”Vähällä järjellä”

Olen aina ihaillut Axel Oxenstiernan lausetta:
“Poikani, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan.”
Oxenstsierna eli hallitsijana Ruotsin (ja Suomen) suurvaltakautta ja näki ympärillään tyhmyyksiä toistettavana toisensa jälkeen.
Suomalaisten tulisi jälleen palauttaa mieliin suurmiestemme viisaudet lähtien Pehr Evind (P. E.) Svinhufvudin itsepäisyydestä aina Kekkosen luovimiseen Suuren idän kanssa JKP:tä unohtamatta.
Tarkastellessa Baltian, Unkarin jne. lähihistoriaa on ilmeistä että Suomi on pärjännyt kohtuullisesti tässä ”Europas oroliga bältet” (Hustich) alueella.

Nykyinen hyvinvointimme ei ole mitenkään itsestään selvyys. Kansantalouden pohja on saatava kuntoon, muutoin jokaisen demokratian tarvitsemia perusinvestointeja, kuten sisäinen järjestys, maanpuolustus, terveydenhuolto jne. ei ole rahoitettavissa.
Suomi on jatkuvasti tippumassa alaspäin maailman varakkuuslistalla, koska mm. idioottimaisen energiapolitiikan kustannustasomme on samankaltaisiin talouksiin verrattuna korkeampi.
Selityksenä ei ole korona, Ukrainan sota, korkeat energiahinnat, vaan yleinen poliitikkojen oman edun tavoittelu, jota tulee kohtuullistaa.

Pertti Kannisto
Sitoutumaton Vihti

Vihtiläinen eey ,eläkeläinen ex-yrittäjä. Ihmettelee politiikan ja maailman menoa iän (ei kuitenkaan seniliteetin) korkeuksista. Tekniikan ja humanismin ilmiöistä kiinnostunut purjehtija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu