5. artiklan sallima Kiovan pommitus jatkuu

Luulevatko länsimaiden johtajat, että pelkällä jatkuvalla tuomitsemis-jankutuksella ja sotarikosten tutkimisuhkauksilla on Putinille joku merkitys? Miksi tätä peliä tuon ihmishirviön kanssa jatketaan aina vaan tällä tasolla?! Eikö olisi jo viimeinkin aika yrittää kovemmilla otteilla saada järjetön Ukrainan sota loppumaan?  Siviili-ihmisten suoranainen teurastaminen. Sodan eskaloitumisen pelko on nyt unohdettava.

Vaikka uhataan laittaa venäläistä roistojoukkoa kuinka paljon tahansa kaltereiden taa, ei sota aikoihin siihen pääty. Ja vaikka ”lähetettäisiin” Putinille puoli metrinen pinkka ukaaseja hänen tekojensa tuomitsemiseksi, niin tämä sytyttelee niillä vaan jonkun hulppean huvilansa takan.  Puhumattakaan Putinin imagoa hivelevistä puhelinkontakteista. ( Presidentti Niinistö ainakin ymmärsi ne lopettaa.)

Aivan käsittämätöntä on Putinin pelko maailman vaikutusvaltaisemmilla johtajilla!? Tämä asettelee punaisia rajaviivojaan milloin mihinkin, ja määrittelee minkälaista aseistusta saa Ukrainan tueksi lähettää. Ja näistä pidetään kiinni!? Ja eikös Yhdysvaltojen presidentti aiemmin kieltänyt jopa Krimin sillan tuhoamisen? Äärettömän merkittävä sotilaskohde Ukrainan armeijan sodankäyntiä ajatellen. Mutta pois sormet, heristelee Biden ukrainalaisille!  Ettei vaan uhannut aseavun vähentämiselläkin, jos Ukrainan asevoimat uskaltavat siltaan koskea?

Ukrainan siviiliasutusta pommitetaan raukkamaisesti Venäjän taholta turvallisen kaukaa, kun ei oikein muuhun pystytä, mutta hyökkäyksen uhrille ei toimiteta aseita, joilla voitaisin aiheuttaa tuhoa Venäjän alueelle asti.  Ohjusasemien elininointiin. Myöskään ei uusimpia it-ohjusjärjestelmiä, joilla saataisiin alas enemmän Venäjän ohjuksia, ja muuta lentävää kalustoa. Ei! Putinhan suuttuu.

Varjelkoon meitä taivaan herra joutumasta sotatilanteeseen, jolloin Yhdysvaltojen (Naton) vellihousuisten johtajien odotetaan meitä autavan. Ollaan Natossa tai ei. Kuunnellaanko silloin avun antajien taholla herkällä korvalla minkälaista apua vihollinen sallii meille annettavan?    –  Onneksi meillä on vahva oma armeija!

Vielä pitäisi tietenkin huomauttaa ydinsodasta, mutta enpä ota sitä puheeksi, saattaa Bideniltä, Scholtzilta ja Macronilta mennä yöunet.

 

PerttiRampanen
Sitoutumaton Mänttä-Vilppula

Paperiteollisuudesta leipänsä tienannut teknikko. Eläkkeellä.
Sitoutumaton, mutta ei kantaa ottamaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu