On se niin vaikeeta…ottaa kaaharilta menopeli pois!

Television "Päivän kasvo"-ohjelmassa haastateltiin juuri ylikomisario Kari Pesosta itä-Uudellamaalla lisääntyneestä törkeästä kaahailusta tieliikenteessä. Todetut ylinopeudet ovat olleet pöyristyttäviä.

Haastattelija kysyi ylikomisariolta mahdollisuutta ottaa suurta ylinopeutta ajelevilta kaahareilta ajopeli pois. Joku poliisimies oli sellaista kuulema ehdottanut; aivan kuin asia olisi uusi. Sehän paljastui ohjelmassakin, että mahdollisuus rikoslaissa on jo ollut olemassa, mutta sitä ei Pesosen tietämyksen mukaan ole käytetty kuin törkeiden rattijuoppojen kohdalla, ja harvakseltaan niidenkään. Eikä ylikomisariolla itselläänkään näyttänyt olevan kyseiseen toimenpiteeseen täysin selvää kantaa vaikka puhuikin ennaltaehkäisevästä vaikutuksesta. Miksi? Mikä ihmeen vaikeus takavarikoinnin estää?! Kyllä sillä mahdollisesti säästetty yksikin ihmishenki on toimenpiteen oikeutuksen väärti, ilman minkäänlaisia puolusteluja ja selittelyjä.

Pesonen totesi myöskin, että jo pienetkin sallitun nopeuden ylitykset joissakin tilanteissa ovat selvä vaaratekijä liikenteessä. Mutta niitähän pidetään yleisesti vähäpätöisenä rikkeenä. " Kiire…kiire aina jonnekin on..on..on" niin kuin eräskin laulaja toteaa. Hautaanko?

Moottoripyöräilijät ajelevat kuulema rajoitusten mukaan siinä kuin autoilijatkin. Olen täysin eri mieltä. Kun olen ajellut rajoitusten mukaan, niin yksikään kaksipyöräinen ei suostu ajamaan samaa vauhtia. Aina ohi ja lujaa! Puikkelehditaan järjettömästi jononkin ohi. 

Ei muuta kuin nopeusvalvontakameroita, lapselliset höpötykset telkänpöntöistä ja sakkorysistä lopetettakoon, paljon lisää tienvarsille, ja muista tielläliikkujista piittaamattomilta kaahareilta ajopeli oikeudessa, ellei heti poliisin toimesta, pois. Kyllä se hillitsee nuorenkin miehen, heitähän kaaharit yleisesti ovat, kaasujalkaa tai kättä, kun kallis menopeli takavarikoidaan väliaikaisesti tai kokonaan ja mätkäistään suuret sakot. Eivät ainakaan samalla autolla tai moottoripyörällä enää kanssaliikkujiensa matkaa heti uudestaan vaaranna. Liikennevalistus heidän kohdallaan on täysin turhaa. Rahapussin tyhjeneminen hillitsee nopeushurmaa parhaiten.

 

PerttiRampanen
Sitoutumaton Mänttä-Vilppula

Paperiteollisuudesta leipänsä tienannut teknikko. Eläkkeellä.
Sitoutumaton, mutta ei kantaa ottamaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu