Lähihoitajat vanginvartijoiksi!??

YLE:n tekstitelevisiossa on uutinen vanginvartijakoulutuksen mahdollisesta lopettamisesta Suomessa. Uutisen mukaan lähihoitajat muun muassa ovat vanginvartijan toimeen jatkossa kelvollisia hakijoita. Enpä ole älyttömämpää hanketta vuosiin tavannut. Kuka, tai mikä instanssi on hankkeen takana? Rikosseuraamuslaitos? Ei kai vaan oikeusministeri Leena Meri? Mistä ihmeestä moinen järjettömyys kumpuaa? YLE on kuuleman mukaan nähnyt asiasta  salaisen muistion.

Kun hoitohenkilöstöä, lähihoitajiakaan, ei ole läheskään riittävästi sairaiden ja vanhusten hoitamiseen, niin lähihoitajia näköjään riittää jatkossa jopa vanginvartijoiksi!? Uskokoon ken tahtoo!

Enkä usko, että esim. insinöörit ja ekonomit (korkeakouluista valmistuneet, joita myös halutaan vanginvartijoiksi) tuohon työhön lähtevät.

Mikä vika on nykyisessä vanginvartijakoulutuksessa? Ellei koulutukseen hakijoita ole riittävästi, niin ei hyvänen aika vartijavajetta ole syytä paikata LÄHIHOITAJILLA! Muuta on hallinnon taholta keksittävä asian korjaamiseksi.

Aprillipäivä on aika lähellä, mutta ei kai aprillausta jo nyt ole alettu  Rikosseuraamuslaitoksen(?) taholta harrastamaan?

 

PerttiRampanen
Sitoutumaton Mänttä-Vilppula

Paperiteollisuudesta leipänsä tienannut teknikko. Eläkkeellä.
Sitoutumaton, mutta ei kantaa ottamaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu