Anna Kontula eduskunnan ainoa ”kommunisti”

Kansanedustaja Anna Kontula on haastattelussaan Aamulehdessä 3.1.2021 todennut olevansa eduskunnan ainoa kommunisti. Mutta, kun tuon haastattelun lukee, niin ei Kontulan marxilaisesta aidosta kommunismista ole juuri ajatuksellisesti mitään jäljellä. Siksi laitoinkin otsikkoon sanan lainausmerkkeihin.

Kontula: ”Teoriassa kommunismissa voi olla ideaa, mutta käytännössä se ei toimi.” – Heureka!  Näin ollen, miksi mainostaa itseään kommunistiksi?!

Taivahan tosi on, ihmisen raadollisuudenkin tiedostaen, että marxilaista sosialismia, kommunismi sen ylimpänä asteena, ei voida koskaan saavuttaa. Ihmettelen olivatko akateemisesti sivistyneet Marx ja Engels edes tosissaan aatettaan kehitellessään?  Oliko heidän pohdintansa vain eräänlaista oppineiden saivartelua? Olen aivan varma, että kyseiset herrat eivät olisi tasa-arvoisessa utopiassaan suostuneet itse tarttumaan laastikauhaan tai ojalapioon. Kyllä olisivat pomomiehen paikkaan kynsin hampain pyrkineet.

Anna Kontula, eikä kukaan muukaan tällä palstalla kommunistiksi julistautunut, ei varmasti ole valmis täältä kapitalistisesta, hyvinvoivasta Suomesta muuttamaan yhteenkään kommunistivaltioon kun köysissä. Minkälaisena ”kommunismi” niissä sitten esiintyykään.  Mitä hyvää luulette löytävänne maasta, jonka yhteiskuntajärjestys perustuu yksinvaltaiseen, veriseen kommunismiin?! Kontula on kouluttautunut varsin pitkälle, joten eikö tällaiset väärään kansanluokkaan kuuluvat henkilöt ole olleet hävitettävä kansanosa? Kommunistijohtajat ovat olleet pahimpia kansalaisten, köyhälistönkin, tahtoonsa alistajia ja murhaajia.

Kontula haluaisi olla anarkisti, mutta ei voi sitäkään oikein olla koska toimii kansanedustajana, ja anarkistihan ei mm. hyväksy edustuksellista demokratiaa.  Ja miksi hyväpalkkaisesta edustajantoimesta kannattaisi lähteä köyhäksi anarkistiksi?  Sellaista on kyllä mukavaa ajatuksellisesti leikkiä.

Eduskunnan ainoan kommunistin mielestä aatteesta on puuttunut huumori. Pitää varmasti paikkansa, mutta naurattaako aate vieläkään? Tokkopa!

Kontula toteaa kapitalismin kylvävän kuolemaa, eriarvoisuutta, köyhyyttä ja omaisuuksien kasautumista harvoille. Ehkä näinkin, mutta edellä mainitut seikat sopivat varmasti autoritaarisesti johdettujen kommunistivaltioiden luonteeseen. Kommunistinen yhteiskuntamalli ei ole Kontula ollut erinomainen ihmisen tasa-arvon edistäjä. Kaikkea muuta!

Eräs historioitsijamme on noteerannut kotikommunistiemme olemattoman määrän toteamuksella, että heitä pitää kohta alkaa suojelemaan kuin liito-oravia sukupuuttoon kuolemiselta. Pian kommunisteja ei löydy kun museosta. –  Onneksi näin on!

 

 

PerttiRampanen

Paperiteollisuudesta leipänsä tienannut teknikko. Eläkkeellä. Sitoutumaton, mutta ei kantaa ottamaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu