Ei unohdeta omia sotiamme

Kun Ukrainan armeija kurmuuttaa nyt venäläisjoukkoja, jotka eivät pysty muuhun kuin ampumaan turvallisen matkan päästä ohjuksia siviilikohteisiin, niin muistelkaamme oman armeijamme uljasta voitokasta taistelua samaa vihollista vastaan.

Talvisodassa saavutimme selvän sotilaallisen torjuntavoiton, ja jatkosodan voitimme eittämättömästi sotilaallisesti.

Kun venäläisten kanssa oli yhdessä sovittu 4.9.1944 aselevosta, oli Suomen armeija lähes kaikkialla edenneenä jatkosodan lähtötilanne huomioiden vihollisen puolelle. Ilomantsi taisi olla poikkeus, mutta sielläkin oltiin tuhoamassa kahta neuvostodivisioonaa. Armeijamme ei ollut antautunut.

Kaatuneita oli vihollisella nelisen kertaa enemmän. Haavoittuneiden suhde sama.

Vankeja olimme saaneet 20-kertaisen määrän.

Puna-armeijan kalustomenetykset olivat monikymmenkertaiset.

Armeijamme oli suurimmillaan kesällä 1944. Aseistustakin melkoisesti.

Suomalaisjoukot olivat Venäjän suurhyökkäyksen pysäyttämisen, ja sen pysäyttivät sotilaamme ei Stalin, jälkeen komentajiemme käsissä.

Kotirintamalla ei ollut suurta rakoilua.

Englannin ja USA:n valtaisasta materiaaliavusta Neuvostoliitolle tuli Suomenkin rintamalle melkoinen osa.

Kun vielä otetaan huomioon, että taistelimme asukasluvultaan yli 200 miljonaista valtiota vastaan,  ja monet muutkin valtiot olivat julistaneet Suomelle sodan, ovat taistelumme olleet SOTILAALLISESTI voitokkaita. Jos sodat hävittiin, niin ne hävittiin poliittisesti, poliittisena saneluna viimeksi Pariisissa vuonna 1947. Ja mikä pahinta länsivaltojen tieten ja myötävaikutuksella!?

Mikä ihmeen syndrooma on vaivannut suomalaisia, jopa sotahistorioitsijoita, jatkuvalla esiin tuonnilla hävityistä sodista. Ajatuksella oikein piehtaroidaan!? Kun nyt olemme itse asiassa jo Natossa, niin suomettumisen ei pidä enää antaa vaikuttaa asiaan:  Venäjän pelon. Suomen armeijan ja kansan taistelusaavutuksia ei tule vähätellä, ei ainakaan perusteettomilla sotilaallisilla häviöjankutuksilla!

 

 

+6
PerttiRampanen
Sitoutumaton Mänttä-Vilppula

Paperiteollisuudesta leipänsä tienannut teknikko. Eläkkeellä.
Sitoutumaton, mutta ei kantaa ottamaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu