Karhukoulu Olginossa

Esko Karinen  kirjoitti muutaman hilpeän kirjoituksen Leningradista 60-luvulta eteenpäin. Tämä omasta kuva-albumista oleva kuva on siltä Esko mainitsemalta surkealta 1980-luvulta. Olimme viikon verran Leningradin kaupunginossa Olginossa ja sen lähistöllä oli karhujen sirkuskoulu tai niin ainakin meille kerrottiin. Kun antoi ohjaajalle tupakka-askin, niin sai rapsutella karhua. Oli yllättävän pehmeä turkki.

Kaverini oli samoihin aikoihin työkeikalla Leningradissa ja siellä autolla liikkuessa ajoi rinnalle kolmipyöräinen kulkuneuvo, jonka takapenkillä istui ponteva herra turkissa. Tarkemmin katsottuaan huomasi, että se olikin karhu, jota kuskattiin jonnekin.

Edelleen kuvia omasta albumistani. Samalla reissulla käytiin katsomassa kaupungissa vierailevan Moskovan jääsirkuksen esitystä.

Vuoden 2023 alkupuolella juttelin haminalaisen miehen kanssa, joka oli ahkerasti käynyt rajan takana ennen nykyistä sotaa, niin hän kertoi, että Olginosta on tullut mamujen getto ja se on niin turvaton alue, ettei sinne ole mitään asiaa.

Pertti Niemi
Sitoutumaton Jyväskylä

FM Jyväskylän yliopistosta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu