On se niin vaikeaa – liittyä Natoon

Eduskunnassa on, varsinkin äärivasemmalla, liian paljon kansanedustajia, jotka eivät pysty kansalle ilmaisemaan Nato-kantaansa. Suurimmalla osalla kansaa on asiassa selvä mielipide,  mutta heidän, joiden pitäisi johtaa valtiota pasmat ovat liian sekaisin monelta osin.

Vuosikymmeniä on ollut mahdollista kansanedustajien, ja muidenkin kansalaisten, selvittää minkälainen puolustusjärjestö Nato on. Tietoutta on ollut löydettävissä kasapäin. Mutta! Nyt mukamas tarvittaisiin vielä tuhottomasti lisäaikaa kaikenlaisiin selvityksiin, asiantuntijoiden kuulemisiin, tutkimiseen, miettimiseen, jahkailuun, pähkäilyyn ja jurnuttamiseen!?

Ovatko jotkut edustajistamme niin tyhmiä ja saamattomia, etteivät pysty, ja ole osanneet Nato-asiaa omin päin itselleen selvittää? Pitääkö heille työntämällä työntää nenän eteen joka ainoa asiaan kytkeytyvä muistio, selvitys ja selonteko? Kuinka ihmeessä ovat kansanedustajiksi päätyneet, jos ei niinkin tärkeää turvallisuuspoliittista asiaa kuin kyseessä on, ole halunneet itselleen aikoinaan selvittää?! Kansalle kyllä asia on klaari ilman enempiä selontekoja tai selvittelyjä: Natoon liityttäköön! Eikö vasemmistolle kelpaakaan enä näkökanta, että kansan tahto on ylin auktoriteettimme?

Pitäisi kuulema päätöksenteossa ottaa huomioon minkälainen on maailma 30 tai 50 vuoden päästä. Maailmasta 50 vuoden kuluttua ei ole kuin arvailuja. Päätös Natoon liittymisestä on tehtävä tässä ja nyt, ilman viivyttelyä. Eiköhän kyseisestä järjestöstä ole mahdollisuutta irtautua, jos sinne meno osoittautuu myöhemmin täydeksi virheeksi.

Olisiko Natossa paha olla? Eipä sieltä kai ole yksikään jäsenistä pois lähtenyt? Siksipä järjestö ei varmasti ole sellainen mörkö kun eräillä tahoilla kuvataan.

Suomessa keksimällä keksitään perusteluja liittymättömyyteen, taustalla paljolti vasemmistoaatteelliset näkökohdat.

Lisäaikaa pitäisi antaa päätöksenteolle sellaisille kansanedustajillemme, jotka eivät kuulu ulko- ja turvallisuuspoliittiseen- tai puolustusvaliokuntaan. Niissäkö kaikki tieto on?! Kyllä kai siellä eduskunnassa keskustellaan epävirallisesti, erilaisissa piireissä, jolloin tietoa on saamaksissa olematta mainittujen valiokuntien jäsen. Salassa pidettävät asiat ovat erikseen. Taas kerran! On saamattomuutta ellei joku ole tällaiseen keskusteluun osallistunut. Hankkinut sitä kautta tietoa.

Suomen ja Venäjän rajalle tulisi Natoon liityttäessä rauhattomuus vallalle, todetaan. Onko Viron raja rauhaton? Tai Liettuan? Entä Norjan?

Joku näkee Nato-valmisteluissa liiallista kiirehtimistä. Kiireelle tehdä päätös on kuitenkin olemassa erittäin hyvät perustelut. Kyllä sen jokainen kansanedustaja tiedostaa, kunhan venkoilevat. Siihen ei ole varaa!

+14
PerttiRampanen
Sitoutumaton Mänttä-Vilppula

Paperiteollisuudesta leipänsä tienannut teknikko. Eläkkeellä.
Sitoutumaton, mutta ei kantaa ottamaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu