Laukaan kunta ja K-S Ely-keskus typerehtivät Laajalahden kunnostuksessa

Laukaan kunta ja Keski-Suomen ELY-keskus ovat dorkailleet urakalla Lievestuoreen Laajalahden kuitulietteen läjitysalueen peittohommien kanssa. Peitteenä käytettiin kumirouhetta ja kuitusavea. Ympäristöluopaa ei ollut, mutta Avi antoi luvan käyttää noita materiaaleja ja jatkaa täyttöä. Oikeuden päätöksellä homma keskeytettiin. Laukaa ja Ely-keskus päättivät hakea taannehtivasti luvan toimilleen, mutta eivät sitä kuitenkaan lopulta tehneet. Nyt on edessä kumirouheen ja kuitusaven poistaminen. Maksajaa mietitään.

Nyt on poliisikin kiinnostunut asiasta.

Nämähän vanhan Lievestuoreen sellutehtaan jälkien siivoamisia, joita on tehty vuosikymmeniä. Joskus vuosia sitten johtivat tuota sellutehtaan jätettä suoraan Vaajakoskelle Vaajavirtaan silloisten päällykäisten järkipäätöksellä. Sanktiota ei tullut kenellekään, mutta jokunen joutui eläkkeelle, ilmeisesti ennen aikaisesti.

Ottivat harvakseltaan näytteitä Vaajavirran alapuolelta ja vaarallisia aineita oli sen verran vähän, ettei niitä mittauksissa havaittu. Matkasivat sitten hyvän veden mukana Päijänteen läpi helsinkiläisten juomavedeksi.

https://www.ksml.fi/paikalliset/6624103 maksumuurin takana

https://www.sttinfo.fi/tiedote/69964414/lievestuoreen-laajalahden-kunnostuksen-viimeiseen-vaiheeseen-haetaan-vauhtia-uudella-lupahakemuksella?publisherId=69817879

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lievestuoreen_sellutehdas

 

 

Pertti Niemi
Sitoutumaton Jyväskylä

FM Jyväskylän yliopistosta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu