Kettu, peuroja ja hirviä riistakameroiden kuvissa

Kettu 2.4.2024 riistakameran 1 (Boly Guard SG2060-D) kuvaamana. Poimittu videosta. Olen ajanut metsässä traktorilla muutaman kerran talven kuluessa, jotta on mukavampi heittää kävelyreissu pyörän jäjissä kävellen. Yhdessä vaiheessa lunta oli niin paljon, että traktorin pohja laahasi lunta. Se hieman tamppasi lunta ja , kun sen lisäksi on ollut suojaa ja pakkasta,  niin oli tuolloin hyvä hankinen kevyen ketun kulkea.

Aivan kuvan vasemmassa reunassa on toisen valkohäntäpeuran pää. Kuvattu riistakameralla 2, Boly Guard SG2060-X, 12.4.2024

Se jälkimmäinen peura kokonaan kuvassa. Kuvat poimittu videolta.

Punaisen nuolen kohdalla on hirviemä 17.4.2024 noin klo 15. Oli pyörinyt kauempana tuolla traktoriuralla vasan kanssa ja tässä on menossa jallitus. Riistakamera 1.

Kuvassa se vieroitettu vasa 17.4.2024 klo 19:30. Seisoi kuvan reunassa ensin 10 minuuttia ja ihmettelia valoa. Tässä kohdassa syö lehtipuun latvusta. Videolla kuului vasan yninää. Oli emo hukassa.

Otatti lähikuvan.

Sama hirvenvasa 18.4.2024 kamerassa 2, noin 100m päässä iltakuvauspaikasta.

Tässä kuvassa on vieroitettu hirvenvasa 29.4.2022 noin 100m päässä kuin edelliset vasakuvat. Videolla samanlainen ääntely emon perään.

Kyse on talousmetsästä. Aikaisemmassa blogissa  kommentoija pahoitti mielensä ”Tässä blogissa esitetyissä kuvissa näkyy hyvin monessa kuvassa yksi ja sama eläinlaji, hirvi. Laji, joka hyötyy tehometsätaloudesta esim. sen takia että istutustaimikko on sille kuin avoin ravintola”.

Kommentoija ei nähtävästi tiedä, että koivua ja mäntyä hirvet tuppaavat syömään, mutta ei mainitulle aukolle istutettua kuusta. Metsiimme ei ole koivua eikä mäntyä istutettu yli 30 vuoteen.

Alueella on kuitenkin luontaista paju-, haapa- ja pihlajataimikkoa, mitä hirvet syövät. Nuo lajit ovat sitkeitä ja kasvavat uudelleen, tosin aika rujoiksi ja hirvet niittävät niitä uudestaan.

Edellä olevissa kuvissa on hirviemojen vasoille taivuttamia lehtipuulatvuksia.

 

 

Pertti Niemi
Sitoutumaton Jyväskylä

FM Jyväskylän yliopistosta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu