Olemme olleet sinisilmäisiä : totesi ulkoministeri Haavisto

Haavisto tarkoitti ilmeisesti meille joka puolelta, moniäänisesti ja eittämättömästi luvattua Nato-jäsenyyttä kun sitä haemme. Vanhaa sanontaa lainaten: jäsenyys piti tulla kuin Manulle illallinen. Näihin lupauksiin uskottiin sinisilmäisesti. Oven puolustusjärjestöön piti olla auki karmeja myöten. Muun muassa Naton pääsihteeri Stoltenberg lupasi, että Suomen jäsenyys on pelkkä läpihuutojuttu. Muutaman päivän asia. Kuinkas kävi?! Löysässä hirressä ollaan natoinemme!

Onko Nato maineensa veroinen järjestö, voiko siihen luottaa,  kun antaa yhden jäsenensä Turkin pitää pilkkanaan koko järjestöä? Ainakin hetkellisesti.  Ja pelkästään mainitun maan presidentin omien poliittisten päämäärien vuoksi. Järjestön turvallisuusagendaa ei näin paranneta vähääkään.

Jos syntyisi sotilaallinen konflikti ja johonkin Naton jäsenvaltioon hyökätään, niin mitä, jos vastaavasti naapurivaltio, joka pystyisi apua antamaan alkaakin esittää hyökkäyksen kohteelle avun vastineeksi joitain epäoleellisia vaatimuksia? Tai koko järjestölle?

Eikö Natosta voida erottaa jäsenvaltio, joka toimii selvästi järjestön vahingoksi? Halvaannuttaa sen toimintaa. Estää, ainakin jarruttaa,  kahden demokraattisen länsimaan, joiden jäsenkriteerit täyttyvät yli kaiken, ja joiden merkitys Naton pohjoiselle puolustukselle on hyvin tärkeä, liittymistoimet.

Kuinka kyseinen länsimaisittain epädemokraattinen valtio on yleensä hyväksytty  Naton jäseneksi?

Alkuvuodesta Venäjän presidentti Putin juoksutti länsijohtajia luonaan todella ikävällä tavalla, nyt toinen despootti Erdogan menettelee samoin, ja Naton johtavat länsimaat sen kun vikisevät. Katsellaan vierestä kun Suomea ja Ruotsia k…tetaan liittymiseen kuulumattomista asioista. Vierestä on katseltu myöskin Ukrainan pommittamista kivikauteen.

Jos Turkilla on turvallisuuteensa liittyviä selvittämättömiä asioita, jotka sivuavat jäsenvaltioita, niin ottakoon Erdogan niitä esille Naton kokouksissa sen jälkeen kun Suomi ja Ruotsi ovat Naton jäseniä. Tällainen kiristystoiminta on Naton johtohenkilöiden, ja johtavien maiden toimesta lopetettava. Kyllä siihen varmasti löytyy keinot. Tämä on todella  surkuhupaisa episodi Suomea ja Ruotsia kohtaan.

 

+6
PerttiRampanen
Sitoutumaton Mänttä-Vilppula

Paperiteollisuudesta leipänsä tienannut teknikko. Eläkkeellä.
Sitoutumaton, mutta ei kantaa ottamaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu