Hopeavesi – parantaa vai sairastuttaa?

Ylen Spotlight-ohjelmassa oli tänään mielenkiintoista asiaa hopeavedestä: kolloidista hopeaa veden mukana.

Lääketieteen asiantuntijat totesivat hopean olevan toksinen aine, eikä sen käytöstä ole todettu tutkimuksissa minkäänlaista terveydellistä hyötyä.  Päinvastoin! Hopeananopartikkelit aiheuttavat elimistöön kerääntyessään monenlaista terveydellistä haittaa. Jopa syntymättömän lapsen elimistöön ne istukan kautta leviävät.

Nuoret naiset, joista toisella oli pieni lapsi, kertoivat käyttävänsä hopeavattä usein, antaen sitä tuttipullosta tuolle lapsellekin!? Nuori äiti näytti olevan täysin tietämätön tuotteen käytön haitoista. Väitti, ettei niistä ole tutkittua tietoa!? Sitä näyttäisi löytyvän vaikka kuinka, mutta vastakkaisia todellisia tutkimuksia ei esitetty yhtäkään. Niitä ei ole tieteellisesti hyväksyttynä olemassakaan!

Minulle tuli ajatus, että jospa nämä hopeaveden bloggaajat saivat ohjelmassa esiintymisestään jonkinlaisen konsulttipalkkion? Muuten heidän kommenttejaan en voi ymmärtää.

Melkoisena älyttömyytenä esittivät, että jos hopea kerran on myrkyllistä, niin sitä ei voi silloin käyttää hopea-aterimissakaan. Koko ajan kuitenkin tuotiin selvästi esiin nanohopean haitat sisäisesti käytettynä. Ja ulkoisesti käytettynä se on yhtä tyhjän kanssa.

Toimittaja testautti markkinoilla olevat hopeavedet. Yhdessä oli tuoteselostukseen nähden hopeaa aivan liikaa, kolmesssa liian vähän, ja yhdessä ei lainkaan. Hinnoista ei puhuttu mitään, mutta voitte kuvitella millaista voittoa "lääketuotteellaan" viimeksi mainitun pikku pullon valmistaja saa pelkästä vedestä. Toisaalta, sehän on kaikkein terveellisin vaihtoehto!

Väitteitä, että hopeavesi auttaa johonkin sairauteen pidettiin pelkkänä placebo-vaikutuksena.

Kyseinen tuote voi aiheuttaa mm. hopeamyrkytyksen, argyrian. Iho tulee siniseksi tai harmaaksi. Yhdysvaltalaista rouvaa haastateltiin tuosta argyriasta. Hän sai nenätippoina hopeavettä, ja iho muuttui hopeanväriseksi. Kuvassa kasvot loistavat hopeankiiltoisina. Naisella oli vaikeuksia elämässään kun hänen luultiin sairastavan erittäin tarttuvaa tautia. Jopa asunnon vuokraaminen oli hankalaa.

Naiselta raavittiin syvältä pois ihokerroksia, jotta saatiin esiin terveen värinen iho. Se jäi kuitenkin laikukkaaksi.

Toisena esimerkkinä näytettiin kuva miehestä, joka oli kasvoiltaan täysin sininen.

Hopeavettä ei saa markkinoida lääkkeenä.

Katsokaa dokumentti Areenasta, ellette katsoneet, ja muodostakaa mielipiteenne, onko hopeavesi myrkky vai lääke?

0
PerttiRampanen
Sitoutumaton Mänttä-Vilppula

Paperiteollisuudesta leipänsä tienannut teknikko. Eläkkeellä.
Sitoutumaton, mutta ei kantaa ottamaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu