A-studion haastattelija Sakari Sirkkaselta kummallista jankutusta

Kun Sakari Sirkkanen haastatteli illan A-studiossa sisäministeri Rantasta, joka esiintyi hyvin selväsanaisesti, niin olipa mieheltä melkoista jankutusta!? Tämä tolkutti koko ajan, että mikä kiire oli sulkea koko itäraja kun tänään oli tullut vain yksi rajan ylittäjä. Tähän haastattelija takertui. Olisi kuunnellut mitä sisäministeri useaan kertaan totesi: Tulijamäärällä ei tässä Venäjän hybridivaikuttamisessa ole merkitystä, ja kyse ei ole turvapaikanhaun kokonaan estämisestä tämän päiväisessä koko rajan sulkemispäätöksessä. Se voidaan oikeuskanslerinkin mukaan tehdä.  Turvallisuusviranomaisilla on tiedustelutietoa, että tilanne itärajalla tuskin paranee, vaan pahenee. Kyse on Suomen rajaturvallisuudesta.

Toinen asia josta Sirkkanen kyseli toistamiseen oli, että riittääkö rajan sulkeminen kahdeksi viikoksi ja mitä sen jälkeen tehdään?  Kuka muu riittämisen osaa varmasti sanoa kuin roistojohtaja Putin?!? Rantanen totesi, että tilannetta seurataan ja toimenpiteitä suoritetaan sen mukaan. Jatko on harkittuna. Tilanne itärajalla muotoutuu sen mukaan mitä Venäjä tekee. Saattaa tehdä  mitä älyttömyyksiä tahansa. Siksi ei toimintojamme voi täysin ennakoida.

Kyllä piti Sirkkasellekin tulla selväksi mitä tehdään jos väkeä rynnii metsien kautta. Rajavartiostolla on selvät ohjeet olemassa.  Rajavartijoiden ohjeita tottelemattomat voidaan tuupata takaisin. Ja tuskin sieltä lumisten metsien kautta ihan heti lähdetään kahlaamaan. Toki voihan olla, että FSB aurauttaa rajan yli yrittäjiä varten korpeen teitä.

Vasemmistoliitto on Li Anderssonin kommentoinnin mukaan edelleenkin huolissaan muun maailman ihmisistä, ei suomalaisten turvallisuudesta. Onko hänessä näin ollen ainesta Suomen presidentiksi? Ei todellakaan!

Myöskin opetusministeri Henrikssonille ei asia, kenen etua pitää katsoa, ole kovinkaan selvä, vaikka vierailikin Raja-Joosepissa.  ( Onko muuten joku huomannut yhtäkään Henrikssonin lausuntoa mitä hän aikoo tehdä koululaitoksen epäkohtien korjaamiseksi?)

 

PerttiRampanen
Sitoutumaton Mänttä-Vilppula

Paperiteollisuudesta leipänsä tienannut teknikko. Eläkkeellä.
Sitoutumaton, mutta ei kantaa ottamaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu