Neuvostojohdon brutaali toiminta maatamme kohtaan talvisodan jälkeen

”Katsohan Josif, tuotakin voisi vielä tsuhnilta vaatia!”

Muste ei kerinnyt kuivua talvisodan päättäneestä Moskovan rauhansopimuksesta kun neuvostojohto alkoi sanella lisävaatimuksiaan; ja toimia maatamme kohtaan monin tavoin varsin ikävällä tavalla.

Mainitun rauhansopimuksen jälkeisessä rajankäynnissä itänaapurin edustajat määräsivät ylimielisinä rajan kulkemaan paikoille, jotka erosivat ennalta sovitusta rajalinjasta. Kun venäläiset huomasivat taloudellisesti merkittäviä kohteita jäävän rajankäynnissä Suomen puolelle ( mm. Enso ja Värtsilä ), niin rajan kulkua siirrettiin surutta länteenpäin. Ei koskaan toiseen suuntaan. Neuvostosotilaat surmasivat ja vangitsivat rajankävijöitämme ja rajavartijoitamme täysin perusteetta. Venäläisviranomaiset syyttivät heitä vakoilusta!?  Moskovan rauhansopimusta seuranneena vuotena katosi Neuvostoliittoon kaiken kaikkiaan ainakin 212 henkilöä. Paljolti rajaseudulta. Suomeen palasi vain 79 henkeä.

Keäkuussa 1940 ampuivat venäläispommittajat keskellä kirkasta päivää, monen silminnäkijän todistamana, alas suomalaisen matkustajakone Kalevan. Se oli matkalla Tallinnasta Helsinkiin normaalilla reittilennolla.

Neuvostojohto rahoitti ja ohjeisti vasemmistolaista Suomen-Neuvostoliiton rauhan ja ystävyyden seuraa maamme sovjetisoimisen yhtenä askeleena. Seura aiheutti monenlaista harmia valtiojohdollemme nk. ”viidentenä kolonnana”.

Vailla minkäänlaista juridista oikeutta vaati neuvostojohto Petsamon nikkelikaivoksen toimilupaa itselleen. Jopa kaivoksen  hallintoa. Toimiluvan omisti kanadalais-brittiläinen kaivosyhtiö Mond.

Hangon vuokra-alueelle VAADITTIIN, eihän mistään NEUVOTELTU, kauttakulkua myös maitse. Sotilaskuljetuksia suvereenin valtion pääkaupungin editse!??  Ja, jo ENNEN kuin päätettiin sallia saksalaisten lomakuljetukset Lappiin, jota neuvostojohto kovasti paheksui. ( Näitähän kuljetuksia salli Ruotsikin omalla valtioalueellaan.) Moskovan rauhansopimuksessa ei ollut mitään mainintaa kyseisenlaisesta kauttakulusta maitse Hangon tukikohtaan.

Molotov kävi marraskuussa 1940 vaatimassa Hitleriltä vapaita käsiä saattaa Suomen asia loppuun, kun se oli jäänyt talvisodassa kesken: eli maamme valtaus. Eräät vasemmistolaiset historioitsijammekin väittävät, että tällaista vaatimusta ei Molotov esittänyt!?? Rakasta despoottikaveriaanko vain kävi tapaamassa? Toki neuvotteluissa käsiteltiin paljon muitakin asioita kuin Suomen asiaa.

Neuvostoliiton konsuleita oli järjetön määrä eri puolilla maatamme. Tehtävänään ilmiselvästi vakoilu. Heidän olisi pitänyt saada liikkua maassa vapaasti. Muiden maiden konsuleita oli huomattavasti vähemmän, ja noudattivat viranomaisohjeita.

Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyön, jopa jonkinlaiseen valtioliittoon asti, tyrmäsivät venäläiset heihin kohdistuvana ja rauhansopimuksen vastaisena. ( Kyllähän puolustussopimus oli  lähinnä suunnattukin Neuvostoliittoon kohdistuvaksi,  sehän oli tuolloin potentiaalisin sotilaallinen vihollinen.)  Vasta kun Hitler alkoi kuristaa Stalinia kurkusta keväällä 1941, olisi neuvostojohto hyväksynyt kyseisen puolustusyhteistyön; ja monta muuta myönnytystä maallemme, mutta auttamatta liian myöhään.

Ahvenanmaalta piti purkaa linnoitteet, jotta puna-armeijan olisi helpompi vallata saaret.

Talvisodan aikana evakoituja koneita ja laitteita piti palauttaa pakkoluovutetun alueen tehtaisiin. Jopa yksityistä omaisuutta!? Myös Hangon vuokra-alueelta poiskuljetettua siviiliomaisuutta vaaditiin palautettavaksi. Nämä palautukset saatiin suurelta osin estetyksi. Siinä kai bolshevikeillekin tuli moraalittomuuden peräseinä vastaan.

Neuvostojohto suunnitteli jopa Suomelle asettavaksi kaiken muun vaatimansa lisäksi myöskin sotaveron. Itse aloittamastaan hyökkäyssodasta!??

Kun kaiken edellä esitetyn tiedostaa, eikä tässä edes ollut kaikki ”kauheudet”, niin kuinka joku suomalainen voi esittää tänäkin päivänä ihmettelyn: miksi jatkosota?

PerttiRampanen

Paperiteollisuudesta leipänsä tienannut teknikko. Eläkkeellä. Sitoutumaton, mutta ei kantaa ottamaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu