Varpushaukan pesintä – runsaasti kuvia

Varpushaukkapariskunta aloitti pesänrakentamisen 2015, mutta se jäi vaiheeseen. Jatkoivat rakentamista huhtikuussa 2016 vasemmanpuoleisen kuvan tilanteesta. Pesä oli noin 6m korkeudella. Se sijaitsi lenkkipolkumme vieressä, josta kuljimme useita kertoja viikossa labbistemme kanssa. Paikka sijaitsi n. 20m päässä siitä, missä ilves saalisti valkohäntäpeuran maaliskuusa 2008 (kuvat linkin loppupuolella).

Kun haukka lähti pesältä toistuvasti paikan ohittaessamme, niin laitoin riistakameran kepin nokkaan ja nojalleen viereiseen mäntyyn. Ja tähtäsin virityksen suurin piirtein pesään päin. Laiskan miehen ratkaisu, ettei tarvitse kiivetä puuhun.

Ruokinta oli tauotonta ympäri vuorokauden. Yllättävää oli se, että kaikkia ruokittiin vuoron perään, eikä viimeiseksi syntynyttä sorsittu. Siksi ruokintakuvia on useita. Yllättävää oli myös se, että emot kantoivat pesään myös isoja lihakönttejä.

Pesässä vallinnutta järjestystä kuvaa hyvin 2.7. klo 19.17 otettu kuva, missä poikaset ovat käskynjaolla kuuntelemassa pesän takareunalla olevaa emoa.

 

Tuossa on nyt vihdoin koko poikue koossa eli 6 kpl.

Sama kuuden poikue lettuna pesän pohjalla.

Pesä tyhjeni