja englantilaisten jaksavan.

0
Pertti Kannisto
Sitoutumaton Vihti

Vihtiläinen eey ,eläkeläinen ex-yrittäjä. Ihmettelee politiikan ja maailman menoa iän (ei kuitenkaan seniliteetin) korkeuksista. Tekniikan ja humanismin ilmiöistä kiinnostunut purjehtija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu