ORPON TYHJÄT LAARIT

Kovan päivän ilta – ohjelmassa 20 huhtikuuta Niina Lahtinen esitti pari erinomaisen osuvaa strategiaohjetta hallituksen toimintaohjeeksi, joita hallitus itse asiassa onkin koko toimintansa ajan käyttänyt.

”Jos olet joutumassa tappeluun, valitse aina heikoin vastustaja niin vältyt selkäsaunalta. Vahvemmalta vastustajalta saa helposti turpiinsa.” Siksipä hallitus onkin aina valinnut toimenpiteidensä ja leikkaustensa kohteeksi pienituloiset ja vähäväkiset.  EK:n ja hyväosaisten vihastuttamista hallitus on onnistuneesti visusti karttanut. Edelleen Lahtinen kummasteli Viking Linen saamaa 20 miljoonan euron valtion yritystukea, josta riitti omistajille jaettavaksi 18 miljoonan euron osingot. Näin veromaksajat ystävällisesti osallistuivat horjuvan yrityksen osakkeenomistajien elämän helpottamiseen.

Keskustelun muut osanottajat, ohjelman vetäjä mukaan lukien, vaikenivat tyystin. Kukapa sitä…

Orpo piti aiheellisena ns pärstä peruslukemilla kertoa kansalle, kuinka hallitus oli kehysriihessään tasapuolisella ja oikeudenmukaisesella tavalla onnistunut tasapainoittamaan valtion taloutta. Tähän oli päästy siten, että valikoimalaarin pohjatkin oli huolellisesti kaavittu. Muuta ei tarkallakaan tutkimisella löydetty. Kaikki leikkaus- ja veronkorotuskohteet olivat Orpon mukaan otettu tarkoin käyttöön. Valikoimalaari oli niin tyhjä kuin olla voi.

Orpon  auringontarkkaa havainnointia vaikeutti laarissa nähtävästi piilevä välipohja, joka ovelasti piilotti mm. unohtuneet hyvätuloisten veronkevennykset, listaamattomien yritysten maksamien osinkojen lievän verokohtelun, merkittävät yritystuet, ja mikä tärkeintä, Turun tunnin junan, jota koko kansa on hallituksen käsityskyvyn mukaan palavasti kaivannut ja joka on sopivasti vaikuttanut soten välttämättömän lisärahoituksen leikkaamiseen. Kansalaisille monilla paikkakunnilla lisämatka terveyskeskukseen kasvaa kymmenillä lisäkilometreillä. Tätä hallitus ei näe haittana, mutta Orpon ripeää junamatkaa välillä Turku – Helsinki  nähtävästi pidetään tärkeämpänä muutaman miljardin kustannuksista välittämättä.

Tätä kirjoittaessani ajattelen vähävaraisen perheen äitiä ruokakaupan kassalla ruokakassinsa kanssa. Mitäpä mahtaa mamma ajatella Orpon valheellisia hallituksen oikeudenmukaisuutta  ja tasapuolisuutta kehuskelevia toimia.

Minä pidän hallituksen touhuja kummallisina ja käsittämättöminä. Niitä selitteleviä puheita iljettävinä.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu